Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Volvo novice

Kjer vedno najdete odlične zgodbe o tovornih vozilih

Volvo Trucks TV

Najnovejši članki

105 matches

1 of 6

 • Performance & Fuel

  03/02/2020 Čas za branje: 2 minuti Čas za branje: 2 minuti

  „Naša najvarčnejša družina tovornih vozil do zdaj“ 

  Nova družina tovornih vozil Volvo občutne prihranke goriva in nižje emisije CO2 omogoča z varčnimi konfiguracijami pogonskih sklopov in šasij. Nova tovorna vozila so tudi del dolgoročne vizije ničelnih emisij.

 • Transport story

  03/02/2020 Čas za branje: 4 minute Čas za branje: 4 minute

  Nova družina tovornih vozil, oblikovana po meri voznika 

  Volvo Trucks predstavlja štiri nova tovorna vozila z velikim poudarkom na voznikovem okolju, varnosti in produktivnosti.

 • Transport story

  03/02/2020 Čas za branje: 5 minut Čas za branje: 5 minut

  Na poti na skrivaj: stranke preizkušajo novo družino tovornih vozil 

  Izbrane stranke so imele priložnost preizkusiti nova tovorna vozila Volvo FH16, Volvo FH in Volvo FM na vijugastih cestah v španski Sierra de los Filabres. Tukaj so njihovi občutki šest mesecev pred uvedbo na trg.

 • Transport story

  10/17/2019 Čas za branje: 2 minuti Čas za branje: 2 minuti

  Pogodba Volvo Flexi-Gold – servisna pogodba glede na uporabo za prevoznike, ki želijo večjo prilagodljivost 

  Nova pogodba Flexi-Gold družbe Volvo Trucks ponuja varnost dolgoročne servisne pogodbe z možnostjo stalnega prilagajanja vzdrževanja in stroškov uporabi.

 • Business story

  10/17/2019 Čas za branje: 5 minut Čas za branje: 5 minut

  S pogodbo Volvo Flexi-Gold se tovorna vozila Michaela Vermaaka nikoli ne ustavijo 

  Pri južnoafriškem kmetu Michaelu Vermaaku je za uspeh najpomembnejša razpoložljivost. Lastni vozni park tovornih vozil Volvo FH s pogodbo Flexi-Gold mu pomaga zagotavljati donosnost in ostati korak pred konkurenco.

 • Business story

  09/17/2019 Čas za branje: 4,5 minute Čas za branje: 4,5 minute

  „Pomeni veliko razliko“: izjemni prihranki goriva in dodatka AdBlue na zahtevnih finskih cestah 

  Finsko podjetje Kuljetusliike Antti Airaksinen je za distribucijo hrane pred kratkim začelo uporabljati Volvo FH z opremo I-Save. Od takrat se je poraba goriva zmanjšala za 4,5 litra na 100 prevoženih kilometrov, kar močno vpliva na dobičkonosnost podjetja.

 • Inside Volvo

  05/20/2019 6 Čas za branje 6 Čas za branje

  Novi Volvo FH z opremo I-Save: izkoristek goriva na dolge razdalje v najboljši izdaji 

  Novi Volvo FH s sistemom I-Save lahko stroške goriva zmanjša za do sedem odstotkov. Njegova skrivnost? Gre za trenutno najvarčnejše tovorno vozilo podjetja Volvo Trucks, k čemur prispevajo stroga preizkušanja, edinstven motor D13TC in številne posodobljene funkcije za varčevanje z gorivom.

 • The assignment

  05/14/2019 6 Čas za branje 6 Čas za branje

  Prevoz nevarnih tovorov po goratem jugu Brazilije 

  Gorske ceste na jugu Brazilije so morda lepe, vendar so tudi nevarne. Ko voznik tovornega vozila Aldinan Cézar Rodrigues prevaža zelo jedke kemikalije po regiji, zaupa v svoje tovorno vozilo Volvo VM in varnostno usposabljanje.

 • Tech Product

  05/14/2019 3 Čas za branje 3 Čas za branje

  Ostanite povezani z digitalnim vmesnikom Volvo Connect  

  Prilagodljiv digitalni vmesnik Volvo Connect podjetja Volvo Trucks povezuje ključne vidike prevozniške dejavnosti na enem mestu, pri tem pa razpoložljivost in produktivnost tovornih vozil dviguje na višjo raven.

