Trucks

SKRB ZA OKOLJE – TO JE VREDNOTA, ZA KATERO SE ZAVZEMAMO

Lahko bi rekli, da smo pionirji. Skrb za okolje je ena naših osrednjih vrednot že od sedemdesetih let. Od takrat smo zmanjšali izpuste onesnaževal novih tovornih vozil Volvo za 90 %, porabo goriva in škodljive učinke na podnebje pa za 40 %. Verjamemo v trajnostno prihodnost panoge prevozništva. In naša tovorna vozila, storitve in dejavnosti ji bodo še naprej utirali pot.

Tovorna vozila in storitve

Naš cilj je razvijati tovorna vozila in storitve, ki bodo imeli manj škodljivih vplivov na okolje. In naši dosežki – od vedno varčnejše porabe goriva do raziskav alternativnih goriv – so oprijemljivi.

Energetska učinkovitost
Od sedemdesetih let do danes se je poraba goriva zmanjšala za 40 odstotkov. Toda vemo, da zmoremo več. Zato je zmanjševanje porabe naša zaveza.

Gospodarjenje z gorivom
Naša tovorna vozila imajo varčno porabo goriva. Naši pametni sistemi za gospodarjenje z gorivom in usposabljanje voznikov pa vam jih pomagajo kar najbolje izkoristiti.

Alternativna goriva
Bili smo prvi proizvajalec, ki je opravil obsežne preizkuse goriva Bio-DME in predstavil dizelski motor, ki deluje na metan.

Izpusti iz tovornih vozil
Naš motor Euro 6 je prepolovil izpuste trdnih delcev, izpuste dušikovih oksidov pa zmanjšal za skoraj 80 odstotkov. Tovorna vozila Volvo na LNG imajo tudi znatno manjše izpuste.

Materiali in recikliranje
Okoli tretjina materialov, vgrajenih v novo tovorno vozilo Volvo, je recikliranih. In do 90 % jih je mogoče reciklirati ob koncu življenjske dobe tovornega vozila.

Preberite več o naših trajnostnih tovornih vozilih in storitvah

Naše dejavnosti

Smo na poti k popolnoma trajnostnim proizvodnim procesom. Naša proizvodna obrata v belgijskem Gentu in švedskem Tuveju sta bila prvi podnebno nevtralni tovarni vozil na svetu. Naša lakirnica v švedskem kraju Umeå ima najmanjše izpuste topil med obrati te vrste. Pa tudi vedno več naših pooblaščenih servisov je na poti k delovanju brez emisij CO2. Toda to še ni konec. Naše delovanje na tem področju se širi hitro in po vsem svetu ter zajema vedno več naših proizvodnih postopkov, tovarn, prevozov in servisov.

Preberite več o našem trajnostnem delovanju 

Zmanjšajte svoje škodljive učinke

Skrb za okolje je pomemben dejavnik za vas in vaš vozni park. In pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam lahko pri tem pomaga.