Trucks

Sistem kamer

Sistem kamer izboljša aerodinamiko tovornega vozila in zmanjša porabo energije. Izboljša neposreden pogled in nočni pogled ter zmanjša območja mrtvih kotov v neposredni bližini tovornega vozila.

Aerodinamična oblika za učinkovitost

Vzvratna ogledala vplivajo na aerodinamiko, ne glede na to, kako aerodinamična so. S kamerami je oblika tovornega vozila bolj aerodinamična, da se zmanjša poraba energije.

Boljši pogled

Izboljšan pogled

Odstranitev ogledal izboljša neposredno vidljivost, saj okrovi ogledal ne blokirajo nobenih območij vašega pogleda. Sistem kamer pomeni tudi izboljšan pogled nazaj med dežjem in zmanjšanje motenj zaradi neposredne sončne svetlobe. Vse to prispeva k boljši vozniški izkušnji.

Pomanjšanje

Pri natančnih manevrih vam sistem kamer pomaga s povečavo za bolj oster pogled ali s pomanjšanjem za širši kot. S pametnim preklapljanjem lahko izbirate med različnimi vidnimi polji ter ozkim ali širokim kotom.

Izboljšan nočni pogled

Ponoči ali v slabi svetlobi je mogoče aktivirati podporo z infrardečo svetlobo. Ponuja izboljšan nočni pogled z boljšo vidljivostjo pri manevriranju v temi kot s tradicionalnimi ogledali.

Kamere in zasloni

Kamere za vaš pogled

Sistem kamer vključuje do tri kamere. Ena je na voznikovi strani in ena na sovoznikovi strani, dodatna vogalna kamera je na sovoznikovi strani. Kamere zagotavljajo pogled namesto glavnega vzvratnega ogledala in širokokotnega vzvratnega ogledala. Objektivi kamere se v hladnih razmerah samodejno segrejejo, da stopijo led ali sneg ter odstranijo meglico in vlago.

Več prikazov

Sistem ponuja več pogledov na različnih zaslonih. Pogleda namesto glavnega vzvratnega ogledala in širokokotnega vzvratnega ogledala sta prikazana na zaslonih. Sprednje ogledalo je točno tam, kjer ga pričakujete, in ponuja popoln pogled na območje pred kabino v bližini tovornega vozila.

Način nadzora

Ko je vozilo parkirano, se lahko sistem kamer aktivira v načinu nadzora, da vozniku pomaga videti, kaj se dogaja okoli tovornega vozila.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni trgovec Volvo Trucks ima odgovor. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.