Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Podpora, ko jo potrebujete

SISTEMI ZA PODPORO VOZNIKU DRUŽBE VOLVO TRUCKS

Sistemi za podporo vozniku družbe Volvo Trucks skrbijo za to, da ste vi, tovorno vozilo in drugi udeleženci v prometu še varnejši kot doslej.

Zavora Stretch

Zavora Stretch zmanjšuje nevarnost prepogiba kompozicije med vožnjo po klancu navzdol po spolzki zaviti cesti. Deluje tako, da z impulznim zaviranjem priklopnika izravnava kompozicijo. Zavoro Stretch lahko vklopite pri hitrosti do 40 km/h. Zavora Stretch je na voljo tako pri vlačilcih kot pri šasijah s kabino.

Tempomat za vožnjo po klancu navzdol

Ali so vaše poti tako hribovite, da morate med spustom pritisniti zavorno stopalko, da zmanjšate hitrost? Tempomat za vožnjo po klancu navzdol vklopi dopolnilne zavore, kot sta motorna zavora in retarder, da ohrani hitrost, ki ste jo nastavili na tempomatu.

Pomoč za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Dinamični krmilni sistem Volvo s pomočjo za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu uporablja kamero, da spremlja označbe voznega pasu in položaj tovornega vozila na voznem pasu. Če tovorno vozilo nenamerno zapelje čez označbo voznega pasu, ga sistem samodejno usmeri na sredino voznega pasu. Poleg tega opozori voznika s tresljajem volana. 

Prilagodljivi tempomat

Prilagodljivi tempomat (ACC), ki deluje na osnovi radarja, z upravljanjem plina in vseh razpoložljivih zavor v gostem prometu vzdržuje razdaljo za vozilom pred vami. Funkcija ustavljanja in speljevanja zagotavlja, da vse deluje do popolne zaustavitve, nato pa le pritisnite stopalko plina ali tipko za nadaljevanje. Zaradi tega je prilagodljivi tempomat uporabna funkcija v gostem prometu in prometnih zastojih.

Opozorilo na varnostno razdaljo

Če vozite hitreje od 60 km/h in ne uporabljate prilagodljivega tempomata, se aktivira opozorilo na varnostno razdaljo. Ko se približujete vozilu pred seboj, se na vetrobranskem steklu prikaže vizualno opozorilo. Opozorilo na varnostno razdaljo vam omogoča, da upočasnite in vzdržujete razdaljo do vozila pred seboj.

Podpora za varno menjavo voznega pasu

Kadar je podpora za varno menjavo voznega pasu vklopljena, z radarjem zaznava druge udeležence v prometu v območju desno ob vozilu. Če uporabite smernik in sistem zazna, da menjava voznega pasu ni varna, vas opozori z brenčačem in utripajočo ikono ob vzvratnem ogledalu na sovoznikovi strani.

Elektronski program stabilnosti

Volvov elektronski program stabilnosti (ESP) učinkovito zmanjšuje nevarnost zdrsa in prevračanja. Ko sistem zazna kritične razmere, v hipu poseže v upravljanje vozila, zmanjša moč motorja ter zavre vsako kolo tovornega vozila in priklopnika posebej.

Opozorilna luč pri zaviranju v sili

Ob vašem polnem pritisku zavorne stopalke zavorne luči hitro utripajo in s tem opozarjajo vozila za vami – to je preprost način za preprečevanje smrtno nevarnih naletov od zadaj.

Opozarjanje na nevarnost trčenja z zaviranjem v sili

Če naš intuitivni sistem opozarjanja pred trkom zazna nevarnost trčenja, vas opozori s svetlobnim signalom, projiciranim na vetrobransko steklo. In samodejno sproži zaviranje v sili, s čimer znatno zmanjša nevarnost hudih poškodb.

Na voljo za ta tovorna vozila

ALI RAZMIŠLJATE O NADGRADNJI VARNOSTI?

O varnostnih sistemih se posvetujte s pooblaščenim prodajalcem družbe Volvo Trucks.