Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Razume vaše poti in poskrbi za varčevanje z gorivom

SISTEM I-SEE DRUŽBE VOLVO TRUCKS

Ali veste, kako morate optimizirati hitrost in prestavljanje glede na topografijo poti, da prihranite gorivo? Sistem I-See to ve na podlagi podatkov. Že od prvega dne vam pomaga bistveno zmanjšati porabo goriva.

Kako vam lahko I-See pomaga prihraniti gorivo

Ko se približujete klancu, tovorno vozilo prenese podatke iz komercialno in spletno dostopnega topografskega zemljevida z visoko ločljivostjo. Te podatke nato sistem uporabi v šestih korakih, s katerimi poskuša kar najbolje izkoristiti kinetično energijo tovornega vozila in zmanjšati porabo goriva za do 5 % v primerjavi s tovornim vozilom brez sistema I-See. Če ceste ni na zemljevidu ali ni povezave s strežnikom, tovorno vozilo uporabi podatke iz skupne zbirke podatkov.

Vedno s podporo, tudi ko ste na poti

I-See najprej uporabi podatke iz komercialno dostopnega topografskega zemljevida z visoko ločljivostjo, ki se samodejno posodobi v tovornem vozilu, ko je na voljo nova različica. Nato uporabi podatke v skupni rabi, ki so shranjeni v oblaku, po potrebi pa tudi lokalno shranjene podatke. Tako boste vedno imeli dostop do topografskih podatkov, vožnja bo potekala brez zapletov in sistem se bo nenehno samodejno posodabljal na daljavo.  

 1. Pridobivanje zagona
  I-See ve, da se tovorno vozilo približuje klancu, zato povečuje gibalno količino, poveča hitrost tovornega vozila in dalj časa ostane v višji prestavi.
 2. Čim manj prestavlja navzdol
  S preprečevanjem nepotrebnega prestavljanja I-See zagotavlja bolj tekoče in varčno premagovanje klanca.
 3. Omejevanje hitrosti na sedlu
  Pred spustom po klancu navzdol I-See prepreči, da bi tovorno vozilo po nepotrebnem pospeševalo.
 4. Prazni tek pred spustom
  Za manjšo porabo energije in manj zaviranja I-See tik pred začetkom spusta začasno izklopi pogonski sklop ali zavira z motorjem.
 5. Upravljanje zaviranja med spustom
  I-See ve, kje se konča spust in začne naslednji vzpon, zato upravlja zavore tako, da je vožnja čim bolj varčna.
 6. Priprava na naslednji vzpon
  Če se približujete naslednjemu vzponu, I-See pusti tovorno vozilo v prostem teku, da pridobi zagon za lažji vzpon.

Na voljo za ta tovorna vozila

ALI IMATE NADZOR NAD KLANCI?

Porabo goriva lahko zmanjšamo.