Trucks

Volvo FM. Prilagodljiv specialist.

Volvo FM je prilagodljivo težko tovorno vozilo za aktivne voznike in z lahkoto izpelje vsako nalogo. Prilagodite si tovornjak za vse, kar želite, od regionalnih do specializiranih prevozov v urbanih okoljih, kjer je potrebna šasija s kabino. Izbirate lahko med električnim, plinskim in dizelskim pogonom.

  Volvo FM


  Prevozi: regionalni, prevozi kemikalij in naftnih derivatov, dostavni prevozi, prevozi odpadkov, prevozi na področju javnih in komunalnih služb
  Moč: 330–500 KM

  Oglejte si vse tehnične podatke 

  Volvo FM Electric


  Prevozi: regionalni in dostavni prevozi, prevozi odpadkov, prevozi zabojnikov, prevozi v gradbeništvu, ter na področju javnih in komunalnih služb
  Masa kompozicije: 44 ton
  Moč: do 490 kW
  Doseg: do 300 km

  Preberite več o vozilu Volvo FM Electric

  Volvo FM na plin


  Prevozi: regionalni prevozi, prevozi zabojnikov, kemikalij in naftnih derivatov
  Moč: 420–500 KM
  Doseg: do 1.000 km

  Preberite več o vozilu Volvo FM na plin

Kabina, zasnovana za delovne dni

Tovornjak je izdelan za voznike, ki nenehno zapuščajo kabino, se vračajo nazaj v njo in premikajo okoli nje. Volvo FM omogoča udobje in prostor enako visokega standarda kot njegovi večji bratje. Neposredna vidljivost in podporne rešitve skrbijo za visoko raven varnosti v urbanih okoljih. V spodnji galeriji si podrobneje oglejte vrhunsko delovno okolje tovornjaka.

Nadzorni sistem kamer

Nadzorni sistem Camera Monitor System zjasni neposredno vidljivost in odpre vidno polje tako v dobrih kot zahtevnih razmerah. Nočni pogled pa izboljša vidljivost v temi. S kamero na sopotnikovi strani, ki se vklopi ob zavojih, lahko razkrijete skrito območje blizu tovornjaka na strani sopotnika in tako izboljšate varnost.
 

Raziščite naš sistem kamer

Informacije, razvedrilo in zvok

Voznikov vmesnik, ki je enostaven za uporabo, sistem za informacije in razvedrilo ter zvočni sistem, ki je na voljo v dveh izvedbah, poskrbijo za udobno izkušnjo v tovornjaku Volvo FM, pa naj vozite ali počivate.

Bliže tlom

Kabina za Volvo FM ima nizko zasnovo z voznim položajem blizu tal. Tako lahko lažje vzpostavite očesni stik z drugimi udeleženci v prometu in ohranite nadzor nad območji v bližini tovornjaka. Ta priročna višina vam bo še posebej všeč, če morate čez dan velikokrat vstopati v kabino in izstopati iz nje. Za mestne prevoze na elektriko je na voljo izjemno uglajena različica z nizkim vhodom.

Preberite več o vozilu Volvo FM Low Entry 

Prilagodite svoj Volvo FM

Na voljo je širok nabor lahko dostopnih kabin. Izbirate lahko tudi med električnim, plinskim in dizelskim pogonom. Šasijo je mogoče pripraviti za kakršno koli nadgradnjo in prevoz, ki vam pade na misel. Poleg tega so vključene funkcije za varčevanje z energijo, kot so brezkontaktni zavorni diski. Pripravite svoje vozilo za vsak prevoz.

Stabilna vožnja z dinamičnim krmilnim sistemom Volvo

Dinamični krmilni sistem Volvo vedno priskoči na pomoč, zaradi česar je vožnja lažja, natančnejša in manj naporna. Z osebnimi nastavitvami ga lahko natančno prilagodite svojim potrebam. Prav tako dodaja funkcionalnost sistemom za podporo vozniku z aktivnim krmiljenjem v različnih razmerah. Če vam na primer poči guma, vam bo sistem pomagal ohraniti ravno smer, dokler se ne ustavite.

Več o dinamičnem krmilnem sistemu Volvo 

Popolna menjava prestav z menjalnikom I-Shift

I-Shift obsega nabor raznih menjalnikov, s katerimi je vožnja enostavna in učinkovita. Uporabljajo se lahko za vse, od prevozov na dolge razdalje, prevozov v gradbeništvu do dostav v mestu. Vrsta različnih paketov omogoča, da menjalnik prilagodite svojim potrebam s funkcijami, kot je vožnja z eno stopalko in veliko več. Če to ni dovolj, je na voljo tudi menjalnik I-Shift z dvojno sklopko, ki menjava prestave brez prekinitve prenosa moči. S prestavami za počasno vožnjo pa lahko združite odlično speljevanje in energijsko učinkovitost pri visoki hitrosti.

