Trucks

Energija in okolje

Povečajte produktivnost in energijsko učinkovitost vaših električnih tovornih vozil. Energija in okolje je storitev Volvo Connect, ki vam nudi jasen pregled nad uporabo vaših električnih vozil, vključno s porabo energije, prevoženimi kilometri in še več. Prilagojena poročila vam omogočajo spremljanje delovanja voznega parka in učinkovitosti voznikov ter hitro prepoznavanje in spremljanje področij, na katerih so mogoče izboljšave. Storitev Praktično usmerjanje vozniku voznikom nudi povratne informacije v realnem času in je odličen način za izboljšanje in vzdrževanje načina vožnje. 

Glavne prednosti

Oglejte si statistične podatke, kot sta poraba energije in prevoženi kilometri.

Ugotovite, kje lahko zmanjšate stroške in kako prihraniti energijo.

Prejmite redna e-poštna poročila.

Nadaljnja obravnava glede uspešnosti voznega parka v vsaki pametni napravi.

Vozniki prejmejo oceno energijske učinkovitosti v realnem času.

Delite poročila neposredno iz aplikacije Volvo Connect.

Spodaj preberite več o storitvi Energija in okolje. Obiščete lahko tudi tržnico Volvo Connect ali se za več informacij obrnite na pooblaščenega prodajalca.

Prilagojena poročila izboljšajo učinkovitost voznega parka

Orodje Dynafleet – energija in okolje ohranja upravljavce voznih parkov v prednosti s prilagojenimi poročili, ki zajemajo več kot 100 parametrov, prilagojenih električnim tovornim vozilom, vključno s porabo energije, uporabo zavor, mirovanjem in topografijo poti. Prijavite se na poročila po e-pošti, da boste lahko redno spremljali delovanje svojega voznega parka, vozil in voznikov. Za skupno rabo izvozite rezultate v PDF in Excel ali delite poročilo neposredno iz aplikacije Volvo Connect.

Praktično usmerjanje voznika izboljša tehniko vožnje

Praktično usmerjanje voznika pomaga voznikom izboljšati njihovo tehniko z oceno energijske učinkovitosti, ki se posodablja v realnem času med vožnjo električnega tovornega vozila. Nasveti in predlogi na zaslonu vozniku pomagajo prepoznati področja, kjer bo imela prilagoditev pozitiven učinek. Ta storitev je na voljo kot možnost znotraj orodja Dynafleet – energija in okolje in zahteva INFODF ali INFONDF.

Kako deluje ocena energijske učinkovitosti?

Ocena energijske učinkovitosti je ocenjena na 0p100 in prikazuje tovorno vozilo in voznika

uspešnost z vidika energijske učinkovitosti na štirih ključnih področjih:

• Predvidevanje in uporaba zavore

• Uporaba pogonskega sklopa

• Hitrost

• Prosti tek

Ocena energijske učinkovitosti omogoča tudi primerjavo različnih

vrst uporabe vozil (npr. gradbeništvo in distribucija).

Ocena energijske učinkovitosti in aplikacija Volvo Connect

Poročilo o energijske učinkovitosti je interaktivno orodje za analizo učinkovitosti celotnega voznega parka, posameznih vozil ali posameznih voznikov. Pregled poročila daje takojšnje povratne informacije o področjih, na katerih so mogoče izboljšave. Vozila in vozniki so razvrščeni glede na njihov rezultat. Poročilo o trendu združuje oceno energijske učinkovitosti s porabo energije do 13 mesecev za spremljanje rezultatov skozi čas. V mobilnih napravah je z aplikacijo Volvo Connect vedno na voljo poenostavljen pogled storitve Energija in okolje.

Druge storitve za električna tovorna vozila

Povežimo se

Ste pripravljeni začeti uporabljati Volvo Connect? Ali imate vprašanje o storitvi? Pomaga vam lahko pooblaščeni prodajalec.