Trucks

Več nadzora, manj napora

VOLVOV DINAMIČNI KRMILNI SISTEM

Ali iščete popolno stabilnost in nadzor pri vseh hitrostih ter hkrati razbremenitev mišic? Ali pa želite pomoč, ki preprečuje zdrs in nenamerno zapustitev voznega pasu? Podrobneje si oglejte dinamični krmilni sistem Volvo, saj vam zagotavlja vse to, skupaj z lastnimi osebnimi nastavitvami. Poleg tega pa ponuja celo daljinsko upravljanje krmiljenja.

Kako deluje?

Pri dinamičnem krmilnem sistemu Volvo je standardno krmiljenje s hidravličnim servoojačenjem dopolnjeno z električnim motorjem na krmilnem mehanizmu. Z obdelavo signalov iz več tipal sistem ugotavlja, kam pelje tovorno vozilo in kakšen je namen voznika. Elektromotor prejme 2000 krmilnih signalov na sekundo in na ta način popravlja neželene gibe krmilnega mehanizma ter po potrebi zagotavlja dodaten navor za krmiljenje.

Stabilnost brez napora

Pri visokih hitrostih Volvov dinamični krmilni sistem vzdržuje stabilnost in natančno smer vožnje. Med počasnim in previdnim manevriranjem prispeva potrebno dodatno krmilno silo, ne glede na obremenitev. Olajša celo vzvratno vožnjo polno natovorjenega tovornega vozila in samodejno vrne kolesa v srednji položaj. Vzvratno lahko prevozite več kot 100 metrov, ne da bi zavili iz smeri.

Popolnoma naravnost

Popravljanje smeri po zaviranju na podlagi, kjer imajo kolesa različen oprijem? Ni več potrebno. Sunki neravnin, udarnih jam in oznak na cestišču? Skoraj nezaznavni. Dinamični krmilni sistem Volvo odpravlja celo vpliv močnega bočnega vetra. Popustite krčevit oprijem volana, saj bo tovorno vozilo spremenilo smer le, kadar boste vi hoteli.

Po vaših željah

Z osebnimi nastavitvami imate ves nadzor vi. Sami lahko nastavljate odpor na volanu tako, da ustreza voznim razmeram in vašim željam. Izberete lahko vnaprej določeno ali popolnoma prilagojeno nastavitev. Rezultat? Natanko takšna izkušnja vožnje, kot jo želite.

Preprečevanje zdrsavanja

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo stabilnosti zmanjšuje tveganje za nesreče zaradi zdrsavanja. Če sistem zazna zdrs, takoj zagotovi rahlo pomoč pri obračanju volana. To vam omogoča, da tovorno vozilo obrnete v nasprotno smer in ga stabilizirate, še preden sploh veste, da se bo nekaj zgodilo.

Ostanite na svojem voznem pasu

Dinamični krmilni sistem Volvo s pomočjo za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu vam pomaga ostati na vašem voznem pasu. Če sistem zazna, da se tovorno vozilo približuje označbam voznega pasu, aktivno pomaga premakniti vozilo na sredino voznega pasu. To pomoč boste komajda zaznali, vendar bo varnost povzdignila na novo raven.

Podajte daljinca!

Volvov dinamični krmilni sistem z zunanjim krmiljenjem vam omogoča upravljanje tovornega vozila z daljinskim upravljalnikom. To je odlična rešitev za primere, ko je treba med delom zunaj kabine večkrat nekoliko premakniti tovorno vozilo. Tako boste izboljšali produktivnost, vaš delovni dan pa bo postal precej udobnejši.

NA VOLJO ZA TA TOVORNA VOZILA

ODKRIJTE NOV NAČIN

Naj vam pokažemo, kako je vožnja lahko enostavnejša, varnejša in udobnejša.