Trucks

Več o tem, kako podpiramo ta segment, preberite v interaktivni brošuri po segmentu 

Ko so vse številke skrajne

Prevozi težkih tovorov

Če prevažate najtežje tovore, se soočate z izrednimi izzivi in delate to, česar ne more nihče drug, ste strokovnjak in vaši izzivi so edinstveni. Z našimi rešitvami imate popoln nadzor, ne glede na to, ali počasi speljujete ali hitro premagujete razdalje. Imeli boste tovorno vozilo z odlično sposobnostjo speljevanja in največjo skupno maso kompozicije do 325 ton. 

Volvo FH16

Masivna moč in udobje

 

Ključne informacije o izdelku

Izhodne moči: 550–750 KM.

Prostorne in udobne kabine v petih velikostih. Optimizirano za velike razdalje. Šasija, ki se prilagaja nadgradnji.

 

Možnosti goriva

dizel, HVO.

 

Najpomembnejše novosti

I-Shift s prestavami za počasno vožnjo. I-Shift za prevoze izjemno težkih tovorov. Več prestav za vzvratno vožnjo. Motor s 750 KM. Velika skupna masa kompozicije, 325 ton.

Volvo FH

Odlično udobje in učinkovitost

 

Ključne informacije o izdelku

Izhodne moči: 420–540 KM.

Prostorne in udobne kabine v petih velikostih. Optimizirano za velike razdalje.

Šasija, ki se prilagaja nadgradnji.

 

Možnosti goriva

dizel, LNG, biodizel, HVO.

 

Najpomembnejše novosti

Volvov dinamični krmilni sistem z osebnimi nastavitvami in podporo stabilnosti. I-Shift s prestavami za počasno vožnjo. Več prestav za vzvratno vožnjo. Dvig tandemske pogonske osi. Robustni odbijač.

Rešitve Volvo Trucks za vaše delo

Raziščite rešitve, ki vam bodo olajšale življenje in še izboljšale poslovanje.

I-Shift z zelo nizkimi prestavami za počasno vožnjo 
Zagotovite si odlično sposobnost speljevanja pri največji skupni masi kompozicije do 325 ton ter popoln nadzor nad močjo pri zelo nizkih hitrostih. Poleg tega vam ni treba žrtvovati niti varčnosti niti sposobnosti speljevanja. 

Do 750 konjskih moči, ki jih preprosto ukrotite 
Z vozilom Volvo boste imeli na dosegu prstov vedno dovolj moči. Za volanom vozila Volvo FH16 je do 750 KM in 3550 Nm navora. 

Sklop osi z nosilnostjo do 38 ton 
Zanesljiva rešitev, ki poveča vašo nosilnost, je robustni sklop osi z nosilnostjo do 38 ton.

Upravljanje obremenitev osi in oprijema 
Z voznikovim vmesnikom imate popoln nadzor nad obremenitvijo vsake osi in vsemi diferenciali. Če želite povečati oprijem, samo obrnite krmilnik v smeri urnega kazalca.

Varen spust z zavoro Stretch 
Ko se polno natovorjeno tovorno vozilo s priklopnikom spušča, zavora Stretch vklopi kolesne zavore priklopnika, ki izravnajo kompozicijo in preprečijo prepogib. 

Robustni sprednji del 
Čvrst sprednji del z robustnim odbijačem in ščitnikom karterja, ki zaščiti bistvene dele, kot so žarometi in deli motorja, je zasnovan za najzahtevnejše terene na svetu. Ovire, kot so skale in gramoz, vas ne bodo ustavile. 

Vidljivost
Velika okna in odlično zasnovana ogledala poskrbijo za izjemno vidljivost. Poleg tega lahko dodate do osem kamer, njihove slike pa so prikazane na stranskem zaslonu, kar vam zagotavlja popoln nadzor.

Vlečni drog
Potiskajte ali vlecite skrajne tovore s spredaj vgrajenim vlečnim drogom. Popolna rešitev, če morate povezati dve ali več tovornih vozil v isti kompoziciji.

Zmogljivost zavor za vse potrebe
Z dopolnilnimi zavorami boste imeli popoln nadzor v vseh razmerah. Retarder zagotavlja zanesljivo zmogljivost pri višjih hitrostih, motorna zavora Volvo pa v kombinaciji z menjalnikom I-Shift s prestavami za počasno vožnjo izpolnjuje vaše potrebe tudi pri zelo nizkih hitrostih.

Dinamični krmilni sistem Volvo po vaših željah 
Ali iščete popolno stabilnost in nadzor pri vseh hitrostih, obenem pa razbremenitev ramenskega obroča tudi pri skrajno težkem tovoru? Podrobneje si oglejte dinamični krmilni sistem Volvo, 

Prostorne kabine
Vse naše kabine ponujajo veliko prostora za vas in vse, kar želite imeti pri roki. Kabina Globetrotter XL z do 220 cm stojne višine v notranjosti zagotavlja izjemno udobje za življenje na cesti. Če pa to ni dovolj, imamo za vas še prostornejšo izbiro, imenovano Globetrotter XXL. 

Zlata pogodba Volvo 
Najboljši način za zagotavljanje razpoložljivosti je zlata pogodba Volvo, ki za pavšalno mesečno plačilo vključuje vse preventivno vzdrževanje in popravila tovornega vozila. Poleg tega tovorno vozilo z delavnico komunicira na daljavo, da bodo vaši obiski kar najučinkovitejši. Tako bo vaše tovorno vozilo v najboljšem možnem stanju, vi pa boste imeli popoln nadzor nad svojimi stroški. Če se vaše število prevoženih kilometrov spreminja, izberite pogodbo Flexi-Gold Contract, ki ponuja enako kritje, vendar je plačilo prilagojeno ritmu vašega podjetja.

Referenčni naročnik

V takih razmerah je dobro, da se lahko zaneseš na krmilni sistem in samodejni menjalnik tovornega vozila. Lahko se v miru osredotočim na samo vožnjo.

Se ukvarjate s prevozi težkih tovorov?

Pogovorite se z najbližjim pooblaščenim prodajalcem Volvo Trucks in poiščite najboljšo rešitev za svojo prevozno dejavnost.