Trucks

Volvo FH16. S pogonom za težke prevoze.

Volvo FH16 je naše najmočnejše tovorno vozilo, izdelano za prevoze težkih tovorov, ki zahtevajo dodatno moč in navor. Premaguje izzive, ki jih druga tovorna vozila ne zmorejo. Z učinkovitim motorjem D17 in izboljšanim udobjem za voznika izpolnjuje vaše zahteve glede produktivnosti.

Volvo FH16

Prevozi: težkih tovorov, v gozdarstvu in prevozi lesa, v rudarstvu in kamnolomih
Moč: 600 KM, 700 KM ali 780 KM

Preberite vse tehnične podatke

Tovornjak s pogonom za produktivnost

Volvo FH16 ponuja izpopolnjeno moč za produktivnost in najvišjo stopnjo udobja v kabini. Ne glede na to, katero različico izberete, boste videli, da je to nekaj posebnega. Odkrijte več o modelu Volvo FH16 v spodnji galeriji.

Optimizirana vidljivost s prilagodljivimi dolgimi žarometi

Žarometi v črni zasnovi so edinstveni samo za Volvo FH16. Luči LED zagotavljajo odlično vidljivost in svojevrsten profil. Izberite prilagodljive dolge žaromete za povečanje vidljivosti, ne da bi zaslepili druge udeležence v prometu.

Preberite več o sistemih za podporo vozniku

Trpežen odbijač

Trpežen odbijač je kos vsem zahtevnim razmeram. Izdelan je iz 3-milimetrskega jekla visoke trdnosti ter ščiti sprednji del pred udrtinami in zlomom žarometov. Tako močan je, kot je videti tudi na pogled.

Ujemajoča se notranjost

Ne glede na to, ali izberete opremo Volvo FH16 ali usnjeno opremo, sta obe jasno naprednejši od drugih.

Vse o življenju v kabini

Prilagodite svoje vozilo Volvo FH16

Legendarna oblika z veliko moči in navora, skupaj s široko paleto možnosti, s katerimi lahko to strokovno orodje prilagodite svojim potrebam. Do 780 KM, trdne osi in udobne kabine z različnimi ravnmi opreme – skupaj s funkcijami za varčevanje z gorivom, kot so brezkontaktni zavorni diski. Čas je, da oblikujete svojo moč.

Dinamični krmilni sistem Volvo

Se spopadate z manevriranjem težkih tovorov pri nizki hitrosti ali vožnjo pri visoki hitrosti čez udarne jame ali luknje? Dinamični krmilni sistem Volvo je tu za vas kot mirna roka, ki olajša vožnjo in vas razbremeni.

Preberite več o dinamičnem krmilnem sistemu Volvo

Privarčujte gorivo s sistemom I-See

I-See optimizira hitrost, menjave prestav, prosti tek ter zaustavitve motorja za pot, ki vas čaka, da privarčuje gorivo. Upošteva topografijo, ovinke, krožišča in podatke o prometu v realnem času za gospodarnejšo porabo goriva in zmanjšan ogljični odtis.

Preberite več o sistemu I-See

Osi za večjo nosilnost

Za kar največjo nosilnost lahko pridobite Volvo FH16 z do petimi osmi neposredno iz tovarne. Tovornjak bo pripravljen za vožnjo, vključeval bo garancijo in poprodajno podporo. Med raztovarjanjem lahko uporabite dvig tandemske pogonske osi, da izklopite in dvignete eno od pogonskih osi.

Raziščite možnosti šasije

Motor D17 izpolnjuje pričakovanja

S 780 KM je D17 najmočnejši motor, ki je bil kdaj koli vgrajen v tovorno vozilo Volvo. Toda zaradi varčne porabe goriva in ogromnega razpoložljivega navora je Volvo FH16 popolna kombinacija za prevoze težkih tovorov in drugih zahtevnih nalog.

