Volvo Trucks

SLOVENIJA

×
Programska nadgradnja za I-Shift

Poprodajni programski paketi

Nadgradite svoj sistem I-Shift

Bolj gladko prestavljanje. Manjši vzdrževalni stroški. Varčnejša poraba goriva. Večja produktivnost. V zadnjih letih je Volvo I-Shift postal merilo za samodejni menjalnik. Programsko opremo za I-Shift je mogoče nadgraditi tako, da ustreza vaši prevozniški dejavnosti. Oglejte si različne možnosti, s katerimi bo vaše prevozniško podjetje še učinkovitejše.

Pametni pogonski sklop je zdaj še pametnejši

Ko smo proizvedli vaše tovorno vozilo, smo programsko opremo za I-Shift optimizirali za posebno prevozniško dejavnost. Se je vaša dejavnost od takrat spremenila? Ali pa ste morda našli rabljeno tovorno vozilo, ki je popolno za vašo dejavnost, vendar programska oprema za I-Shift ni primerna zanjo?

Bodite brez skrbi. Programsko opremo za I-Shift lahko preprosto nadgradimo po vaši meri. Z nadgradnjo boste povečali produktivnost, privarčevali gorivo in zmanjšali obrabo pogonskih delov.

I-Shift s programsko nadgradnjo za težke prevoze
Volvo I-shift upgrade fuel save global

Prednosti programske opreme po meri

Programska oprema za I-Shift, ki je popolnoma prilagojena prevozniški dejavnosti, izboljša pogonsko zmogljivost in poveča tudi učinkovitost vašega podjetja.

Dosegli boste večje ravnovesje med ohranjanjem hitrosti in najgospodarnejšo porabo goriva. To za vas pomeni večjo produktivnost ter varno in udobno vožnjo.

Volvo I-shift upgrade how to upgrade global

Kako poteka nadgradnja?

Če želite optimizirati I-Shift, zadošča že obisk pri pooblaščenem prodajalcu Volvo. Tam programsko opremo za I-Shift nadgradimo po meri vaše prevozniške dejavnosti. Programska oprema je usklajena z vrednostmi izpušnih plinov homologiranega motorja in z različico vaše strojne opreme za I-Shift.

Nekaj prednosti, ki jih prinaša nadgradnja:

  • Izboljšano delovanje in zmogljivost
  • Manjša poraba goriva
  • Udobnejša vožnja
  • Manjša obraba pogonskih delov

Katero programsko opremo izbrati?

Kateri programski paket je primeren za vašo prevozniško dejavnost? Oglejte si pregled razpoložljivih paketov. Za prejšnje različice I-Shifta so nekateri programski paketi združeni.

Volvo I-shift upgrade software basic global

Osnovni (TP-BAS)

To je standardni programski paket, ki je priložen I-Shiftu. V paketu so osnovne funkcije menjalnika za običajne vrste prevozov.

Volvo I-shift upgrade software distribution global

Distribucija (TP-DIST)

Prilagaja delovanje menjalnika posebnostim voženj v segmentu distribucije. Programski paket vključuje funkcije, ki olajšujejo speljevanje in manevriranje na omejenem prostoru ter pri vožnji z nizko hitrostjo.

Volvo I-shift upgrade software construction global

Gradbeništvo (TP-CON)

Funkcije so prilagojene posebnostim voženj v segmentu gradbeništva. Obvladujejo zahtevnejše cestne razmere ter olajšujejo speljevanje in manevriranje na omejenem prostoru ter pri vožnji z nizko hitrostjo.

Volvo I-shift upgrade software long haul global

Prevozi na velike razdalje (TP-LONG)

Vključuje pametne funkcije za zmanjševanje porabe goriva. Ta programski paket je še zlasti primeren za prevoze na velike razdalje, kjer je zelo pomembna varčna poraba goriva. Ta paket v nekaterih različicah za I-Shift vključuje tudi funkcijo I-Roll.

Volvo I-shift upgrade software heavy duty transport global

Prevoz težkih tovorov (TP-HD)

Optimizira delovanje menjalnika I-Shift za prevoz težkih tovorov z veliko maso kompozicije (nad 85 ton). Voznik lahko vozne lastnosti optimizira tudi pri manjši masi kompozicije, tako da izključi način prevoza težkih tovorov in vključi način prevoza na velike razdalje. Funkcije programskega paketa so primerne tudi za tovorna vozila z več priklopniki.

Volvo I-shift upgrade software crawler gear global

Prestave za počasno vožnjo

Delovanje menjalnika I-Shift s počasnimi prestavami prilagaja posebnim zahtevam. Programski paket vključuje različne funkcije, denimo prestave za zelo počasno vožnjo in večhitrostne vzvratne prestave. Paketi so na voljo samo za tovorna vozila, ki so opremljena z menjalnikom I-Shift s prestavami za počasno vožnjo.

