Trucks

Volvo FE CNG. 

Zmogljiv in produktiven z nižjimi emisijami. Volvo FE CNG s plinskim motorjem je kot nalašč za zbiranje odpadkov in dostavne prevoze ter druge naloge, pri katerih sta nižja raven hrupa in manjši vpliv na okolje konkurenčni funkciji.

Preprosto upravljanje

Na videz je podoben običajnemu vozilu Volvo FE, vendar je Volvo FE CNG opremljen z motorjem, ki ga poganja izključno stisnjen zemeljski plin ali stisnjen bioplin. Uporablja tehnologijo vžigalnih svečk ter zagotavlja moč 320 KM in 1356 Nm navora. Tovorno vozilo je opremljeno s samodejnim menjalnikom. Tako lahko od njega pričakujete enako produktivnost in enostavne vozne zmogljivosti kot od vozila Volvo FE na dizelski pogon.

Manjše emisije

Zgorevanje zemeljskega plina ali bioplina je popolnoma brez vonja. Poleg tega oddajajo zelo nizke ravni škodljivih delcev. Delovanje na bioplin pomeni 100-odstotno zmanjšanje emisij CO₂ od rezervoarja do koles. V izpušnih plinih je tako malo delcev, da ni potrebna druga naknadna obdelava izpušnih plinov razen tripotnega katalizatorja.

Zanesljiva rešitev

Motor uporablja tehnologijo vžigalnih svečk ter za nadzor emisij potrebuje samo tripotni katalizator. Brez SCR, EGR ali AdBlue. Izbirate lahko med rezervoarjema za plin 2×4 ali 2×3, nameščenima na obeh straneh šasije. Doseg je do 400 km pri lahkih dostavnih prevozih in do 250 km pri zbiranju odpadkov.

Mnoga velika mesta po svetu iščejo zamenjavo za dizelska tovorna vozila. Pogon na obnovljivo gorivo je pogosto pogoj za pridobitev posla – še zlasti na področju ravnanja z odpadki. Z Volvom FE CNG lahko podjetjem, ki opravljajo prevoze zlasti v urbanih okoljih, ponudimo tovorno vozilo z znatno manj škodljivimi učinki na okolje.

Združevanje s kabino z nizkim vhodom

Pogonski sklop z nizkimi ravnmi emisij lahko združite s kabino z nizkim vhodom za preprost dostop, ki zagotavlja večjo varnost pri mestnih prevozih in voznikom olajša delo.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovore. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.