Trucks

Volvo FH. Izvirna ikona za prevoze na dolge razdalje.

Volvo FH je ikonski tovornjak za prevoze na dolge razdalje ter je zgrajen za zagotavljanje udobja in varnosti na najdaljših poteh. Vključuje veliko tehnologij za povečanje učinkovitosti. Izbirate lahko med širokim naborom električnih, plinskih in dizelskih pogonskih sklopov, ki bodo vožnjo že od prvega dne preobrazili v kakovosten čas.

  Volvo FH

  Prevozi: regionalni in na dolge razdalje, v gradbeništvu, gozdarstvu in prevozi lesa, v rudarstvu in kamnolomih
  Moč: 420–540 KM

  Preberite vse tehnične podatke

  Volvo FH Electric

  Prevozi: regionalni in prevozi zabojnikov, v gradbeništvu
  Masa kompozicije: 44 ton
  Moč: do 490 kW
  Doseg: do 300 km

  Preberite več o vozilu Volvo FH Electric

  Volvo FH na plin

  Prevozi: regionalni in na dolge razdalje, prevozi zabojnikov
  Moč: 420–500 KM
  Doseg: do 1.000 km

  Preberite več o vozilu Volvo FH na plin

Raziščite funkcije za udobje in varnost v Volvu FH

Značilno obliko žarometov in pokončen profil kabine lahko z lahkoto prepoznate že na daleč. Ponujamo vrsto udobnih kabin, polnih rešitev, ki polepšajo življenje na poti. Prebrskajte spodnjo galerijo za več informacij o tem, zakaj ta tovornjak predstavlja učinkovito in udobno delovno mesto.

Oblika za učinkovitost

Žarometi LED, ožje reže in nadzorni sistem Camera Monitor System so primeri učinkovitih značilnosti zasnove Volva FH, ki zmanjšujejo upor in varčujejo z energijo. Poleg tega prilagodljivi dolgi žarometi optimizirajo vidljivost, ne da bi pri tem motili druge, za večjo varnost na cesti.

Popolna klima v kabini

Dobro umerjen klimatski sistem porazdeli zrak po kabini Volva FH in skrbi, da ustrezno kroži, ko ste na poti. Ko motor izklopite za počitek, preprosto aktivirajte funkcijo I-Park Cool, da ohranite udobno klimo v kabini ves čas, ko spite, samo z uporabo baterije.

Vsakodnevno udobje

Kabine za Volvo FH so izdelane za gladek potek dneva na cesti. Na voljo je veliko prostora za shranjevanje, dvojni hladilnik za svežo hrano in pijačo ter mikrovalovna pečica za pogrevanje najljubših prigrizkov. Poleg je seveda tudi izjemno udobno ležišče.

Prilagodite svoj Volvo FH

Električni, dizelski ali plinski pogon. Pet velikosti kabine. Različne ravni zunanje in notranje opreme. Povrhu pa širok nabor možnosti, kot so brezkontaktni zavorni diski in oprema I-Save za še učinkovitejšo, varnejšo in produktivnejšo vožnjo.

I-Save zagotavlja učinkovito in tekočo vožnjo

Še bolj tekoča in tiha vožnja z manjšo porabo goriva. I-Save uporablja motor D13 s tehnologijo Turbo Compound z večjim navorom pri nizkih vrtljajih motorja, učinkovitimi zadnjimi osmi in optimiziranimi programskimi rešitvami za varčevanje z gorivom in povečanje varnostnih rezerv.

Odkrijte vozilo Volvo FH z opremo I-Save

Načrtujte vnaprej za varčevanje energije z opremo I-See

Z opremo I-See tovornjak optimizira hitrost, menjave prestav, prosti tek in zaustavitve motorja glede na topografijo, ovinke in podatke o prometu v realnem času. Vse to za načrtovanje vnaprej in varčevanje z energijo. Opremo I-See lahko uporabite takoj, ko se podate na pot.

