Trucks

Volvo FH16 Aero. Učinkovit prevoz težkega tovora.

Volvo FH16 Aero je tovornjak za prevoz težkega tovora ter je oblikovan in opremljen za večjo produktivnost. Aerodinamična zasnova in zmogljiv motor D17 omogoča, da povečate zmogljivost in obenem prihranite gorivo. Poleg pa lahko uživate še v odlični vozni izkušnji.

Volvo FH16 Aero

Prevozi: Prevozi s težkim tovorom
Moč: 600 KM, 700 KM ali 780 KM

Preberite vse tehnične podatke

Učinkovitost in udobje za vaše potrebe

Podrobneje si oglejte aerodinamično obliko tovornjaka z nadzornim sistemom Camera Monitor System, zaradi česar se zmanjša upor za varčevanje z gorivom, obenem pa izboljša neposredna vidljivost. Okusite udobje kabine Globetrotter XXL. Raziščite spodnjo galerijo, da resnično spoznate Volvo FH16 Aero.

Nadzorni sistem kamer

Nadzorni sistem Camera Monitor System izboljša aerodinamiko za varčevanje z gorivom. Prav tako razširi vidno polje tako v dobrih kot tudi zahtevnih razmerah. Nočni pogled osvetli temo, v načinu nadzora pa lahko spremljate okolico tovornjaka, ko je parkiran.

Raziščite naš sistem kamer

Informacije, razvedrilo in zvok

Voznikov vmesnik, ki je enostaven za uporabo, sistem za informacije in razvedrilo ter zvočni sistem, ki je na voljo v dveh izvedbah, poskrbijo za udobno izkušnjo v tovornjaku Volvo FH16 Aero, pa naj vozite ali počivate.

Udobje kabine Globetrotter XXL

Volvo FH16 Aero je ustvarjen za najlepše življenje na cesti. Neskončno uživajte s kabino Globetrotter XXL, ki ponuja še več prostora, več udobja, večje ležišče in več domačega udobja. Pridobite vse to, medtem ko nosilnost ostane nespremenjena.

Preberite več o življenju v kabini

Ustvarite svoj Volvo FH16 Aero

Močan značaj z aerodinamično obliko in brezkontaktnimi zavornimi diski za zmanjšanje ogljičnega odtisa in nižje stroške goriva. Prilagodite svoj Volvo FH16 Aero za prevoze s težkim tovorom.

Povečajte produktivnost s prilagodljivim tempomatom

Ohranjajte enakomerno hitrost za varčevanje z gorivom. Če v povprečju ohranite visoko hitrost boste povečali tudi produktivnost. Prilagodljivi tempomat prilagaja hitrost vozilu pred tovornjakom in deluje vse od vožnje pri visoki hitrosti do popolne zaustavitve – in nato spet do potovalne hitrosti. To pomeni, da ga lahko uporabljate še večkrat.

Naši sistemi za podporo vozniku

Predvidite poti in privarčujte gorivo s sistemom I-See

I-See pozna vaše poti in optimizira hitrost, menjave prestav, prosti tek ter zaustavitve motorja, da kar najbolje ustrezajo tem potem. Pri tem upošteva topografijo, ovinke, krožišča in podatke o prometu v realnem času za varčevanje z gorivom.

Preberite več o sistemu I-See

Moč za zmogljivost in učinkovitost

Motor D17 je najmočnejši motor, ki je bil kdaj koli vgrajen v tovornjak Volvo. Toda Volvo FH16 Aero je popoln za zahtevne prevoze težkih tovorov z visoko povprečno hitrostjo zaradi varčne porabe goriva in visokega navora.

Do 780 KM

D17 je 17-litrski vrstni šestvaljni motor z majhno težo in visoko učinkovitostjo. Izbirate lahko med različicami s 600 KM, 700 KM in 780 KM. Za zmanjšanje ogljičnega odtisa so vse različice na voljo za dizelski pogon ali pogon na HVO.

Raziščite vse tehnične podatke za Volvo FH16 Aero

Večja učinkovitost in višji navor

Vsi motorji modela Volvo FH16 Aero zagotavljajo večjo moč, navor do 3800 Nm in večjo zavorno moč motorja pri nizkih vrtljajih motorja. To pomeni, da si lahko prilagodite enakomeren, zmogljiv in učinkovit pogonski sklop ter znižate stroške goriva.

Preberite več o Volvovih motorjih

Več moči za varčnejšo porabo goriva

Zmogljiv pogonski sklop D17 je izdelan tako, da varčuje z gorivom, ko prevažate težke tovore. Kako? Ogromna moč in navor omogočata, da motor deluje z manjšo obremenitvijo pri nižjih vrtljajih, kar vodi k nižji porabi goriva.

Popoln nadzor nad močjo in manevriranjem

Učinkovito izrabljajte moč. Menjalnik I-Shift omogoča popoln nadzor nad močjo motorja D17. Z dinamičnim krmilnim sistemom Volvo pa bo vsak meter, ki ga boste prevozili, enostaven in natančen. Obiščite galerijo slik spodaj za več informacij o teh funkcijah.

Popolna menjava prestav z menjalnikom I-Shift

Z menjalnikom I-Shift je vsaka menjava prestave gladka in časovno usklajena do milisekunde. Omogoča udobno in učinkovito vožnjo. Številni programski paketi vam omogočajo, da menjalnik I-Shift prilagodite potrebam za prevoze težkega tovora.

Več o menjalniku I-Shift

Dinamični krmilni sistem Volvo kot mirna roka

Ali želite manevrirati težki tovor pri nizki hitrosti natančno in nadzorovano? Dinamični krmilni sistem Volvo je kot mirna roka, ki vam olajša vožnjo. Prav tako omogoča interakcijo s sistemi za podporo vozniku.

Več o dinamičnem krmilnem sistemu Volvo

Možnosti kabine

Volvo FH16 Aero je na voljo z vrsto kabin, ki ustrezajo vašim potrebam. Spodaj si podrobno oglejte vse možnosti.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH16 Aero s kabino Globetrotter XXL združuje odlično udobje vožnje in bivanja za dve osebi. Uživajte v vrhunskem udobju za spanje na daljšem in širšem spodnjem ležišču.

  Kabina Globetrotter XL

  Volvo FH16 Aero s kabino Globetrotter XL združuje odlično udobje vožnje in bivanja za dve osebi ter vključuje ogromno prostora za shranjevanje in prostornost.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH16 Aero s kabino Globetrotter združuje odlično udobje vožnje in bivanja za največ dve osebi ter omogoča stojno višino v prostoru za motor.

  Spalna kabina

  Volvo FH16 Aero s spalno kabino ponuja odlično udobje med vožnjo in udobni prostor za spanje za največ dve osebi ter ima omejeno stojno višino.

  Nizka spalna kabina

  Volvo FH16 z nizko spalno kabino ima nižjo višino zunanje kabine v kombinaciji z odličnim udobjem med vožnjo, udobnim prostorom za spanje za enega in omejeno stojno višino.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.