Trucks

Volvo FH Aero na plin 

Volvo FH Aero na plin je tovorno vozilo za prevoze na dolge razdalje, oblikovano za aerodinamično učinkovitost. Če deluje na bio-LNG in HVO, zmanjšuje vaš odtis CO2 in vam omogoča premagovanje velikih razdalj z visoko nosilnostjo – ogljično nevtralen, če se izračuna od rezervoarja do kolesa.

Ogljično nevtralen prevoz na dolge razdalje

Motor na plin zagotavlja enako zmogljivost kot naši dizelski motorji. To doseže z nižjimi emisijami in možnostjo ogljično nevtralnega delovanja pri prevozih na dolge razdalje, če uporabljate obnovljiva vira bio-LNG in HVO. Izbirate lahko med 420 KM, 460 KM ali 500 KM z do 2.500 Nm navora.

Visoka moč in navor

Motor Volva FH Aero na plin temelji na tehnologiji dizelskega motorja ter ponuja znatno višjo učinkovitost, moč in navor kot druge alternative plinskega motorja. Zaradi tega je odličen za transportne naloge na dolge razdalje s skupno maso do 60 ton in visoko produktivnostjo.

Zmanjšan odtis CO2

Poleg bio-LNG (bioplin) ali LNG (zemeljski plin) motor uporablja tudi majhno količino obnovljivega HVO ali dizelskega goriva. Uporablja tudi AdBlue za naknadno obdelavo izpušnih plinov. Pri uporabi bio-LNG in HVO lahko zmanjšate svoj odtis CO2 za do 100 %, izračunano od rezervoarja do kolesa.

Kapaciteta LNG za vaše potrebe

Optimizirajte velikost rezervoarja za svoj Volvo FH Aero na plin in si zagotovite do 1.000 km dosega. Zaradi tega je tovorno vozilo primerno za prevoze na dolge razdalje v rastoči mreži plinskih črpalk.

Sestavite svoje tovorno vozilo na plin

Ustvarite Volvo FH Aero na plin za svoje podjetje. Osi, motorji in rezervoarji ter vse udobje, ki ga želite v kabini.

Visoka zmogljivost in doseg z manj CO2

Volvo FH Aero na plin prinaša zmogljivost in produktivnost tovornega vozila z dizelskim motorjem ter zadosten doseg za prevoze na dolge razdalje. Vaše emisije CO2 lahko zmanjša za do 100 %. To je izračunano od rezervoarja do kolesa pri uporabi bio-LNG in HVO ter ob primerjavi s tovornim vozilom, ki uporablja evropski standardni dizel.

Do 60 ton

Do 1.000 km dosega

Do 500 KM

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni trgovec Volvo Trucks ima odgovor. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.