Trucks

Varnost v vseh smereh

Sistemi Volvo Trucks za podporo vozniku

Varnost je vgrajena v dediščino blagovne znamke Volvo Trucks in je sestavni del naše identitete. K varnosti pristopamo z različnih vidikov, tako notranjosti kot zunanjosti tovornega vozila, pri čemer je naš cilj, da zmanjšamo število nesreč na nič. Zdaj v naših tovornih vozilih predstavljamo vrsto novih in posodobljenih sistemov aktivne varnosti, ki ščitijo tako voznike kot tudi druge uporabnike ceste. Čas je, da se varnost v cestnem prometu izboljša!

Dodaten par oči okoli tovornega vozila

Ranljivi uporabniki ceste se lahko pojavijo od nikoder in težko jih je zaznati. Funkcije, ki voznike tovornih vozil opozarjajo na druge uporabnike ceste, lahko močno vplivajo na varnost.

Sprednja pomoč kratkega dosega opozarja voznika na uporabnike ceste, ki so v neposredni bližini pred tovornim vozilom.

Opozorilo za odpiranje vrat voznika ob odpiranju vrat kabine opozori na uporabnike ceste na nevarnih območjih ob strani tovornega vozila.

Podpora za preprečevanje bočnega trčenja opozori voznika, ko poskuša zaviti ali zamenjati pas, ko ob strani tovornega vozila zazna druge uporabnike ceste.

7 načinov za izboljšanje varnosti

Vožnja je lahko stresna – zahteva hitre odločitve in pravo podporo v pravem trenutku. Tukaj je osem novih ali posodobljenih podpornih sistemov, ki voznikom pomagajo povzdigniti varnost v cestnem prometu na višjo raven. Zasnovani so tako, da so enostavni za uporabo in na voljo, ko jih potrebujete. Preverite jih.

Pripravite se na prihodnost. Preberite več o naših varnostnih funkcijah.

Ste pripravljeni na naslednjo stopnjo?

Vaš lokalni prodajalec vam lahko pomaga kar najbolje izkoristiti varnostne novice pri vaši dejavnosti.

Zgodbe o varnosti in vpogledi