Trucks

Volvo FM na plin

Volvo FM na plin je tovorno vozilo za regionalne prevoze in prevoze na dolge razdalje z visoko zmogljivostjo in zmanjšanim odtisom CO2. Deluje na bio-LNG in HVO, z njim pa lahko premagate dolge poti z veliko tovora: vse ogljično nevtralno, izračunano od rezervoarja do kolesa.

Manjši odtis CO2 pri regionalnem prevozu

Volvo FM na plin ponuja enako zmogljivost in produktivnost kot Volvo FM na dizel, vendar z možnostjo ogljično nevtralnega delovanja. Tovorno vozilo je odlično za regionalne prevoze. Lahko izbirate med močjo 420 KM, 460 KM ali 500 KM z navorom do 2.500 Nm.

Zmogljiv motor

Motor Volva FM na plin temelji na tehnologiji dizelskega motorja ter ponuja znatno višji navor, moč in učinkovitost kot druge alternative plinskega motorja. Je popoln za zahtevne regionalne prevoze z visoko kombinirano težo.

Zmanjšan odtis CO2

Motor uporablja bio-LNG (bioplin) ali LNG (zemeljski plin), vendar tudi majhno količino obnovljivega HVO ali dizelskega goriva. Uporablja tudi AdBlue za naknadno obdelavo izpušnih plinov. Ta pogonski sklop ponuja potencial za zmanjšanje vašega odtisa CO2 do 100 %, izračunano od rezervoarja do kolesa, pri uporabi bio-LNG in HVO.

Zmogljivost LNG za vaše poti

Volvo FM na plin ima možnost izbire treh različnih velikosti rezervoarjev, ki ustrezajo vaši uporabi. Doseči je mogoče do 1.000 km dosega. Dobite lahko tovorno vozilo, ki je odlično za dolge poti z velikimi razdaljami med postajališči za gorivo.

Sestavite svoje tovorno vozilo Volvo FM na plin

Uredite si ga po svojem. Konfigurirajte svoj Volvo FM na plin, da bo ustrezal vašim nalogam. Izbirajte med različnimi osmi, motorji, rezervoarji, lastnostmi kabine in drugimi možnostmi za svoje potrebe.

Učinkovit prevoz brez kompromisov

Volvo FM na plin v številnih različicah omogoča opravljanje regionalnih prevozov in prevozov na dolge razdalje. Z njim lahko zmanjšate svoje emisije CO2 do 100 % pri uporabi bio-LNG in HVO. To je izračunano od rezervoarja do kolesa in v primerjavi s tovornim vozilom, ki uporablja evropski standardni dizel. Ni potrebe, da bi se morali zadovoljiti z manjšim dosegom ali slabšo produktivnostjo.

Do 60 ton

Do 1.000 km dosega

Do 500 KM

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.