Trucks

I-See

I-See varčuje z gorivom tako, da optimizira vašo hitrost, menjavanje prestav in vožnjo v prostem teku glede na topografijo, ovinke, krožišča in omejitve hitrosti pred vami. To pomeni, da lahko uporabljate tempomat v več voznih situacijah kot kdaj koli prej ter prihranite gorivo in zmanjšate svoj odtis CO2 že od prvega dne.

prihranite energijo s prilagajanjem potem

Izkušeni vozniki so hitrost in izbiro prestave vedno prilagodili poti pred seboj. Toda biti popoln in dosleden ves čas je praktično nemogoče. I-See vam pomaga pri tem takoj, ko vklopite tempomat.

Hribi, ovinki in omejitve hitrosti

I-See optimizira menjavo prestav in hitrost glede na vašo pot. Med vožnjo z vklopljenim tempomatom se I-See prilagodi topografiji, da bi tovorno vozilo učinkovito uporabljalo kinetično energijo. Med približevanjem ovinku ali krožišču I-See prilagodi hitrost, da ga lahko prevozite na energijsko najučinkovitejši način. Prav tako se samodejno prilagaja prihajajočim omejitvam hitrosti.

Več kot avtocestna vožnja

Ker se I-See prilagaja topografiji, ovinkom in omejitvam hitrosti, ga je mogoče uporabljati na skoraj vseh vrstah javnih cest in ne samo na avtocestah. Več ko ga uporabljate, manj je nepotrebnega menjavanja prestav, zaviranja in pospeševanja.

Na podlagi najnovejših zemljevidov

I-See uporablja komercialne zemljevide visoke ločljivosti z informacijami o topografiji, zavojih in omejitvah hitrosti, ki se v tovornem vozilu samodejno posodabljajo.

Kako I-See deluje na klancih

Vožnja v klanec

I-See ve, da je pred vami hrib. Tovorno vozilo pospeši in dalj časa ostane v višji prestavi.

I-See z izogibanjem nepotrebnemu prestavljanju zagotavlja nemoteno in varčnejše premagovanje klanca.

Pred spustom po klancu I-See prepreči, da bi tovorno vozilo po nepotrebnem pospeševalo.

Spuščanje

Za manjšo porabo energije I-See pred začetkom klanca začasno izklopi pogonski sklop ali zavira z motorjem.

Po klancu

I-See ve, kje se en klanec konča in začne naslednji. Če se približujete vzponu, I-See pusti tovorno vozilo v prostem teku, da pridobi zagon.

Vožnja čez ovinke in krožišča

Ko se tovorno vozilo približuje ovinku ali krožišču, kjer je zaradi varnosti potrebna nižja hitrost, I-See vnaprej prilagodi izbiro prestave in hitrost, tako da vozniku ni treba uporabiti zavorne stopalke. Ko se odsek konča, se I-See prilagodi omejitvi hitrosti na najučinkovitejši način.

Upravljanje omejitev hitrosti

Med približevanjem spremembi omejitve hitrosti I-See najučinkoviteje prilagodi izbiro prestave in hitrost. Pomaga vam pri izogibanju nepotrebnemu zaviranju ali hitremu pospeševanju.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni trgovec Volvo Trucks ima odgovor. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.