Funkcije programske opreme

Katere funkcije so primerne za vašo prevozniško dejavnost? Oglejte si nekaj najpomembnejših funkcij programskih paketov za I-Shift. Če si želite ogledati vse funkcije in vsebino posameznega paketa, v servisni delavnici Volvo povprašajte o podatkovnih listih za izbrano različico paketa za I-Shift.

Volvo I-shift upgrade gears global

Izboljšana prilagoditev izbiranja prestav, vključno s funkcijo Kick-Down

Omogoča prilagajanje izbiranja prestav z gumboma plus in minus na prestavni ročici – med speljevanjem s samodejno izbrano prestavo in pri vožnji v samodejnem načinu. 

Na voljo je tudi funkcija, ki olajša prilagajanje hitrosti, ko je vozilo v prostem teku ali vozi zelo počasi, denimo v koloni. Prestave se lahko prestavijo tudi navzgor, saj se hitrost motorja samodejno poveča pred prestavljanjem navzgor.

Funkcija Kick-down izbere prestavno strategijo, pri kateri so pospeški vozila največji.

Volvo I-shift upgrade bad roads global

Izboljšana zmogljivost – slabe ceste

Izbirni paket je posebej prilagojen posebnostim voženj v segmentu gradbeništva in prevažanja hlodovine.

Način P+ Performance vključuje različne funkcije, ki prilagajajo prestavljanje in izbiro prestave slabim voziščem in vzponom. Vključuje tudi funkcije za lažje speljevanje v slabih voznih razmerah.

Funkcijo je mogoče preprosto združiti s programom za prevoz težkih tovorov (TP-HD). Funkcije AVO-ENH so aktivne, samo kadar način HD ni aktiven in je izbran način Power.

Volvo I-shift upgrade I-see global

I-See

I-See si zapomni klance, ki jih prevozite. Že vnaprej pozna njihov naklon.

Podatke zbira iz vseh tovornih vozil, ki uporabljajo I-See. Podatki se shranijo v zbirko. Ko tovorno vozilo prevozi pot, lahko vsa druga tovorna vozila s telematskim prenosnikom uporabijo podatke o topografiji poti. I-See lahko prihrani do pet odstotkov goriva.

Programski kompleti so na voljo kot kompleti dodatne opreme in jih je treba kombinirati s sistemom I-Cruise (inteligentni tempomat).

Volvo I-shift upgrade heavy duty global

Obvladovanje velikih mas kompozicije

(Na voljo samo z nekaterimi kombinacijami motorja in menjalnika.)

Optimizira prestavljanje pri velikih skupnih masah kompozicije (od 85 do 180 ton). Funkcija optimizira vozne zmogljivosti in porabo goriva v segmentu prevoza težkih tovorov.

V načinu HD se prva prestava uporabi za speljevanje in izbira prestave se prilagodi večjim skupnim masam kompozicije. Funkcija med drugim prestavo za speljevanje izbere upoštevajoč maso kompozicije in pri tem ne obremeni sklopke.

Uporabljajo se vse prestave in prestavljanje poteka dosledno pri visokih vrtljajih, da se ohranita navor in vozno udobje.

Volvo I-shift upgrade enhanced shift global

Razširjena strategija prestavljanja

(Za uporabo vseh funkcij potrebujete EBS-MED.)

V kombinaciji s sistemoma EBS (kolutne zavore z elektronsko krmiljenim zavornim sistemom, EBS-STD/EBS-MED) in ECS (elektronsko krmiljeno vzmetenje, SUSPL-EC) sta speljevanje in manevriranje olajšani.

Zavorni način poveča učinkovitost zaviranja z VEB/VEB+/retarderjem s samodejno izbiro ustrezne prestave, v kateri motor deluje pri visokih vrtljajih. Funkcija nadomešča zaviranje z motorjem, ko prestavljanje poteka med zaviranjem.

Volvo I-shift upgrade pto functions global

Razširjena funkcionalnost odgona

Različne funkcije, ki olajšujejo uporabo odgona. Funkcije odgona za I-Shift omogočajo vklop lastnosti, kot so samodejni nevtralni položaj, blokirana vzvratna prestava in priključitev razdelilnika.

Volvo I-shift upgrade smart cruise control global

Inteligentni tempomat

Optimizira potovalno hitrost in omejuje dopolnilno zaviranje, kadar prometne razmere to omogočajo, denimo navzdol po klancu z majhnim naklonom.

Volvo I-shift upgrade iroll global

I-Roll

Funkcija prostega teka koles, ki varčuje gorivo. I-Roll se aktivira, kadar motorju ni treba niti poganjati niti zavirati vozila, denimo na ravni cesti.

Volvo I-shift upgrade launch control global

Upravljanje speljevanja

Skupaj s sistemom EBS samodejno aktivira zavorne funkcije, ki olajšujejo speljevanje in manevriranje na omejenem prostoru.

Obrnite se na nas

Obrnite se na pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks ter si oglejte vse tehnične podatke in podrobnosti ponudbe.