Preberite več o sistemu I-See

Prilagodljivi tempomat

Če ohranjate enakomerno hitrost, privarčujete energijo. Prilagodljivi tempomat vam pri tem pomaga na varen in udoben način. Deluje pri vseh hitrostih in vse do zaustavitve ter se samodejno ponovno zažene, da ga lahko uporabljate tudi drugod, ne samo na avtocesti.

Več o sistemih za podporo vozniku

Naj Volvo FH poskrbi za popolno vožnjo

Ne glede na to, ali Volvo FH uporabljate za prevoze na dolge razdalje ali gradbene prevoze, bo menjavanje prestav popolno, manevriranje spretno ter vedno pod nadzorom menjalnika I-Shift in dinamičnega krmilnega sistema Volvo. Oglejte si spodnjo galerijo za več informacij o menjalniku I-Shift, dinamičnem krmilnem sistemu Volvo in drugih možnostih za tovornjak.

Prava prestava z menjalnikom I-Shift

I-Shift obsega vrsto menjalnikov, ki jih lahko prilagodite vsemu, od prevozov na dolge razdalje, gradbenih prevozov do prevozov težkega tovora. I-Shift z dvojno sklopko menja prestave brez prekinitve prenosa moči. I-Shift, opremljen s prestavami za počasno vožnjo, omogoča upravljanje zelo težkega tovora iz mirovanja, ne da bi povečal porabo goriva pri visoki hitrosti.

Več podrobnosti o menjalniku I-Shift

Natančnost dinamičnega krmilnega sistema Volvo

Dinamični krmilni sistem Volvo pomaga krmiliti kot mirna roka, ki olajša vožnjo in vas razbremeni. Prav tako dodaja funkcionalnost sistemom za podporo vozniku z aktivnim krmiljenjem v različnih razmerah. Poleg tega je na voljo tudi možnost krmiljenja tovornjaka z daljinskim upravljalnikom.

Preberite več o dinamičnem krmilnem sistemu Volvo

Dvig tandemske pogonske osi

Potrebne je manj energije, oprijem je boljši in obračalni krog manjši. Dvig tandemske pogonske osi omogoča, da odklopite in dvignete eno od pogonskih osi. Združuje oprijem in nosilnost tandemskega pogona z voznimi zmogljivostmi in učinkovitostjo enojnega pogona.

Raziščite možnosti šasije

Izkušnja sistema za informacije in razvedrilo

Naj bo čas v kabini najboljši. Svoj pametni telefon lahko integrirate s sistemom za informacije in razvedrilo. Izbirate lahko med dvema različnima izvedbama zvočnega sistema z dodatnim nizkotonskim zvočnikom pod sedežem za poslušanje najljubše glasbe in podkastov.

Varnost vsepovsod okoli tovornjaka

Možnosti kabine

Prilagodite svoj Volvo FH s pravim modelom kabine za svoje potrebe. Izbirate lahko med sistemom Camera Monitor System, ki varčuje z energijo, in stranskimi ogledali. Spodaj si lahko podrobneje ogledate različne možnosti.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH s kabino Globetrotter XXL ponuja odlično udobje vožnje in bivanja za dve osebi. Daljše in širše spodnje ležišče je zasnovano za največje udobje med spanjem.

  Kabina Globetrotter XL

  Kabina Globetrotter XL za Volvo FH je originalni standard v industriji za dolge razdalje in druge prevoze, ki zahtevajo visoko raven udobja. Zagotavlja udobno in prostorno bivanje za največ dve osebi.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH s kabino Globetrotter združuje odlično udobje vožnje in bivanja za največ dve osebi ter omogoča stojno višino v prostoru za motor.

  Spalna kabina

  Volvo FH s spalno kabino združuje odlično udobje med vožnjo in udobni prostor za spanje za največ dve osebi z nižjo stojno višino.

  Nizka spalna kabina

  Volvo FH z nizko spalno kabino ima nižjo višino zunanje kabine v kombinaciji z odličnim udobjem med vožnjo, udobnim prostorom za spanje za enega in omejeno stojno višino.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni trgovec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.