Trucks

Volvo FMX. Naše najtrpežnejše gradbeno vozilo.

Volvo FMX je trpežni gradbeni tovornjak, opremljen s tehnologijo, ki olajša tudi najzahtevnejše prevoze. Vključuje električni ali dizelski pogonski sklop, gnano sprednjo os, visoko prosto višino nad tlemi in osi za prevoz težkih tovorov. Ta tovornjak vas lahko popelje tja, kamor drugi ne morejo, pa naj vodi do tja cesta ali ne.

  Volvo FMX

  Prevozi: v gradbeništvu, rudarstvu in kamnolomih, ter na področju javnih in komunalnih služb
  Moč: 330–540 KM

  Preberite vse tehnične podatke

  Volvo FMX Electric

  Prevozi: v gradbeništvu in na področju javnih in komunalnih služb
  Masa kompozicije: do 44 ton
  Moč: 490 kW
  Doseg: do 300 km


  Izvedite več o vozilu Volvo FMX Electric 

Zgrajen za prave gradbene prevoze

Prilagodite svoj Volvo FMX tako, da boste z lahkoto premagali vsak izziv. Trpežna šasija tovornjaka je opremljena s funkcijami, ki povečajo voznost in produktivnost, pa naj vozite po cesti ali na terenu. V spodnji galeriji slik si podrobneje oglejte možnosti šasije.

Gnana sprednja os

Zagotovite si Volvo FMX z gnano sprednjo osjo za najboljši oprijem. Samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles poskrbi, da je gnana sprednja os aktivirana samo, ko jo potrebujete. Ko pa je ne potrebujete, jo izklopi.

300-milimetrska prosta višina nad tlemi

Zadnje zračno vzmetenje, izdelano posebej za gradbene tovornjake, v kombinaciji s 300-milimetrsko prosto višino nad tlemi ponuja neprekosljivo udobje in oprijem.

38-tonska vrtljiva os

Povečajte produktivnost z dolgotrajno rešitvijo. Naša vzdržljiva vrtljiva os ima nosilnost do 38 ton. Zato je preprosto popolna za Volvo FMX.

Prilagodite svoj gradbeni tovornjak

Trpežna zunanjost je zgrajena tako, da zdrži težke razmere. Ikonski vzdržljiv odbijač, izdelan iz 3-milimetrskega jekla visoke trdnosti, ščiti sprednji del pred udrtinami in zlomom žarometov na vsakem terenu. Vključene so osi, ki prenašajo tovor in zagotavljajo oprijem. Širok nabor električnih in dizelskih pogonskih sklopov omogoča, da Volvo FMX prilagodite svojim potrebam.

I-Shift za nadzor nad močjo

I-Shift obsega nabor samodejnih menjalnikov, s katerimi lahko kar najbolje izkoristite pogonski sklop in s tem tudi energijo. Izberite prestave za počasno vožnjo in prilagojeno programsko opremo za izjemen zagon. Vožnja z eno stopalko je na voljo pri vožnji na težkem terenu in prestavljanju med vožnjo naprej in vzvratno. I-Shift bo olajšal vsak dan v težkih razmerah.
 

Raziščite I-Shift 

Stabilnost z dinamičnim krmilnim sistemom Volvo

Z dinamičnim krmilnim sistemom Volvo lahko manevrirate bolj stabilno in natančneje z manj napora. Sistem odpravlja udarce, sunke in zasuke ter tako razbremeni vaša ramena. Prav tako dodaja funkcije sistemom za podporo vozniku, da izboljša varnost in produktivnost. Poleg tega dinamični krmilni sistem Volvo omogoča zunanje krmiljenje, da lahko tovornjak vozite z daljinskim upravljanjem in povečate produktivnost.

Več o dinamičnem krmilnem sistemu Volvo 

Pripravljen za trdo delo

Volvo FMX je učinkovito orodje za profesionalce. Šasijo lahko preprosto prilagodite svojim potrebam. Poleg tega funkcije olajšajo zahtevna opravila in omogočajo, da kar najbolje izkoristite tisto, kar vložite. Kliknite galerijo slik, če želite izvedeti več o delu z modelom Volvo FMX.

Pripravljen za izdelavo karoserije

Šasija tovornjaka Volvo FMX je pripravljena, da jo uporabite, kot želite. Zaradi širokega izbora možnosti in specifikacij lahko tovornjak povsem preprosto prilagodite svojim potrebam.
 

Več o izdelavi karoserije 

Upravljalnik Work Remote

Ostanite na tekočem s funkcijami karoserije, delovnimi lučmi, ključavnicami vrat in še več, medtem ko delate zunaj tovornjaka. Z upravljalnikom Work Remote lahko ostanete blizu, tudi ko ste zunaj kabine.
 

Raziščite šasije 

Prikaz obremenitve za nadzor

Uporabljajte tovornjak na vso moč, toda ne prekoračite omejitev. Indikator obremenitve na zaslonu za voznika vam omogoča spremljanje obremenitve vsake osi v realnem času.
 

Prebrskajte tehnične podatke za Volvo FMX 

Možnosti kabine

Kabina Volvo FMX ponuja zatočišče v težkih okoljih in na voljo je vrsta modelov kabin, ki ustrezajo vašim potrebam. Izbirate lahko med sistemom Camera Monitor System in stranskimi ogledali. Spodaj si podrobneje oglejte možnosti.

  Dnevna kabina

  Volvo FMX z dnevno kabino vozniku zagotavlja varno, udobno in ergonomsko okolje. Dolžina kabine je optimizirana za čim daljšo ploščad za tovor.

  Nizka dnevna kabina

  Volvo FMX z nizko dnevno kabino vozniku zagotavlja udobno in ergonomsko okolje z visoko stopnjo varnosti. To je dobra izbira, ko je zaradi nadgradnje potreben prostor nad kabino ali ko delovno okolje omejuje višino vozila.

  Spalna kabina

  Volvo FMX s spalno kabino združuje odlično udobje med vožnjo, varnost in udobni prostor za spanje za eno osebo ter omejeno stojno višino.

  Nizka spalna kabina

  Volvo FMX z nizko spalno kabino združuje odlično udobje med vožnjo, varnost, udobni prostor za spanje za eno osebo ter omejeno stojno višino. To je odlična izbira takrat, ko je zaradi nadgradnje potreben prostor na vrhu kabine.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FMX s kabino Globetrotter združuje varnost ter odlično udobje vožnje in bivanja za največ dve osebi. Omogoča veliko prostora za shranjevanje in polno stojno višino na tleh.

  Kabina za ekipo

  Volvo FMX s kabino za ekipo lahko skupno sprejme do devet oseb. Zasnovana je za varen ter hiter vstop in izstop.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.