Trucks

Varnost

Naglo zaviranje in posredovanje sistema aktivne varnosti tovornega vozila pomenita, da obstaja še kar nekaj prostora za izboljšanje načina vožnje. Varnostna storitev v Volvo Connect upravljavcem voznih parkov in voznikom pomaga prepoznati kakršne koli težave, da jih je mogoče obravnavati. Poleg zagotavljanja dobrega počutja vseh udeležencev v prometu varna vožnja tudi poveča gospodarno porabo goriva in zmanjša obrabo in število poškodb – kar lahko prinese velike izboljšave za vaš poslovni izid.

Glavne prednosti 

Analizirajte in izboljšajte varnost voznikov.

Bodite obveščeni o varnostnih dogodkih.

Zmanjšajte tveganje za nesreče. 

Spodaj preberite več o varnostni storitvi. Obiščete lahko tudi tržnico Volvo Connect ali se za več informacij obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca.

Vedenja voznikov in posredovanje sistemov aktivne varnosti

Varnostna storitev zagotavlja osnovo, ki temelji na dejstvih, za izboljšanje vaše prevozne dejavnosti. Poleg beleženja vedenja voznikov, kot sta naglo zaviranje in pospeševanje, storitev prav tako beleži dogodke, ko sistemi aktivne varnosti tovornega vozila, kot so opozorilo pred trkom z vozilom spredaj z zaviranjem v sili in elektronski program stabilnosti, posredujejo za preprečevanje nezgod ali nesreč. To vam lahko pomaga razumeti, kam usmeriti prizadevanja za usposabljanje voznikov. Varnostna storitev vas bo tudi obvestila, če so bili sistemi aktivne varnosti tovornega vozila izklopljeni.

Takojšnja obvestila in poročila

Varnostna storitev upravljavce voznih parkov obvešča v realnem času tako, da jih obvesti, ko se v vozilu v voznem parku sproži varnostni dogodek. Varnostni dogodki so prav tako na voljo v prilagodljivem poročilu za podrobno analizo voznikov in vozil. Varnostna storitev beleži naslednje dogodke: 

  •  Naglo zaviranje
  •  Naglo pospeševanje
  • Opozorilo pred trkom z vozilom spredaj in zaviranje v sili
  •  Opozorilni sistem za voznika
  •  Elektronska podpora stabilnosti
  •  Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Izbrane storitve Volvo Connect

Povežimo se

Ste pripravljeni začeti uporabljati Volvo Connect? Ali imate vprašanje o storitvi? Pomaga vam lahko pooblaščeni prodajalec.