Trucks

I-Save

I-Save je popolna rešitev za zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na dolge razdalje, ki ponuja še odlično vozno zmogljivost. Več prevozite, več lahko prihranite za donosnejše poslovanje. I-Save je na voljo za Volvo FH Aero in Volvo FH ter združuje naš motor D13 s tehnologijo Turbo Compound in Fuel Package*.

Združevanje učinkovitih tehnologij za varčevanje z gorivom

I-Save združuje učinkovit motor D13 s tehnologijo Turbo Compound in menjalnik I-Shift, opremljen s sistemom I-See. I-See optimizira hitrost, menjavo prestav in prosti tek glede na pot pred vami. Poleg tega I-Save uporablja učinkovitejše zadnje osi in druge komponente, ki varčujejo z energijo, ter programsko opremo za varčevanje z gorivom.

Prihranite gorivo brez izgube hitrosti

Motor D13 s tehnologijo Turbo Compound proizvede 300 Nm več navora pri nizkih vrtljajih v primerjavi z motorjem D13 z enako močjo, vendar brez te tehnologije. To pomeni manj prestavljanj navzdol ter manjšo potrebo po gorivu, da med vožnjo po avtocesti ohranite stalno hitrost. Ker motor deluje v kombinaciji s sistemom I-See, lahko v višji prestavi premaga klance – in tako prihrani gorivo brez zmanjšanja hitrosti.

I-Shift za prevoze na dolge razdalje

S sistemom I-Shift s programsko opremo, ki je zasnovan posebej za učinkovito vožnjo po avtocesti, boste prihranili gorivo. Med vožnjo v načinu Economy se vsako prestavljanje zgodi ravno ob pravem času, da lahko motor ves čas deluje v najučinkovitejših vrtljajih.

Energijsko učinkovit motor

Motor D13 s tehnologijo Turbo Compound v vseh fazah izkorišča razpoložljivo energijo in tako zagotavlja večji izkoristek v celotnem razponu vrtljajev, najboljše rezultate pa doseže v razponu od 900 do 1.300 vrt./min. Izbirate lahko med različicami s 420 KM, 460 KM in 500 KM.

I-See

Sistem I-See na podlagi topografskih podatkov, ovinkov, krožišč in prometnih informacij na kar najboljši način uporablja kinetično energijo tovornega vozila. Uporablja zemljevid z visoko ločljivostjo za natančno določanje položaja. Ko je tempomat vklopljen, I-See skrbi za izbiro prestav, pospeševanje, zaviranje z motorjem in prosti tek, da zmanjša porabo goriva. Je pomemben del paketa I-Save.


Preberite več o sistemu I-See 

Boljša vožnja na dolge razdalje

I-Save je zasnovan tako, da naredi razliko pri prevozu na dolge razdalje. Znižana poraba goriva takoj vpliva na obratovalne stroške. Poleg tega I-Save ponuja tudi odlično vozno izkušnjo z izboljšano voznostjo. Več navora, nižji vrtljaji motorja in tišji pogonski sklop so prednosti, ki jih večina voznikov ceni.

* Paket za gorivo vključuje sisteme I-See, I-Cruise in I-Roll, zadnje osi za nižjo porabo goriva, ugašanje motorja v prostem teku in črpalko servoojačevalnika s spremenljivo delovno prostornino.

Prikazane funkcije morda niso standardne ali na voljo za vse ravni opreme in možnosti pogona.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni trgovec Volvo Trucks ima odgovor. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.