Trucks

Volvo FH na plin

Volvo FH na plin je zmogljivo tovorno vozilo za prevoze na dolge razdalje, ki lahko znatno zmanjša vaš odtis CO2. Poganjata ga bio-LNG in HVO, premaga lahko velike razdalje pod visoko obremenitvijo, pri čemer je vse ogljično nevtralno, izračunano od rezervoarja do kolesa.

Visoka zmogljivost z manj CO2

Motorji Volva FH na plin ponujajo enake ravni moči in navora kot naši dizelski motorji. In to jim uspe z nižjimi emisijami in možnostjo, da postanejo ogljično nevtralni pri uporabi obnovljivih bio-LNG in HVO. Izbirate lahko med nazivnimi močmi v vrednosti 420 KM, 460 KM ali 500 KM z do 2.500 Nm navora.

Več moči in navora

Motor Volva FH na plin temelji na tehnologiji dizelskega motorja ter ponuja znatno višjo učinkovitost, moč in navor kot druge alternative plinskega motorja. Zaradi tega je odličen za transportne naloge na dolge razdalje s skupno maso do 60 ton.

Zmanjšan odtis CO2

Motor uporablja bio-LNG (bioplin) ali LNG (zemeljski plin), vendar tudi majhno količino obnovljivega HVO ali dizelskega goriva. Uporablja tudi AdBlue za naknadno obdelavo izpušnih plinov. Ta pogonski sklop ponuja potencial za zmanjšanje vašega odtisa CO2 do 100 %, izračunano od rezervoarja do kolesa, pri uporabi bio-LNG in HVO.

Zmogljivost LNG za vaš doseg

Volvo FH na plin je na voljo s tremi različnimi velikostmi rezervoarjev, ki ustrezajo vaši uporabi. Doseči je mogoče doseg do 1.000 km, zaradi česar je tovorno vozilo odlično za prevoze na dolge razdalje v rastoči mreži plinskih črpalk.

Prilagodite svoj Volvo FH na plin

Koliko moči potrebujete? Kako dolge so razdalje med bencinskimi črpalkami? In kakšno raven udobja potrebujete v kabini? Ustvarite svoj vrhunski Volvo FH na plin v našem izdelovalcu tovornih vozil.

Moč z manj emisij

Volvo FH na plin deluje kot tovorno vozilo z dizelskim motorjem, vendar vam lahko omogoči zmanjšanje emisij CO2 do 100 %. To je izračunano od rezervoarja do kolesa pri uporabi bio-LNG in HVO ter ob primerjavi s tovornim vozilom, ki uporablja evropski standardni dizel.

Do 60 ton

Do 1.000 km dosega

Do 500 KM

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni trgovec Volvo Trucks ima odgovor. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.