Trucks

Izračunajte okoljski odtis

Skrb za okolje je ena naših temeljnih vrednot in želimo vam pomagati pri pravilni izbiri tako, da vam zagotovimo celovit pregled nad vašim učinkom na okolje. S ponosom predstavljamo podatke o učinku na okolje v celotnem življenjskem ciklu in na ta način prevzemamo svojo odgovornost.

Zakaj bi moral/-a izračunati okoljski odtis?


Če iščete trajnostni prevoz, verjetno veste, da celoten okoljski odtis vašega tovornega vozila ni omejen na emisije CO2, ki so rezultat uporabe vozila. V odtis boste morali vključiti vse od pridobivanja surovin in drugih virov, ki se uporabljajo v proizvodnji, do emisij, do katerih pride zaradi recikliranja.


Pri načrtovanju svojega prihodnjega voznega parka uporabite kalkulator. Pridobili boste celovit pregled nad tem, kako lahko različne izbire spremenijo okoljski odtis, in lahko preprosto primerjate možnosti, ki so vam pri roki. Oglejte si, kakšno je električno tovorno vozilo Volvo v primerjavi z vozilom na plin ali dizelski pogon pri vaši dejavnosti – glede na število prevoženih kilometrov in mešanico virov energije. Če je vašim strankam mar za trajnostnost, jim lahko kalkulator jasno pokaže, kako vaša tovorna vozila zmanjšujejo okoljski odtis v njihovi transportni verigi. In lahko boste sklenili še več pogodb.

Učinek se analiza na treh področjih.

Proizvodnja

Izračun vključuje celotno proizvodnjo, tudi pridobivanje surovin, prevoz materialov in delov ter montažo.

Uporaba

V tem razdelku se izračuna učinek tovornega vozila na okolje v celotni življenjski dobi, kar vključuje proizvodnjo goriv, porabo goriva in servisiranje.

Konec življenjske dobe

Ti izračuni vključujejo emisije pri recikliranju in odpadke ter točke za recikliranje.

V družbi Volvo Trucks lahko ponosno trdimo, da imamo podatke o vplivu na okolje v celotnem življenjskem ciklu. Tako lahko prevzamemo odgovornost.

Kako pridemo do izračunov

Namen kalkulatorja je pomagati pri izračunu emisij CO2 vašega tovornega vozila. Izračuni temeljijo na obsežnih raziskavah in preizkušanjih tovornih vozil. Opravljene ocene življenjskega cikla so osnova. Zajemajo pridobivanje materialov – od pridobivanja surovin do proizvodnje delov – pri naših dobaviteljih materialov in v naših evropskih proizvodnih obratih.

Vključeno je tudi vzdrževanje v obliki recikliranja materialov, prevoza med obrati, proizvodnje goriv in emisij izpušnih plinov. V fazi uničenja se dodelijo točke za izogibanje proizvodnji novih kovin za naslednji izdelek.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.