Trucks

Prijavite se na novice Volvo Trucks

Najnovejša sporočila za medije

46 matches

1 of 3

 • Lani je število težkih električnih tovornih vozil na cestah po Evropi in ZDA raslo hitreje kot kadarkoli prej. Volvo Trucks je v več kot 38 državah po vsem svetu prodal več kot 4.300 električnih tovornjakov. V Evropi je Volvo Trucks s 32-odstotnim tržnim deležem vodilni na trgu težkih električnih tovornih vozil. V Severni Ameriki pa je skoraj polovica registriranih električnih vozil v letu 2022 Volvo Trucks.

 • Leto 2022 je bilo za Volvo Trucks rekordno. Podjetje je strankam dobavilo največje število svojih tovornjakov doslej in povečalo svoj tržni delež v 41 državah.

 • Volvo Trucks kot prvi globalni proizvajalec začenja serijsko proizvodnjo težkih električnih 44-tonskih* tovornjakov.

 • Volvo Trucks odpira svojo prvo tovarno za sestavljanje baterij. Tovarna se nahaja v Gentu v Belgiji in bo dobavljala baterije za vgradnjo v težka električna tovorna vozila Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks svoj koncept I-Save nadgrajuje z izboljšavami, ki so zasnovane za zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2 ter obenem izboljšanje voznih lastnosti za bolj prijetno vožnjo. I-Save zajema optimizirano motorno tehnologijo, nadzorno elektroniko in ukrepe za zmanjšanje zračnega upora – vse za čim večjo energetsko učinkovitost.

 • Novi statistični podatki kažejo, da je Volvo Trucks z 42 % tržnim deležem v letu 2021 vodilni na evropskem trgu težkih povsem električnih tovornih vozil. Leta 2021 so prejeli naročila, vključno s pismi o nameri za nakup, za več kot 1.100 električnih tovornjakov po vsem svetu.

 • Mnogi od nas smo to že izkusili – ko pritisne močan mraz, baterija v telefonu izgubi moč. V izogib enaki usodi Volvo Trucks svoja električna tovorna vozila preizkuša v ekstremno mrzlih vremenskih razmerah v bližini arktičnega kroga. Rezultat? Dodana je funkcija za ohranjanje zmogljivosti baterije, tudi ko je temperatura globoko pod ničlo.

 • Volvo Trucks uvaja več pomembnih posodobitev svojih 11- in 13-litrskih motorjev s standardom Euro 6, ki pripomorejo k kombinaciji zmanjšanja porabe goriva in izboljšanja voznih lastnosti.

 • Za izboljšanje varnosti je Volvo Trucks za svoje modele električnih tovornjakov razvil sistem zvočnega opozarjanja z edinstvenimi zvoki. Opozorilo, ki ga je zasnoval Volvo, bo povečalo varnost z ozaveščanjem pešcev, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu, ki se približujejo tovornjakom, ki bi bili sicer skoraj povsem tihi. Hkrati so zvoki zasnovani tako, da so prijetni in nevsiljivi tako za voznika kot za druge v bližini.

 • Kupci tovornjakov v Evropi lahko zdaj ponudbo rabljenih tovornjakov Volvo preverijo na enem spletnem mestu www.VolvoSelected.com, ki ga upravlja Volvo Trucks. Vozila je mogoče dostaviti po vsem svetu. Skupaj s tovornjaki Skupaj s tovornjaki je na voljo kritje na pogonski sklop, pogodbe o storitvah in prilagodljive rešitve financiranja.

 • Novi Volvo FM družbe Volvo Trucks je prejel nagrado Red Dot Award 2021 na področju produktnega oblikovanja za gospodarska vozila. Novi Volvo FM je bil zasnovan z brezkompromisnim namenom: biti optimalno delovno orodje za široko paleto prevoznih nalog, pri čemer je vedno v ospredju voznik.

 • DHL Freight, eden vodilnih evropskih ponudnikov cestnih tovornih prevozov in Volvo Trucks sta sklenila sodelovanje, da pospešita uvedbo težkih električnih tovornih vozil za regionalne prevoze v Evropi. Skupna prizadevanja pomenijo še en pomemben korak k podnebno nevtralnim transportnim rešitvam.

 • Italijansko transportno in logistično podjetje Lannutti Group je naročilo 1.000 novih tovornih vozil Volvo FH z najnovejšo tehnologijo za manjšo porabo goriva, I-Save. V podjetju vidijo potencial za zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2 za 10 odstotkov.

 • The new Volvo FM and Volvo FMX trucks are now available for use as emergency service vehicles with a crew cab for up to nine people. The new variants of the two models, developed in close cooperation with bodybuilders and the emergency services, have a number of improvements specially designed for fire and rescue service vehicles.

 • Tako pravi Mirza Bešić iz podjetja Bemija d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo in montažo jeklenih konstrukcij, montažo procesne tehnologije in vzdrževalno-montažnimi deli v energetiki. Svoj vozni park so namreč obogatili z novim Volvom FMX 84R.

 • Avtoprevozniki in kupci prevoznih storitev se vse bolj zanimajo za zmanjšanje emisij CO2 in stroškov z uporabo hladnega utekočinjenega plina kot goriva. Zaradi tega bodo nova tovorna vozila Volvo FH in Volvo FM imela vgrajene motorje, ki delujejo na utekočinjeni zemeljski plin in bioplin, saj so ti enako zmogljivi kot dizelski motorji. Z uporabo bioplina je mogoče doseči brezogljični prevoz in zmanjšati emisije CO2 za do 100 %.

 • Volvo FH z opremo I-Save je zdaj na voljo v še bolj varčni različici, ki lahko zniža stroške goriva za do deset odstotkov. To pomeni znatno izboljšanje za treh odstotnih točk v primerjavi s prejšnjo generacijo.

 • Podjetje TRANSPORT Mlečnik d.o.o. iz Vitovelj pri Šempasu je posebej specializirano za prevoz vseh vrst in dimenzij stekla, v ta namen pa so svoj vozni park pred kratkim obogatili z novim, posebej tej vrsti tovora prilagojenim Volvom FH.

 • Tako pravi Luka Slokar iz ajdovskega podjetja Slo-Car d.o.o., kjer so z nedavnim prevzemom tovornega vozila Volvo FH 460 42T v celoti prešli na znamko Volvo Trucks. V voznem parku imajo 24 vozil, katerih specifikacije so povsem prilagojene njihovim potrebam.

 • V podjetju Beber SGV so specialisti za različne, še zlasti gozdarske nadgradnje, ki so prilagojene specifičnim potrebam posameznega naročnika. Z eno takih so opremili tudi zmogljivega Volva FMX, ki je še posebej primeren za delo, ki ga opravljajo.

46 matches

1 of 3