Preberite več o menjalniku I-Shift

Sistemi za podporo vozniku za varnost

Če funkcija opozarjanja pred trkom z zaviranjem v sili zazna nevarnost trka vas ustrezno opozori in po potrebi zavira. Podpora za preprečevanje stranskih trkov in opozorilo za odpiranje vrat pa poskrbita za varnost na straneh. Z radarskimi senzorji zmanjšata tveganje za nesreče z vozili in drugimi udeleženci v prometu ter vas ob morebitni nevarnosti trka opozorita, preden odprete vrata. Ko gre za varnost, so pomembne vse strani. 
 

O sistemih za podporo vozniku 

Šasija, pripravljena za vsak izziv

Pobirajte zabojnike v pristaniščih, prevažajte kemikalije, manevrirajte po gradbiščih ali sestavite izjemno specializirano nadgradnjo na šasiji s kabino – Volvo FM lahko prilagodite vsem potrebam. To je naš najbolj vsestranski model tovornjaka. V galeriji slik si podrobneje oglejte šasijo.

Prilagodljiva šasija

Šasijo prilagodimo vam v tovarni. Prijetno boste presenečeni, kako lahek model Volvo FM bomo zgradili, ko nam poveste, za katero uporabo ga potrebujete. Dvig tandemske pogonske osi, 10-tonske sprednje, pomožne krmilne in pomožne osi omogočajo ogromno nosilnost in enostavno manevriranje. Z upravljalnikom Work Remote pa lahko upravljate karoserijo in pogonski sklop, ko ne sedite na voznikovem sedežu.

Raziščite možnosti šasije 

Pomoč za izdelovalce karoserije

Ko naročite tovornjak Volvo, ga v tovarni pripravimo za izdelavo karoserije. Izdelovalec karoserije lahko dostopa do spletnega portala Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) z vsemi podrobnostmi, potrebnimi za dokončanje tovornjaka, ki bo pripravljen za uporabo, učinkovit in najvišje kakovosti. S tem namenskim modulom izdelovalec karoserije pridobi vpogled v električni sistem tovornjaka za prilagajanje potrebnih funkcij.

Preberite več o izdelavi karoserije 

Kabina za celotno ekipo

Nekatere naloge zahtevajo več ljudi kot samo voznika in sovoznika. Kabina za ekipo Volvo lahko sprejme do devet oseb. Vstop vanjo in izstop iz nje pa sta hitra in varna. Za lažji postopek izdelave karoserije smo glavne sestavne dele, kot so rezervoarji za gorivo, baterije in sistem za čiščenje izpušnih plinov, namestili pod kabino.

Možnosti kabine

Prilagodite svoj Volvo FM s kabino, ki ustreza vašim potrebam. Izbirate lahko med sistemom Camera Monitor System, ki varčuje z energijo, in stranskimi ogledali. Tukaj si podrobneje oglejte vse možnosti.

  Dnevna kabina

  Volvo FM z dnevno kabino vozniku zagotavlja udobno in ergonomsko okolje. Dolžina kabine je optimizirana za čim daljšo ploščad za tovor.

  Nizka dnevna kabina

  Volvo FM z nizko dnevno kabino vozniku zagotavlja udobno in ergonomsko okolje. Kabina je prava izbira, ko je zaradi nadgradnje potreben prostor nad kabino ali ko delovno okolje omejuje višino vozila.

  Spalna kabina

  Volvo FM s spalno kabino združuje odlično udobje med vožnjo in udobni prostor za spanje za eno osebo ter omejeno stojno višino.

  Nizka spalna kabina

  Volvo FM z nizko spalno kabino združuje odlično udobje med vožnjo, udobni prostor za spanje za eno osebo in omejeno stojno višino. To je odlična izbira takrat, ko je zaradi nadgradnje potreben prostor na vrhu kabine, na primer pri prevozu avtomobilov.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FM s kabino Globetrotter združuje odlično udobje vožnje in bivanja za največ dve osebi. Omogoča veliko prostora za shranjevanje in polno stojno višino na tleh.

  Kabina za ekipo

  Volvo FM s kabino za ekipo lahko skupno sprejme do devet oseb. Zasnovana je za varen ter hiter vstop in izstop.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.