Trucks

VARNOST – VGRAJENA JE V NAŠE GENE

Smo vodilni na področju varnosti prometa. In naša vizija je zagotoviti, da nobeno tovorno vozilo ne bo udeleženo v prometni nesreči. Leta 1969 smo ustanovili ekipo za raziskave nezgod in od takrat smo ves čas pionirji na področju varnosti – z revolucionarnimi inovacijami, ki preprečujejo nesreče in blažijo poškodbe. Ne le v prid vozniku. Tudi vsem drugim.

Že več kot 50 let rešuje življenja

Z uporabo varnostnih pasov bi bilo mogoče preprečiti približno polovico smrtnih žrtev v nesrečah tovornih vozil. Ključnega pomena je, da vsaka nova generacija voznikov razume, kako pomemben izum je to. Ker nam je reševanje življenj pomembnejše kot kar koli drugega.

Nočni način voznikom omogoča, da s pritiskom gumba takoj izklopijo vso nepotrebno protisvetlobo armaturne plošče. Zaradi tega se armaturna plošča v voznikovem vidnem polju manj blešči, na vetrobranskem steklu in zunanjih vzvratnih ogledalih pa je manj motečih odsevov. Nočni način je najprimernejši za voznike na velike razdalje, kadar vozijo ponoči ali vzvratno in manevrirajo v težavnih vremenskih razmerah ali zahtevnem okolju, na primer ob priklapljanju ali odklapljanju priklopnikov.

Preprečevanje nesreč

Naši programi za aktivno varnost so zasnovani za preprečevanje napak, ki povzročijo približno 90 odstotkov vseh prometnih nesreč. Zato pomagamo voznikom, da vidijo bolje. Da jim je udobneje in da ostanejo zbrani. Tovorna vozila opremljamo s sistemi in tehnologijo, ki dvigajo varnost na novo raven.

Zmanjševanje nevarnosti poškodb

Žal se nesreče pač dogajajo – zato so naši programi pasivne varnosti zasnovani za zmanjšanje nevarnosti telesnih poškodb ob nesreči. To pomeni, da si prizadevamo izdelovati tovorna vozila, ki zagotavljajo kar najboljšo zaščito vozniku, sopotnikom in drugim udeležencem v prometu.

Preberite več o varnostnih sistemih v vozilih Volvo FH

Otroke učimo

Ustavi se, poglej in pomahaj

Kampanja, ki prikaže, kako je pomembno Videti in biti viden

Kampanja, ki prikaže, kako je pomembno

Sami se prepričajte o varnosti

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam lahko pokaže prav vse izvrstne varnostne rešitve in odgovori na vsa vaša vprašanja o varnosti.