Trucks

Volvo FH Aero. Aerodinamika za premagovanje dolgih razdalj.

Volvo FH Aero je popoln tovornjak za prevoze na dolge razdalje. Aerodinamična oblika kabine je zasnovana tako, da prihrani energijo in zmanjša ogljični odtis. Izbirate lahko med električnim, plinskim in dizelskim pogonom. Tovornjak ima izboljšano obliko, da vas vsak dan popelje dlje.

  Volvo FH Aero

  Prevozi: Učinkoviti prevozi na dolge razdalje
  Moč: 420–540 KM

  Preberite vse tehnične podatke

  Volvo FH Aero Electric

  Prevozi: Regionalni in medregionalni prevozi
  Masa kompozicije: 44 ton
  Moč: do 490 kW
  Doseg: do 300 km

  Preberite več o vozilu Volvo FH Aero Electric

  Volvo FH Aero na plin

  Prevozi: Medregionalni prevozi in prevozi na dolge razdalje
  Moč: 420–500 KM
  Doseg: do 1000 km

  Preberite več o vozilu Volvo FH Aero na plin

Spoznajte Volvo FH Aero

Aerodinamična oblika omogoča lahkotno vožnjo pri visoki hitrosti in jasen pogled za voznika. Udobne kabine z vdelano izkušnjo za informacije, razvedrilo in zvok. Poleg tega ponuja kabina Globetrotter XXL dodaten prostor. Oglejte si spodnjo galerijo in raziščite, kaj vse ponuja Volvo FH Aero.

Nadzorni sistem kamer

Nadzorni sistem Camera Monitor System izboljša aerodinamiko tovornjaka za varčevanje z energijo. Poleg tega odpre vidno polje tako v dobrih kot tudi zahtevnih razmerah. Nočni pogled je vozniku v pomoč v temnih razmerah, način nadzora pa mu omogoča, da lahko vidi okolico zunaj tovornjaka, tudi ko so zavese nagnjene.

Raziščite naš sistem kamer

Informacije, razvedrilo in zvok

Intuitivni voznikov vmesnik, sistem za informacije in razvedrilo ter dve različni ravni zvočnega sistema ponujajo integrirano izkušnjo tako med vožnjo kot med počitkom. Zvočniki in močnostni ojačevalnik so zasnovani tako, da boste zvok doživeli popolnoma drugače.

V kabini Globetrotter XXL

Glede na veliko časa, ki ga preživite v kabini, si zaslužite najboljše. Kabina Globetrotter XXL je zgrajena tako, da jo lahko na poti kar najbolje izkoristite. Zagotavlja več prostora in več udobja. Pri modelu Volvo FH Aero je to mogoče, ne da bi se zmanjšal tovorni prostor, zaradi posebnih zakonskih predpisov za tovorna vozila z izboljšano energijsko učinkovitostjo.

Preberite več o življenju v kabini

Prilagodite svoj tovornjak za dolge razdalje

Tovornjak ima svojevrsten profil z aerodinamično zasnovo za zmanjšanje ogljičnega odtisa in nižje stroške energije. Izbirate lahko med električnim, plinskim in dizelskim pogonom. Na voljo je širok nabor izbir in možnosti za vlačilce ter šasije s kabino, da lahko Volvo FH Aero prilagodite svojim potrebam.

Učinkovita poraba goriva z opremo I-Save

Volvo FH Aero z opremo I-Save je popolna rešitev za zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na dolge razdalje. Glavni del opreme I-Save je motor D13 s tehnologijo Turbo Compound, ki zagotavlja več navora pri nizkih vrtljajih motorja. Rezultat sta enakomernejša, tišja vožnja in bistveno nižja poraba goriva.

Preberite več o opremi I-Save

Optimizirano za poti z opremo I-See

Sistem I-See optimizira hitrost, menjavo prestav, prosti tek in zaustavitve motorja za dejansko pot, ko vozite z vklopljenim tempomatom. Pri tem upošteva topografijo, ovinke, krožišča in podatke o prometu v realnem času. To pomeni, da lahko uporabite I-See za varčevanje z gorivom takoj, ko se podate na pot.

Raziščite I-See

Zasnovano za varčevanje z energijo

Ne glede na to, ali izberete električni, plinski ali dizelski pogon, je Volvo FH Aero že od samega začetka zasnovan za varčevanje z energijo. Aerodinamična oblika, izboljšan sistem Camera Monitor System in brezkontaktni zavorni diski poskrbijo za nižje stroške in manjši ogljični odtis.

Tehnologija, ki dopolnjuje vožnjo

Volvo FH Aero je zgrajen tako, da kar najbolje izkoristi vaše vozniške spretnosti. Vgradili smo tehnologijo, katere namen je izpopolniti vsako prestavljanje in zavijanje. V galeriji slik si oglejte nekatere funkcije od blizu.

Izkoriščena moč motorja z menjalnikom I-Shift

I-Shift omogoča enakomerno, udobno in učinkovito vožnjo. Preprosto se osredotočite na cesto, medtem ko I-Shift izkorišča moč motorja na najboljši možni način. Če običajno vozite po hribovitih cestah, si oglejte menjalnik I-Shift z dvojno sklopko za prestavljanje brez izgube moči.

Preberite več o menjalniku I-Shift

Lahkotno in dinamično krmiljenje

Ali se na poti srečujete z bočnim vetrom, kolesnicami ali udarnimi jamami? Kar brez skrbi. Dinamični krmilni sistem Volvo jih filtrira in kompenzira zanje, da bo vožnja še lažja in stabilnejša, vaša ramena pa bodo manj obremenjena. Sistem omogoča tudi nekaj naprednih sistemov za podporo vozniku, ki izboljšujejo vašo varnost.

Več o dinamičnem krmilnem sistemu Volvo

Možnosti kabine

Pri vozilu Volvo FH Aero imate na voljo več modelov kabin, ki ustrezajo vašim potrebam. Spodaj si podrobno oglejte možnosti.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH Aero s kabino Globetrotter XXL ponuja odlično udobje vožnje in bivanja za dve osebi. Daljše in širše spodnje ležišče je zasnovano za največje udobje med spanjem.

  Kabina Globetrotter XL

  Volvo FH Aero z velikostjo kabine Globetrotter XL ustreza industrijskemu standardu za dolge razdalje. Omogoča udobno in prostorno bivanje za največ dve osebi.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH Aero s kabino Globetrotter združuje odlično udobje vožnje in bivanja za največ dve osebi ter omogoča stojno višino v prostoru za motor.

  Spalna kabina

  Volvo FH Aero s spalno kabino združuje odlično udobje med vožnjo in udobni prostor za spanje za največ dve osebi z nižjo stojno višino.

  Nizka spalna kabina

  Volvo FH z nizko spalno kabino ima nižjo višino zunanje kabine v kombinaciji z odličnim udobjem med vožnjo, udobnim prostorom za spanje za enega in omejeno stojno višino.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.