Trucks

Nadgradnjo samo postavite gor

PRIPRAVLJENO NA IZDELAVO NADGRADNJE

Prekucnik ali cisterna? Tovornjak z žerjavom ali tovornjak za prevoz avtomobilov? Morda tovornjak z zaprto nadgradnjo ali gasilsko vozilo? Ne glede na to, za kaj jo potrebujete, je Volvova šasija pripravljena. Prilagodljiva šasija in dolg seznam možnosti pri izbiri vam omogočata, da tovorno vozilo natančno prilagodite zahtevam.

Ob naročilu tovornega vozila Volvo izdelovalcu nadgradnje omogočimo dostop do spletnega portala z navodili za izdelovalca nadgradnje (VBI). Natančne 3-dimenzionalne risbe mu omogočijo, da se lahko loti dela, ko mi tovornjak še izdelujemo, tovornjak pa pride iz tovarne popolnoma pripravljen za nadgradnjo, kar prihrani nepotrebne predelave. Tako je tovorno vozilo v celoti pripravljeno za delo prej in stroškovno ugodneje.

Rešitve za izdelavo nadgradnje

Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje (VBI)
Navodila VBI, ki so na voljo kadar koli v 12 jezikih, so pomemben pripomoček za izdelovalce nadgradenj in servisne delavnice. Navodila za izdelovalca nadgradnje obsegajo risbe šasije, vezalne sheme, preglednice podatkov in podatke za dodatno opremo.

Odgoni
Na izbiro je široka paleta odgonov pred sklopko in za sklopko za pogon različne opreme nadgradnje.

Raven okvir
Celoten Volvov okvir za kabino je popolnoma raven in vzporeden, kar izdelovalcu nadgradnje močno olajša delo.

Območje za izdelovalca nadgradnje
Naši inženirji nad zgornjo površino okvirja ne nameščajo prav ničesar. To območje je rezervirano za izdelovalca nadgradnje, kar mu odpira široke možnosti.

Namenski niz lukenj
Okvir ima ob zgornjem robu niz lukenj, namenjenih posebej za nadgradnjo. Ker teh lukenj ne uporabljamo za zakovice, izdelovalec nadgradnje laže pritrdi svojo opremo.

Natančno izbran zadnji previs
Zadnji del okvirja lahko zdaj tovarniško odrežemo po vaši zahtevi – v korakih po 50 mm, da se bo popolnoma ujemal z nadgradnjo.

Široka izbira konfiguracij in podatkov

Široka izbira kombinacij olajšuje prilagoditev tovornjaka dejanskim potrebam. Zato ponujamo široko paleto možnih konfiguracij osi, višin šasije in medosnih razdalj.

 

 

Štirje zaključki okvirja
Šasijo lahko v tovarni oblikujemo s štirimi zaključki okvirja: zgornjim (za prekucnike, dvigala s kavljem in vozila za odvoz odpadkov), spodnjim (za priklopnike s sredinsko osjo), zavitim (za vlačilce) in ravnim (za šasije s kabino).

Položaj podletne zaščite na zadku
Izbira zaključkov okvirja je še širša, saj je zadnjo podletno zaščito mogoče vgraditi na različnih mestih.

Dve višini okvirja
Izbirate lahko med okvirjema višine 266 mm in 300 mm, glede na zahteve nadgradnje.

Modul za izdelovalca nadgradnje
Ta modul izdelovalcu nadgradnje olajša priključitev posebnih funkcij na električni sistem tovornega vozila. Funkcije, priključene na ta modul, lahko priročno upravljate s prilagodljivimi stikali na armaturni plošči in z upravljalnikom Work Remote.

Popolna rešitev za menjavo nadgradenj
295-milimetrski hod novega zračnega zadnjega vzmetenja in posebej nizka šasija sta popolna kombinacija za prevoz izmenljivih nadgradenj.

Pritrdilne konzole
Šasija je lahko tovarniško opremljena s pritrdilnimi konzolami na okvirju, ki sedaj niso na voljo le v območju med kolesi, pač pa tudi na zadnjem previsu.

Predpriprava za žerjav
Nizka šasija in velika osna nosilnost sta želji vsakega izdelovalca žerjavov za tovorna vozila. Naša šasija izpolni obe. Lahko tudi pustimo prazno območje za žerjav tik za kabino ali celo tovarniško vgradimo nosilno ploščo za žerjav.

Dodatne ojačitve
Prevozi težkih tovorov lahko močno obremenjujejo okvir. Zato ponujamo široko izbiro notranjih ojačitev okvirja, s katero boste zagotovo našli želeno ojačitev.

Na voljo za ta tovorna vozila

Ali ste pripravljeni na nadgradnjo?

Prilagajanje se začne pri pooblaščenem prodajalcu.