 • Tech Product

  05/09/2019 1 Čas za branje 1 Čas za branje

  Funkcija opozarjanja na varnostno razdaljo dviguje aktivno varnost na višjo raven 

  Opozorilo na varnostno razdaljo je bilo dodano najnovejši generaciji sistema podjetja Volvo Trucks za pomoč vozniku z opozarjanjem pred trkom z zaviranjem v sili, zaradi česar je njegova funkcionalnost aktivne varnosti boljša kot kdaj prej.

 • Transport story

  05/07/2019 3 Čas za branje 3 Čas za branje

  Nova kabina XXL FH voznikom zagotavlja drugi dom 

  Večja kabina, več odlagalnega prostora in ena največjih postelj v panogi. Podjetje Volvo Trucks je povečalo že tako prostorno kabino FH za udobno bivanje pri prevozih na dolge razdalje.

 • Vsa nova evropska tovorna vozila morajo zdaj izpolnjevati stroge standarde EU glede zmanjšanja porabe goriva in emisij CO2. Volvo Trucks veliko vlaga v nove trajnostne prometne rešitve in si še naprej močno prizadeva odpraviti velik vpliv, ki ga bo to imelo na industrijo tovornih vozil.

 • Tech Product

  03/28/2019 2 Čas za branje 2 Čas za branje

  Znižajte stroške goriva s posodobljeno opremo I-See  

  Samoučeči sistem I-See je zdaj izboljšan s podatki zemljevidov v oblaku, ki omogočajo uporabo v več primerih, izboljšujejo funkcionalnost in voznost ter, kar je najpomembnejše, zmanjšujejo stroške goriva.

 • Business story

  03/20/2019 7 Čas za branje 7 Čas za branje

  Zmanjšanje porabe goriva nad vsemi pričakovanji 

  Češki prevoznik Vapas je v samo štirih letih porabo goriva zmanjšal za 10 odstotkov. Ključ do uspeha sta bili redno usposabljanje in izobraževanje voznikov o tem, kako čim bolje izkoristiti najnovejšo tehnologijo Volvo.

 • Business story

  12/10/2018

  Mojster gozda 

  Na svetovnem finalu Volvovega tekmovanja Driver Challenge je osvojil drugo mesto in je pravi mojster v gospodarni vožnji. Voznik tovornega vozila za hlodovino in lastnik Bert Johansson ‑ Knatte ve, kako najbolje izkoristiti vsako kapljico goriva in svoja tovorna vozila Volvo.

 • Električna tovorna vozila so več kot le akumulatorji in polnilne postaje, saj izboljšujejo delovne razmere za voznike in povečujejo dobiček za prevozniška podjetja. Trije strokovnjaki pri Volvo Trucks pripravljajo podlago za električno prihodnost.

 • The assignment

  12/10/2018

  Kjer vlada narava 

  Ceste na jugozahodu Norveške so med najzahtevnejšimi na svetu. Ko vozite 50-tonsko kompozicijo z živimi ribami v rezervoarjih z vodo, ki se preliva, je vožnja izredno zahtevna.

 • Celebrate Volvo FH

  10/31/2018

  Motor D12 – sprememba paradigme 

  Motor D12 je bil ob predstavitvi leta 1993 prava revolucija. Nekateri so dejali, da je družba Volvo deset let pred časom. Göran Nyholm, zdaj upokojeni inženir družbe Volvo, nam pove zgodbo o začetku.

 • Celebrate Volvo FH

  10/31/2018

  Z varnostjo do zmanjšanja stroškov 

  Eno najvarnejših tovornih vozil na svetu Volvo FH je z visokokakovostnimi varnostnimi funkcijami vodilno na področju inovacij. Vlaganje v varnostne funkcije lahko skupaj z varnostno ozaveščenimi vozniki prispeva k prihrankom stroškov za prevozniška podjetja. S Carlom Johanom Almqvistom, direktorjem za varnost prometa in izdelkov pri družbi Volvo Trucks, smo se pogovarjali o tem, kako je to mogoče doseči.

 • Ko je bilo leta 1993 predstavljeno prvo tovorno vozilo Volvo FH, se ona sploh še ni rodila. On je takrat že več let delal na montažni liniji. Spoznajte Nesmo in Daniela, nova sodelavca v Volvovem obratu za motorje v Skövdeju, kjer izdelujejo pomemben motor FH.

105 matches

1 of 6