Volvo Trucks

SLOVENIJA

×
Novi Volvo FE CNG

Naša pot proti ničnim emisijam

Volvo FE CNG

Moč. Produktiven. Čist. Volvo FE z motorjem na plin – odlično tovorno vozilo za odvoz odpadkov in mestno dostavo. 

Primeren za odvoz odpadkov in mestno distribucijo

Na plin

Na zunaj je enak običajnemu Volvu FE. Toda pod kabino novega Volva FE CNG se skriva motor Euro 6, ki ga poganja izključno stisnjen zemeljski plin (CNG) ali stisnjen bioplin. Uporablja tehnologijo vžigalnih svečk ter zagotavlja moč 320 KM in 1356 Nm navora.

Tovorno vozilo je opremljeno s samodejnim menjalnikom. Tako lahko od njega pričakujete enako produktivnost in enake vozne zmogljivosti kot od običajnega Volva FE. Je pa optimiziran za kratke vožnje s pogostimi ustavljanji in speljevanji – denimo za odvoz odpadkov ali mestno distribucijo.

Mnoga velika mesta po svetu iščejo zamenjavo za dizelska tovorna vozila. Pogon na obnovljivo gorivo je pogosto pogoj za pridobitev posla – še zlasti na področju ravnanja z odpadki. Z Volvom FE CNG lahko podjetjem, ki opravljajo prevoze zlasti v urbanih okoljih, ponudimo tovorno vozilo z znatno manj škodljivimi učinki na okolje.
Združevanje s kabino z nizkim vhodom

Združevanje s kabino z nizkim vhodom

Motor z nizkimi ravnmi emisij lahko združite s kabino z nizkim vhodom za preprost dostop, ki zagotavlja večjo varnost pri mestnih prevozih in voznikom olajša delo.

Manjše emisije

Izpušni plini motorja na metan so popolnoma brez vonja. Poleg tega oddajajo zelo nizke ravni škodljivih delcev. Ko se metan pridobi iz bioplina – torej iz organskih snovi – se emisije ogljikovega dioksida zmanjšajo za do 100 %* v primerjavi z dizelskim tovornim vozilom.

Trdih delcev je tako malo, da je potreben le tripotni katalizator. Filter trdih delcev sploh ni potreben. Pa tudi dodatek AdBlue ni potreben.

*To velja za emisije iz vozila med uporabo, imenovane tudi „emisije od rezervoarja do koles”.

Zmanjšajte svoj okoljski odtis
Motor Euro 6 za FE CNG

Zanesljiva in produktivna rešitev

Motor uporablja tehnologijo vžigalnih svečk ter za nadzor emisij potrebuje navpični ali vodoravni tripotni katalizator. To je učinkovita in zanesljiva rešitev.

Volvo FE CNG je na voljo z rezervoarjem za plin 2×4 ali 2×3. Rezervoarji za stisnjen zemeljski plin so nameščeni na obeh straneh šasije. Doseg pri optimalnih voznih pogojih znaša pri lažji dostavi do 400 km, pri zahtevnejšem odvozu odpadkov pa do 250 km.

Volvo FE CNG poleg novega plinskega motorja vključuje tudi samodejni menjalnik. Rezultat tega je enaka stopnja produktivnosti in zmogljivosti kot pri običajnem vozilu Volvo FE.

Metansko gorivo bo na dolgi rok kot trajnostna alternativa nadomestilo dizelsko gorivo. Sedaj je naloga različnih odločevalcev v družbi ustvariti pravila in pogoje, ki bodo spodbujali razvoj v to smer.

Preizkusite ga sami

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam bo z veseljem razložil vse značilnosti in prednosti Volva FE CNG.