Trucks

Volvo Trucks predstavlja novo vozilo Volvo FM, ki voznike privabi z novo kabino in boljšo vidljivostjo

Volvo Trucks predstavlja novo generacijo vozila Volvo FM s številnimi izboljšavami voznikovega okolja in inovacijami, ki zagotavljajo višjo raven udobja, varnosti ter produktivnosti. „Prostorno novo težko tovorno vozilo Volvo FM z izjemno vidljivostjo je zasnovano z namenom, da postane vrhunsko delovno mesto na kolesih v vseh panogah,” pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.
08A3740 FM 4 x 2, vlačilec s priklopnikom
Novo težko tovorno vozilo Volvo FM je zasnovano kot vrhunsko delovno mesto na kolesih v vseh panogah.

„Vozniki so eden najpomembnejših stebrov prevozniške panoge,” nadaljuje Roger Alm. „Novi Volvo FM je vsestransko delovno orodje in oaza udobja, ki našim strankam omogoča, da privabijo ter obdržijo najboljše voznike, ki zanje uspešno opravljajo delo.”

Mobilna pisarna, ustvarjena za voznike
„Novi Volvo FM je vsestransko in izredno učinkovito tovorno vozilo naše ponudbe, ki okretno in ustrezno služi svojemu namenu, da je prostoren, varen ter udoben za voznike,” pravi Carina Byström, vodja oblikovalcev notranjosti pri družbi Volvo Trucks. „Z nižjimi vrati, novimi vzvratnimi ogledali in kamero na sopotnikovi strani, ki se vklopi ob zavojih, smo dosegli tudi zelo dobro vidljivost.”

Zagotavljata jo dvignjena stebrička A nove kabine, ki poskrbita za dodaten kubični meter prostora in več svetlobe. Dodana je tudi pametna tehnologija, ki je temelj Volvovega cilja: ustvariti vrhunsko mobilno pisarno za voznike.

V notranjosti izstopa nova armaturna plošča, ki ponuja več odlagalnega prostora, nove barve in sodoben dinamični zaslon. Instrumentna plošča vključuje 12-palčni zaslon z visoko ločljivostjo z uporabniku prijaznim vmesnikom, na katerem voznik zlahka vidi pomembne informacije in izbira med štirimi različnimi zasloni, odvisno od voznih razmer. Instrumentna plošča je pripravljena za prihodnje posodobitve in povezane storitve ter zasnovana tako, da poenostavi voznikovo interakcijo in pri dostopu do ključnih informacij zmanjša število motenj.

Novi Volvo FM ima 9-palčni stranski zaslon, ki je na voljo kot dodatna oprema ter zagotavlja informacije in razvedrilo, pomoč pri navigaciji, informacije o prevozu ter nadzor s kamerami. Zaslon omogoča naslednje načine interakcije: z intuitivno razporejenimi gumbi na volanu, glasovnim nadzorom ali neposredno z zaslonom na dotik in nadzorno ploščo zaslona. Tako zaslon instrumentne plošče kot stranski zaslon delujeta v številnih jezikih. Poleg tega nova možnost nagiba volanskega obroča omogoča bolj ergonomski položaj za vožnjo.

Posodobljen bivalni prostor za zagotavljanje udobja
Nova spalna kabina je bila nadgrajena z dvignjeno posteljo in izboljšanimi odlagalnimi prostori, vključno z velikim predalom pod posteljo in prostorom v zadnjem zgornjem delu s predelki, obloženimi s ploščami LED. Premik s sedeža na posteljo po zaslugi nove, vitkejše in ergonomsko oblikovane ročice menjalnika I-Shift še nikoli ni bil tako enostaven. V kabini je poskrbljeno za še več udobja z izboljšano izolacijo, ki kabino ščiti pred mrazom, vročino in hrupom.

Zunanjost z drznim novim videzom
Zunanjost vozila Volvo FM nove generacije ima novo aerodinamično obliko z izrazitimi potezami sprednjega dela in značilno enojno elegantno črto, ki poteka vzdolž strani popolnoma nove kabine. Poleg tega so žarometi v obliki črke V nameščeni tako, da omogočajo optimalno aerodinamiko, večja ploščica z identiteto blagovne znamke in zgornja sprednja maska z novim vzorcem satja pa dajeta tovornemu vozilu drzen, samozavesten videz.

