×

Vpogledi družbe Volvo Trucks

Forum za vpoglede in informacije o tovornih vozilih, prevozih in tehnologiji. 
Odkrijte vpoglede in odgovore naših strokovnjakov o temah, ki so pomembne za vas in vaše podjetje. 

19 matches

1 of 1

 • Vozniki tovornih vozil imajo ključno vlogo pri izboljšanju porabe goriva v katerem koli podjetju, toda kaj je najboljši način, da ostanejo motivirani in zagnani?

 • Tehnologija in inovacije

  09/29/2022 4 min 4 min

  Kako podatki in brezžična tehnologija preprečujejo okvare tovornjakov 

  Predstavljajte si, da bi vedeli, kdaj se bo vaš tovornjak pokvaril, preden bi se to zgodilo? V kakšni meri bi to izboljšalo razpoložljivost in produktivnost vašega podjetja? Z uporabo podatkov se naše razumevanje delovanja vozil hitro izboljšuje. Z uporabo umetne inteligence (UI) in strojnega učenja bo okvare mogoče predvideti s še večjo natančnostjo.

 • Elektromobilnost

  09/09/2022 5,5 min 5,5 min

  7 pogostih mitov o baterijah električnih tovornih vozil 

  Danes obstaja veliko napačnih predstav in nesporazumov v zvezi z električnimi tovornimi vozili. Veliko jih je povezanih z baterijami in njihovim vplivom na okolje. Za sprejemanje dobro premišljenih odločitev in naložb je pomembno, da znate razlikovati med dejstvi in miti.

 • Tehnologija in inovacije

  06/20/2022 4 min 2 min

  Kako tehnologija prispeva k učinkoviti vožnji? 

  Povezljivost in analiza podatkov ustvarjata nove priložnosti na področju razvoja in usposabljanja voznikov. Ne glede na to, ali ste lastnik-voznik ali upravljavec voznega parka, lahko s tem izboljšate porabo goriva, čas delovanja in varnost.

 • Vsako leto po vsem svetu umre približno 1,35 milijona udeležencev v prometu. Več kot polovica jih je ranljivih udeležencev v prometu (pešci, kolesarji, vozniki mopedov in motoristi). Če je v tovrstni nesreči udeleženo težko tovorno vozilo, je verjetno, da bo imel ranljivi udeleženec v prometu zelo resne posledice. Čeprav so vzroki za te nesreče zapleteni in raznoliki, lahko dejanja voznika tovornega vozila v prometu pomagajo rešiti življenja.

 • Ko vlagate v električna tovorna vozila, je načrtovanje svojih poti in dejavnosti bistveno. Če je to opravljeno učinkovito, lahko pripomore k nemotenemu prehodu in razširi doseg električnega tovornega vozila.

 • Elektromobilnost

  04/27/2022 3 minute 3 minute

  Izračun dejanskega vpliva tovornega vozila na podnebje 

  Izbira najbolj trajnostnega vozila za vaše področje uporabe ni vedno preprosta, vendar jo je mogoče poenostaviti z oceno življenjskega cikla. Ta namreč zagotovi celostno sliko, pri kateri se upošteva vpliv na okolje v celotni življenjski dobi vozila.

 • Pametni tahografi prve generacije so od junija 2019 obvezni v vseh novih težkih tovornih vozilih. Evropska unija (EU) zdaj uvaja dodatne uredbe, po katerih bodo morali biti tahografi druge generacije vgrajeni od avgusta 2023.

 • Vsaka minuta izpada pomeni izgubo prihodkov. Tukaj je šest načinov, kako lahko pomagate, da bo vaše vozilo čim dlje na cesti, od preprostih in enostavnih do izkoriščanja vseh prednosti povezljivosti.

 • Prihranki goriva

  03/24/2022 4 min 3 min

  Kako lahko z dobrim vzdrževanjem vozila prihranite gorivo 

  Dobro vzdrževano tovorno vozilo porablja tudi manj goriva. Tukaj je nekaj primerov področij, na katerih boste z rednim vzdrževanjem ohranili vozilo v dobrem stanju in se izognili nepotrebnemu povečanju porabe goriva.

 • Električna tovorna vozila odpirajo nove priložnosti za nizke ravni hrupa in ničelne emisije izpušnih plinov. Dobro načrtovanje z vidika poti, časa voženj in možnosti polnjenja zagotavlja visoko produktivnost.

 • Polnilne postaje za osebne avtomobile so vse pogostejši prizor, tovrstna javna infrastruktura za tovorna vozila pa tako rekoč ne obstaja. Vendar nedavno dogajanje nakazuje, da se bo to kmalu spremenilo.

 • Kolikšno razdaljo je mogoče prevoziti z električnim tovornim vozilom? Odgovor na to in druga vprašanja o baterijah, dosegu in voznikovem vplivu poiščite tukaj.

 • Električna tovorna vozila so postala realnost in nuja za številne prevozne naloge. Ali svojo dejavnost opravljate v mestnem okolju in potrebujete nekaj napotkov glede naslednjega koraka pri prehodu na elektrificirane prevozne rešitve? Tukaj je nekaj vprašanj, ki jih je treba upoštevati.

 • Pred celotno prevozniško panogo so težke zahteve po zmanjšanju vpliva na podnebje. Za pospešitev prehoda na bolj trajnostne prevoze je cilj družbe Volvo Trucks, da bo do leta 2040 njena celotna ponudba izdelkov brez fosilnih goriv. Električna tovorna vozila bodo imela ključno vlogo pri tem. To se morda sliši kot nerealističen cilj, toda pričakuje se, da se bo prehod na električna vozila odvil veliko hitreje, kot je pričakovala večina. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj.

 • Tehnologija in inovacije

  07/09/2020 11 min

  Elektrificirane ceste: nišna rešitev za omejena območja? 

  Misel, da se s tovornim vozilom podate na odprto cesto, pri čemer vam nikoli ni treba natočiti goriva, je zagotovo privlačna. Točno to obljubljajo elektrificirane ceste. Zagovorniki elektrificiranih avtocest pravijo, da lahko ta tehnologija s polnjenjem vozil med vožnjo po avtocesti zagotovi hitrejše polnjenje in daljše potovanje. Toda ali si elektrificirane ceste res zaslužijo vso to hvalo? Ali pa so zgolj nišna rešitev za omejena območja?

 • Tehnologija in inovacije

  06/15/2020 12 min

  Vodikove gorivne celice: odgovori na vsa vaša vprašanja 

  O vodiku in o tem, ali bi lahko v prihodnosti nadomestil dizelsko gorivo, se veliko govori. Toda kako deluje vodikova tehnologija? Kakšne so prednosti in slabosti vodika? Kako se odreže v primerjavi z električnimi tovornimi vozili? Tukaj so odgovori na nekatera najpogostejša vprašanja o vodikovih gorivnih celicah.

 • Prevozniška panoga počasi odkriva potencial, ki ga ima bio-LNG kot obetavna alternativa dizelskemu gorivu. In to upravičeno. Tu je nekaj razlogov, zakaj bi lahko utekočinjeni zemeljski plin (bio-LNG) v prihodnosti postal gorivo za prevoze na velike razdalje.

 • Od julija 2024* morajo vsa nova tovorna vozila, ki se prodajajo v EU, ustrezati posodobljeni uredbi o splošni varnosti (GSR). Uredba zahteva vrsto obveznih naprednih varnostnih funkcij. Kaj so in kako bodo vplivale na vaše prevozno podjetje?

19 matches

1 of 1