Trucks

Prijavite se na novice Volvo Trucks

Najnovejša sporočila za medije

56 matches

1 of 3

 • Novi Volvo FH16 je najzmogljivejši tovornjak v Evropi,hkrati pa je tudi zelo učinkovit - deluje lahko na 100 % obnovljiva goriva. Testi na cesti potrjujejo, da povsem nov motor v FH16 dosega 5 % boljšo porabo goriva in nižje emisije, hkrati pa dodaja 7 % več navora – kombinacija, ki poveča učinkovitost in produktivnost za najzahtevnejše transportne naloge.

 • Volvo Trucks razvija tovorna vozila z motorji z notranjim zgorevanjem, ki delujejo na vodik. Preizkusi tovornjakov, ki v motorjih z notranjim zgorevanjem uporabljajo vodik, se bodo na cestah začeli v letu 2026, njihova uvedba na trg pa je predvidena proti koncu tega desetletja. Tovornjaki, ki jih poganja zeleni vodik, so za Volvo pomemben korak pri doseganju cilja ničelne neto vrednosti in podpori strankam pri doseganju njihovih ciljev razogličenja.

 • Celotno paleto novih modelov tovornjakov Volvo zdaj lahko poganja 100-odstotni biodizel, kar ponuja še eno izbiro obnovljivega goriva za stranke, ki želijo zmanjšati emisije CO2.

 • Volvo Trucks je od logističnega podjetja DFDS prejel naročilo za 100 električnih tovornjakov. Skupno je DFDS zdaj od Volva kupil 225 električnih tovornjakov. Največji vozni park težkih električnih tovornjakov enega podjetja v Evropi.

 • Volvo je predstavil svoj prvi model tovornjaka, ki je bil razvit samo z električnim pogonom. Električni tovornjak FM Low Entry z zmogljivostjo za težke tovore in odlično vidljivostjo za voznika je optimiziran za varno in učinkovito vožnjo v mestih.

 • Volvo Trucks predstavlja nov motor za ikonski model FH16. Novi 17-litrski motor z do 780 KM moči in 3800 Nm navora je kos tudi najtežjim tovorom, obenem pa zagotavlja izredno učinkovito porabo goriva in trpežnost. Nov motor je certificiran za pogon na biogoriva.

 • Ikonska linija Volvo tovornjakov FH je pridobila novega družinskega člana z modelom Volvo FH Aero. FH Aero z aerodinamično zasnovo in inovativnimi funkcijami zagotavlja energijsko učinkovitost na čisto novi ravni, na voljo je v štirih različicah, vključno s pogonom na biogorivo in nagrajeno različico na električni pogon.

 • Družba Volvo Trucks je prejela prestižno nagrado v panogi za svoj Volvo FH Electric. To je prvič, da je nagrado prejel električni tovornjak.

 • Z električnim dosegom do 450 km, 50 % krajšim časom polnjenja in vklopom novih varnostnih funkcij. Nove električne različice za Volvov srednji razred so zasnovane za urbano okolje: omogočajo varno urbano logistiko in transport brez emisij.

 • Čas za praznovanje! Danes mineva 30 let, odkar je podjetje Volvo Trucks predstavilo model Volvo FH, svoj najbolje prodajan tovornjak doslej. Volvov vodilni model so že od samega začetka zaznamovali značilna zunanjost in notranjost, vrhunsko udobje za voznika ter tehnično napredne rešitve za učinkovitost in varnost.

 • Lani je število težkih električnih tovornih vozil na cestah po Evropi in ZDA raslo hitreje kot kadarkoli prej. Volvo Trucks je v več kot 38 državah po vsem svetu prodal več kot 4.300 električnih tovornjakov. V Evropi je Volvo Trucks s 32-odstotnim tržnim deležem vodilni na trgu težkih električnih tovornih vozil. V Severni Ameriki pa je skoraj polovica registriranih električnih vozil v letu 2022 Volvo Trucks.

 • Leto 2022 je bilo za Volvo Trucks rekordno. Podjetje je strankam dobavilo največje število svojih tovornjakov doslej in povečalo svoj tržni delež v 41 državah.

 • Volvo Trucks kot prvi globalni proizvajalec začenja serijsko proizvodnjo težkih električnih 44-tonskih* tovornjakov.

 • Volvo Trucks odpira svojo prvo tovarno za sestavljanje baterij. Tovarna se nahaja v Gentu v Belgiji in bo dobavljala baterije za vgradnjo v težka električna tovorna vozila Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks svoj koncept I-Save nadgrajuje z izboljšavami, ki so zasnovane za zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2 ter obenem izboljšanje voznih lastnosti za bolj prijetno vožnjo. I-Save zajema optimizirano motorno tehnologijo, nadzorno elektroniko in ukrepe za zmanjšanje zračnega upora – vse za čim večjo energetsko učinkovitost.

 • Novi statistični podatki kažejo, da je Volvo Trucks z 42 % tržnim deležem v letu 2021 vodilni na evropskem trgu težkih povsem električnih tovornih vozil. Leta 2021 so prejeli naročila, vključno s pismi o nameri za nakup, za več kot 1.100 električnih tovornjakov po vsem svetu.

 • Mnogi od nas smo to že izkusili – ko pritisne močan mraz, baterija v telefonu izgubi moč. V izogib enaki usodi Volvo Trucks svoja električna tovorna vozila preizkuša v ekstremno mrzlih vremenskih razmerah v bližini arktičnega kroga. Rezultat? Dodana je funkcija za ohranjanje zmogljivosti baterije, tudi ko je temperatura globoko pod ničlo.

 • Volvo Trucks uvaja več pomembnih posodobitev svojih 11- in 13-litrskih motorjev s standardom Euro 6, ki pripomorejo k kombinaciji zmanjšanja porabe goriva in izboljšanja voznih lastnosti.

 • Za izboljšanje varnosti je Volvo Trucks za svoje modele električnih tovornjakov razvil sistem zvočnega opozarjanja z edinstvenimi zvoki. Opozorilo, ki ga je zasnoval Volvo, bo povečalo varnost z ozaveščanjem pešcev, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu, ki se približujejo tovornjakom, ki bi bili sicer skoraj povsem tihi. Hkrati so zvoki zasnovani tako, da so prijetni in nevsiljivi tako za voznika kot za druge v bližini.

 • Kupci tovornjakov v Evropi lahko zdaj ponudbo rabljenih tovornjakov Volvo preverijo na enem spletnem mestu www.VolvoSelected.com, ki ga upravlja Volvo Trucks. Vozila je mogoče dostaviti po vsem svetu. Skupaj s tovornjaki Skupaj s tovornjaki je na voljo kritje na pogonski sklop, pogodbe o storitvah in prilagodljive rešitve financiranja.

56 matches

1 of 3