Trucks

Razume vaše poti in poskrbi za varčevanje z gorivom

SISTEM I-SEE DRUŽBE VOLVO TRUCKS

Ali veste, kako morate optimizirati hitrost in prestavljanje glede na topografijo poti, da prihranite gorivo? Sistem I-See to ve na podlagi podatkov. Že od prvega dne vam pomaga bistveno zmanjšati porabo goriva.

Kako vam lahko I-See pomaga prihraniti gorivo

Ko se približujete klancu, tovorno vozilo prenese podatke iz komercialno in spletno dostopnega topografskega zemljevida z visoko ločljivostjo. Te podatke nato sistem uporabi v šestih korakih, s katerimi poskuša kar najbolje izkoristiti kinetično energijo tovornega vozila in zmanjšati porabo goriva za do 5 % v primerjavi s tovornim vozilom brez sistema I-See. Če ceste ni na zemljevidu ali ni povezave s strežnikom, tovorno vozilo uporabi podatke iz skupne zbirke podatkov.

Vedno s podporo, tudi ko ste na poti

I-See najprej uporabi podatke iz komercialno dostopnega topografskega zemljevida z visoko ločljivostjo, ki se samodejno posodobi v tovornem vozilu, ko je na voljo nova različica. Nato uporabi podatke v skupni rabi, ki so shranjeni v oblaku, po potrebi pa tudi lokalno shranjene podatke. Tako boste vedno imeli dostop do topografskih podatkov, vožnja bo potekala brez zapletov in sistem se bo nenehno samodejno posodabljal na daljavo.  

S funkcijo I-Torque lahko prihranite še več goriva

Če dodate funkcijo I-Torque, lahko s sistemom I-See prihranite še več goriva. I-Torque uporablja podatke iz sistema I-See za optimizacijo razpoložljivega navora motorja, na primer pri vožnji v klanec. Vožnja se prilagodi glede na pot, in sicer glede na to, kje ste, pa tudi glede na to, kaj vas čaka za ovinkom.

 1. Pridobivanje zagona
  I-See ve, da se tovorno vozilo približuje klancu, zato povečuje gibalno količino, poveča hitrost tovornega vozila in dalj časa ostane v višji prestavi.
 2. Čim manj prestavlja navzdol
  S preprečevanjem nepotrebnega prestavljanja I-See zagotavlja bolj tekoče in varčno premagovanje klanca.
 3. Omejevanje hitrosti na sedlu
  Pred spustom po klancu navzdol I-See prepreči, da bi tovorno vozilo po nepotrebnem pospeševalo.
 4. Prazni tek pred spustom
  Za manjšo porabo energije in manj zaviranja I-See tik pred začetkom spusta začasno izklopi pogonski sklop ali zavira z motorjem.
 5. Upravljanje zaviranja med spustom
  I-See ve, kje se konča spust in začne naslednji vzpon, zato upravlja zavore tako, da je vožnja čim bolj varčna.
 6. Priprava na naslednji vzpon
  Če se približujete naslednjemu vzponu, I-See pusti tovorno vozilo v prostem teku, da pridobi zagon za lažji vzpon.

Na voljo za ta tovorna vozila

ALI IMATE NADZOR NAD KLANCI?

Porabo goriva lahko zmanjšamo.