Tri različice motorja D17

Motor D17 ima vso potrebno moč in učinkovitost, ki ju potrebujete pri prevozih težkih tovorov. Izbirate lahko med različicami s 600 KM, 700 KM in 780 KM. Da bi vam pomagali zmanjšati ogljični odtis in izpolniti posebne zahteve, lahko za vse izhodne moči izberete gorivo HVO. Poleg tega lahko različica s 700 KM uporablja tudi biodizelsko gorivo.

Več podrobnosti si oglejte v tehničnih podatkih vozila Volvo FH16

Več navora

Motor D17 zagotavlja večjo moč, do 3.800 Nm navora in večjo zavorno moč motorja pri nizkih vrtljajih motorja. Omogoča vam, da prilagodite učinkovit pogonski sklop, ki deluje na ravno pravi ravni, tudi ko vaša naloga zahteva najvišje standarde.

Odkrijte naše motorje Volvo

Več nadzora z menjalnikom I-Shift

Z menjalnikom I-Shift ste na čelu vi, ne glede na to, ali potrebujete oprijem za speljevanje ali navor pri nizki hitrosti. V galeriji slik si lahko podrobneje ogledate prednosti menjalnika I-Shift.

Prestave za počasno vožnjo

Speljevanje s težkim tovorom je izziv tako za oprijem kot za sklopko. I-Shift s prestavami za počasno vožnjo izboljša zagon in znatno zmanjša obremenitev sklopke.

Vožnja z eno stopalko

Funkcija za spremembo smeri omogoča prestavljanje med vožnjo naprej in vzvratno samo z uporabo stopalke plina. Terenska zavora vam pri hitrosti do 4 km/h omogoča uporabo stopalke plina za upravljanje pripirnika motorja in kolesnih zavor.

Inteligentna programska oprema

Čarovnija se skriva v elektronski nadzorni enoti, ki upravlja sklopko in prestave. Številni programski paketi omogočajo, da menjalnik I-Shift prilagodite svojim potrebam. Za pomoč pri obvladovanju zelo težkih tovorov je na voljo poseben paket za težka tovorna vozila.

Nadzorni sistem kamer

Nadzorni sistem Camera Monitor System izboljša aerodinamiko za prihranek energije. Izboljša tudi neposredno vidljivost in se ponaša z nadzornimi funkcijami, ki jih ogledala nimajo. Za daljše kompozicije so pa primernejša izbira stranska ogledala.

Raziščite naš sistem kamer

Informacije, razvedrilo in zvok

Voznikov vmesnik, ki je enostaven za uporabo, sistem za informacije in razvedrilo ter zvočni sistem, ki je na voljo v dveh izvedbah, poskrbijo za udobno izkušnjo v tovornjaku Volvo FH16, pa naj vozite ali počivate.

Možnosti kabine

Volvo FH16 je na voljo s širokim naborom kabin, ki ustrezajo vašim potrebam. Izbirate lahko med sistemom Camera Monitor System, ki varčuje z energijo, in stranskimi ogledali. Podrobneje si oglejte vse možnosti.

  Kabina Globetrotter XXL

  Kabina Globetrotter XXL za Volvo FH16 združuje odlično udobje vožnje in bivanja za dve osebi. Uživajte v vrhunskem udobju za spanje na daljšem in širšem spodnjem ležišču.

  Kabina Globetrotter XL

  Kabina Globetrotter XL za Volvo FH16 združuje odlično udobje vožnje in bivanja za dve osebi ter vključuje ogromno prostora za shranjevanje in prostornost.

  Kabina Globetrotter

  Kabina Globetrotter za Volvo FH16 združuje odlično udobje vožnje in bivanja za največ dve osebi ter omogoča stojno višino v prostoru za motor.

  Spalna kabina

  Spalna kabina za Volvo FH16 ponuja odlično udobje med vožnjo in udobni prostor za spanje za največ dve osebi ter ima omejeno stojno višino.

  Nizka spalna kabina

  Nizka spalna kabina za Volvo FH16 ima nižjo višino zunanje kabine v kombinaciji z odličnim udobjem med vožnjo, udobnim prostorom za spanje za enega in omejeno stojno višino.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.