Trucks

Vrhunsko tovorno vozilo za prevoze na velike razdalje

VOLVO FH Z OPREMO I-SAVE

Volvo FH z opremo I-Save je popolna rešitev za zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na velike razdalje z odlično vozno zmogljivostjo. Več prevozite, več lahko prihranite za donosnejše poslovanje.

Volvo FH z opremo I-Save združuje naše motorje D13TC s paketom za gorivo*. Strošek goriva lahko zmanjša za do 10 %**. Poleg tega vam I-Save omogoča daljši čas vožnje pri manjšem številu vrtljajev in v višji prestavi, kar omogoča udobnejšo ter tišjo vožnjo. Veselite se lahko tudi hitrejšega odziva navora pogonskega sklopa. Uživali boste v vožnji.

Višja produktivnost

Motor D13TC razvije 300 Nm višji navor pri majhnem številu vrtljajev. Za ohranjanje stalne hitrosti med vožnjo po avtocesti boste potrebovali manj pospeška in goriva. Ker motor deluje v kombinaciji s sistemom I-See, lahko klance premaga v višji prestavi in tako prihrani gorivo brez zmanjšanja hitrosti ter zagotavlja udobno vožnjo. Dodaten navor omogoča tudi višjo povprečno hitrost, kar je zlasti opazno pri vožnji v klanec.

Motor D13TC – varčnejša poraba in več navora

D13TC je naš najvarčnejši motor doslej in je na voljo z nazivnimi močmi 420 KM, 460 KM in 500 KM. Motor D13TC zaradi tehnologije Turbo Compound v vseh fazah v celoti izkorišča razpoložljivo energijo in tako zagotavlja večji izkoristek v celotnem razponu vrtljajev, najboljše rezultate pa doseže v razponu od 900 do 1300 vrt/min.

* Paket za gorivo vključuje sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov, I-Cruise in I-Roll, zadnje osi za nižjo porabo goriva, ugašanje motorja v praznem teku in črpalko servoojačevalnika s spremenljivo delovno prostornino.

** Trditev o varčnejši porabi goriva je izračunana na podlagi primerjave stroškov dizelskega goriva in sredstva AdBlue za I-Save D13TC Euro 6 generacije E s paketom FUELECO+ in klasični D13 eSCR Euro 6 generacije E brez funkcij, vključenih v paketu za gorivo. Dejanska varčnost porabe goriva se lahko razlikuje glede na številne dejavnike, kot so hitrost vožnje, uporaba tempomata, izvedba vozila, tovor vozila, dejanska topografija, voznikove izkušnje, vzdrževanje vozila in vremenske razmere.

Na voljo za ta tovorna vozila

Kar najbolje izkoristite gorivo

Pooblaščeni prodajalec vam lahko pomaga, da iz vsake kapljice iztisnete največ.