Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Vrhunsko tovorno vozilo za prevoze na velike razdalje

VOLVO FH Z OPREMO I-SAVE

Volvo FH z opremo I-Save je popolna rešitev za zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na velike razdalje z odlično vozno zmogljivostjo. Več prevozite, več lahko prihranite za donosnejše poslovanje.

Volvo FH z opremo I-Save združuje naše motorje D13TC s paketom za gorivo*. Strošek goriva lahko zmanjša za do 7 %**. Poleg tega vam I-Save omogoča daljši čas vožnje pri manjšem številu vrtljajev in v višji prestavi, kar omogoča udobnejšo ter tišjo vožnjo. Veselite se lahko tudi hitrejšega odziva navora pogonskega sklopa. Uživali boste v vožnji.

Višja produktivnost

Motor D13TC razvije 300 Nm višji navor pri majhnem številu vrtljajev. Za ohranjanje stalne hitrosti med vožnjo po avtocesti boste potrebovali manj pospeška in goriva. Ker motor deluje v kombinaciji s sistemom I-See, lahko klance premaga v višji prestavi in tako prihrani gorivo brez zmanjšanja hitrosti ter zagotavlja udobno vožnjo. Dodaten navor omogoča tudi višjo povprečno hitrost, kar je zlasti opazno pri vožnji v klanec.

Motor D13TC – varčnejša poraba in več navora

D13TC je naš najvarčnejši motor doslej. Na voljo je v različicah s 460 in 500 KM ter je opremljen z bati s patentirano valovito notranjostjo, ki izboljša izgorevanje in poveča izkoristek. Motor D13TC zaradi tehnologije Turbo Compound v vseh fazah v celoti izkorišča razpoložljivo energijo in tako zagotavlja večji izkoristek v celotnem območju vrtljajev, najboljše rezultate pa doseže v območju od 900 do 1400 vrt/min.

* Paket za gorivo vključuje sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov, menjalnik I-Shift s programsko opremo, optimizirano za prevoze na velike razdalje, I-Cruise in I-Roll, zadnje osi za nižjo porabo goriva, ugašanje motorja v praznem teku in črpalko servoojačevalnika s spremenljivo delovno prostornino.

** Motor D13TC Euro 6 generacije D s paketom za gorivo (I-Save) v primerjavi z motorjem D13 eSCR Euro 6 generacije D. Dejanska poraba goriva se razlikuje glede na številne dejavnike, kot so uporaba tempomata, dejanska topografija, voznikove vozniške izkušnje in vremenske razmere.

NA VOLJO ZA TA TOVORNA VOZILA

Kar najbolje izkoristite gorivo

Pooblaščeni prodajalec vam lahko pomaga, da iz vsake kapljice iztisnete največ.