Nova samodejna varnostna oprema
Poleg izboljšane vidljivosti za voznike varnostne izboljšave novega vozila Volvo FM vključujejo tempomat za vožnjo po klancu navzdol, ki preprečuje neželeno pospeševanje med spustom po klancu tako, da nastavi največjo hitrost, in prilagodljivi tempomat (ACC), ki zdaj deluje pri vseh hitrostih vse do popolne zaustavitve.

Elektronsko upravljani zavorni sistem (EBS), ki je predpogoj za varnostno opremo, kot sta opozorilo pred trkom z zaviranjem v sili in elektronski program stabilnosti, je odslej del serijske opreme novih tovornih vozil. Tudi dinamični krmilni sistem Volvo z varnostnima sistemoma pomoč za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu in podpora stabilnosti je na voljo kot dodatna oprema.

Volvo FM vključuje tudi sistem prepoznavanja prometnih znakov, ki na zaslonu instrumentne plošče prikazuje opozorila za voznika. Sistem zazna različne prometne znake, med drugim za omejitve hitrosti in prehitevanja ter vrsto ceste.

Kamera na sopotnikovi strani, ki se vklopi ob zavojih, je na voljo kot dodatna oprema in na stranskem zaslonu prikazuje dodaten pogled na stranski del tovornega vozila.

Varčna poraba goriva in produktivnost
Z raznoliko ponudbo konfiguracij pogonskega sklopa in šasije je novi Volvo FM mogoče prilagoditi za zagotavljanje večje produktivnosti ter prihrankov goriva pri najrazličnejših vrstah prevozov. Izboljšave krmilnih kotov pomožne osi pred in za gnano osjo prinašajo izjemne manevrske sposobnosti tovornega vozila, ki jih lahko v celoti izkoristite na primer v zelo gostem mestnem prometu.

Na mnogih trgih je Volvo FM na voljo z motorjem na LNG, ki izpolnjuje zahteve standarda Euro 6 ter omogoča varčno porabo goriva in zmogljivost, ki sta primerljivi z Volvovimi enakovrednimi dizelskimi tovornimi vozili, vendar z veliko manjšim vplivom na podnebje. Plinski motor lahko poganja bioplin, ki zmanjša emisije CO2 za do 100 odstotkov, ali zemeljski plin, ki zmanjša emisije CO2 za do 20 odstotkov v primerjavi z Volvovimi enakovrednimi dizelskimi tovornimi vozili. To velja za emisije vozila med uporabo, imenovane tudi emisije od rezervoarja do koles.

Nova servisna pogodba strankam pomaga izboljšati denarni tok
Hiter razvoj povezanih storitev omogoča prevoznikom popolnoma nove načine povečevanja razpoložljivosti vozil in optimiziranja njihovega izkoristka.

Volvo Trucks predstavlja pogodbo Flexi-Gold Contract Volvo, ki zagotavlja enako kritje kot zlata pogodba Volvo po isti predvidljivi ceni, hkrati pa ponuja veliko več možnost pri prilagajanju spreminjajočim se poslovnim zahtevam. 40-odstotni prilagodljivi razpon za predvideno letno prevoženo število kilometrov omogoča spreminjanje mesečnega nadomestila. To prevoznikom zagotavlja boljšo prilagodljivost na sezonske spremembe in spremenljivo povpraševanje po prevozih.

„Mnoga prevozniška podjetja izrazijo potrebo po večji prilagodljivosti servisnih pogodb. Zdaj imamo tehnologijo, s katero so take dinamične in povezane rešitve mogoče,“ je povedal Thomas Niemeijer, vodja poslovnega razvoja za servisne pogodbe pri družbi Volvo Trucks.

Servisna pogodba Volvo Flexi-Gold je na voljo na izbranih trgih in jo bomo postopoma uvedli na nove trge.

Dejstva o novem tovornem vozilu Volvo FM

  • Kabine: Dnevna kabina, nizka dnevna kabina, nizka spalna kabina, spalna kabina, kabina Globetrotter, kabina za ekipo. Paketi zunanje in notranje opreme za posamezno zasnovo.
  • Motorji: Dizelski motorji so na voljo z različnimi emisijskimi standardi. Volvo FM je na izbranih trgih na voljo tudi z motorjem na LNG, ki izpolnjuje zahteve standarda Euro 6 generacije D.
  • Sistem prestavljanja: I-Shift s paketom programske opreme za različna področja prevozov.
  • Luči: Halogenski žarometi ali žarometi LED.

POVEZAVA do filma
POVEZAVA do slik visoke ločljivosti
POVEZAVA do drugih izdaj izdelkov; Volvo FH16, Volvo FM in Volvo FMX

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.