Trucks

I-Shift

I-Shift obsega širok nabor samodejnih menjalnikov, ki so zasnovani za enostavnejšo, varnejšo in energetsko učinkovitejšo vožnjo. Za optimalni izkoristek energije je vsaka menjava prestave izvedena v pravem trenutku, prestavljanje pa poteka gladko. Menjalniki I-Shift so na voljo za tovorna vozila s pogonom na elektriko, plin in dizel. Na voljo so funkcije za terensko vožnjo, izjemno speljevanje in enakomerno dovajanje moči.

Popolno menjavanje prestav

I-Shift omogoča, da je vsaka menjava izvedena brezhibno. Temelji na nesinhroniziranem ročnem menjalniku s kompaktno zasnovo in visoko učinkovitostjo. Čarovnija se dogaja v elektronski nadzorni enoti, ki upravlja sklopko in prestavljanje. Enota vsako menjavo prestave opravi kar se da natančno, saj med seboj nenehno primerja podatke o hitrosti, skupni masi kompozicije, nagibu ceste in zahtevanem navoru. Sistem komunicira tudi z motorjem, ki lahko tako prilagaja vrtljaje in delovanje motorne zavore, da je skupno delovanje optimalno.

Brezhibna moč z menjalnikom I-Shift z dvojno sklopko

Za visoko zmogljivost pogonskega sklopa s pogostim menjavanjem prestav je menjalnik I-Shift z dvojno sklopko popolna izbira. Prestavo menja v delcu sekunde, nudi enakomeren pretok moči z brezhibnim prestavljanjem in pripomore k optimalnemu delovanju motorja, s tem pa se izboljša produktivnost.

Izjemna izkušnja vožnje

Neprekinjen prenos navora menjalnika I-Shift z dvojno sklopko pomeni, da lahko prestave brez težav menjujete tudi sredi ovinka. Prav tako zagotavlja, da se tovor ne bo premikal, tveganje za izgubo oprijema pa je minimalno tudi pri zaviranju motorja s prestavljanjem navzdol.

Prestave za počasno vožnjo za prevoz težkega tovora

Speljevanje s težkim tovorom je lahko izziv, zlasti na hribovitem terenu in v slabih cestnih razmerah. I-Shift s prestavami za počasno vožnjo izboljša speljevanje in zmanjša obremenitev sklopke za največ 75 %.

Možnost prestav za počasno vožnjo

Izberete lahko eno ali dve prestavi za počasno vožnjo in uporabite možnost dodatnih prestav za vzvratno vožnjo. Ta menjalnik omogoča počasno vožnjo od 0,5 do 2 km/h s popolnim nadzorom navora motorja.

Učinkovit in s popolnim nadzorom

Menjalnik I-Shift s prestavami za počasno vožnjo zagotavlja visoko energijsko učinkovitost in izjemno speljevanje. Pri vožnji po urejenih cestah lahko izberete hitrejše prestavno razmerje zadnje osi in ohranjate hitrost pri znatno nižjem številu vrtljajev. Tako lahko izboljšate udobje in varčujete z energijo.

Edinstvene funkcije menjalnika I-Shift

Vrsta programskih paketov vam omogoča, da menjalnik I-Shift prilagodite svojim zahtevam. Trgovec Volvo Trucks vam bo pomagal izbrati ustrezne možnosti. Poleg tega edinstvene lastnosti dodatno poenostavijo vožnjo tovornega vozila v določenih situacijah.

Sprememba smeri

S funkcijo spremembe smeri je pogosto prestavljanje med vožnjo naprej in vzvratno gladko in enostavno. Vozite v smeri naprej, prestavite v vzvratno prestavo in nadzorujte zavorno moč s stopalko za plin – vse to brez uporabe zavorne stopalke. Deluje tudi v obratni smeri, in sicer do 20 km/h.

Terenska zavora

Terenska zavora je popolna izbira za terensko vožnjo, saj vozniku omogoča nadzor motorne zavore in kolesne zavore samo s stopalko za plin. Zaustavitev in postavitev tovornega vozila s kolesom na vrhu skale ali drugi oviri je tako zelo enostavna.

Active Grip Control

Menjalnik I-Shift zagotavlja napredni sistem oprijema, ki izboljšuje oprijem in sposobnost speljevanja. Sistem hitro prilagodi navor motorja, da zmanjša zdrsavanje koles in deluje tako za zadnje osi z zaporo diferenciala kot tudi za zadnje osi brez zapore diferenciala.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogonskega sklopa.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite na obisk.

ALI STE PRIPRAVLJENI NA MENJAVO?

Posvetujte se z nami o samodejnem prestavljanju.