Trucks

Volvo Trucks predstavlja novo vozilo Volvo FH16, ki združuje udobje in moč za vrhunsko produktivnost

Volvo Trucks predstavlja novo generacijo vozil Volvo FH16, ki poveča produktivnost strank s kombinacijo nove varnostne opreme, delovnega okolja, ki se osredotoča na voznika, in najnovejše tehnologije. Novi vrhunski model spada v naslednjo generacijo vozil Volvo Trucks, oblikovanih po meri voznika.
Volvo Trucks predstavlja novo vozilo Volvo FH16
„Volvo FH16 obvladuje vse najzahtevnejše prevoze, istočasno pa strankam in voznikom zagotavlja najboljše z vseh področij,“ pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.

„Volvo FH16 je pravi vrhunski izdelek, ki obvladuje vse najzahtevnejše prevoze, istočasno pa strankam in voznikom zagotavlja najboljše z vseh področij,“ pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks. „Z novo generacijo smo ustvarili paket, ki ne sklepa kompromisov med močjo, varčno porabo goriva, udobjem in slogom.”

„Volvo FH16 zagotavlja vse, kar pričakujete od tovornega vozila Volvo, in še več ter s tem utrjuje naš položaj blagovne znamke za težke in zahtevne prevoze na velike razdalje,“ dodaja.

Drzna zunanjost odraža pametno tehnologijo
Na zunanji podobi novega tovornega vozila izstopata žarometa v obliki črke V, ki z učinkom kristalov odražata pametno tehnologijo, na kateri temeljijo tovorna vozila. Močan značaj in dediščino vrhunskega modela Volvo FH16 poudarja maska v obliki slapa, plošče žarometov pa so pomaknjene nekoliko navzven, kar vozilu omogoča boljšo aerodinamiko in samozavesten videz.

„Pri novi različici vozila Volvo FH16 smo na novo zasnovali najbolj ikonične oblikovne elemente iz prejšnjih generacij in jih še izboljšali. Z novimi visokotehnološkimi žarometi smo na primer ponesli identiteto močnih luči na novo raven, celoten sprednji del tovornega vozila pa je prenovljen, da ustvarja večji vtis moči,“ pojasnjuje Ismail Ovacik, vodja oblikovalcev zunanjosti pri družbi Volvo Trucks.

„Drznejša, bolj prefinjena in samozavestna zunanjost vozila Volvo FH16 odraža dejstvo, da je to tovorno vozilo še bolj povezano in še pametnejše kot kadar koli doslej,“ pove.

Posodobljeno voznikovo okolje, ki se osredotoča na človeka
Notranjost novega vozila Volvo FH16 je zasnovana s posebno osredotočenostjo na voznika in posodobljena z novimi kontrastnimi barvami ter oblazinjenjem, ki zagotavlja tako videz kot občutek kakovosti in ekskluzivnosti. Nadgrajena armaturna plošča vključuje priročne nove odlagalne prostore in popolnoma digitalni 12-palčni zaslon instrumentne plošče z visoko ločljivostjo. Odvisno od voznih razmer in želenih prikazanih podatkov lahko voznik izbira med štirimi različnimi zasloni.

Voznikov prostor je mogoče opremiti z 9-palčnim stranskim zaslonom, ki zagotavlja informacije in razvedrilo, pomoč pri navigaciji, informacije o prevozu ter nadzor s kamerami. Zaslon je enostavno dostopen z voznikovega mesta. Možni so naslednji načini interakcije: z intuitivno razporejenimi gumbi na volanu, glasovnim nadzorom ali neposredno z zaslonom na dotik in nadzorno ploščo zaslona.

Tako zaslon instrumentne plošče kot stranski zaslon delujeta v številnih jezikih.

Ročica menjalnika I-Shift novih tovornih vozil je bila preoblikovana v skladu z vrhunskimi standardi in vključuje osvetljene simbole za izbiro prestav ter nove načine vožnje za optimalno delovanje.

Izboljšane manevrske sposobnosti in produktivnost
Povečana nosilnost sprednje osi in pomožna os pred ali za gnano osjo z boljšimi krmilnimi koti izboljšujeta manevrske sposobnosti in produktivnost novega vozila Volvo FH16. Za posebej zahtevne prevoze je na voljo nov sklop osi z nosilnostjo 38 ton.

Vodilna varnostna oprema v panogi: Prilagodljivi dolgi žarometi
Novo vozilo Volvo FH16 odlikujejo vodilni prilagodljivi dolgi žarometi v panogi, ki izboljšajo varnost vseh udeležencev v prometu tako, da samodejno izklopijo izbrane segmente dolgega svetlobnega snopa LED, ko se tovorno vozilo približa nasproti vozečim vozilom ali vozilu pred sabo. Dolgi žarometi se prilagodijo, ko kamera in radar zaznata druga vozila ali ko kamera zazna spremembe v količini svetlobe okoli tovornega vozila.

Varnost dodatno izboljšata tempomat za vožnjo po klancu navzdol, ki preprečuje neželeno pospeševanje med spustom po klancu tako, da nastavi največjo hitrost, in prilagodljivi tempomat (ACC), ki zdaj deluje pri vseh hitrostih vse do popolne zaustavitve.

Elektronsko upravljani zavorni sistem (EBS), ki je predpogoj za varnostno opremo, kot sta opozorilo pred trkom z zaviranjem v sili in elektronski program stabilnosti, je odslej del serijske opreme novih tovornih vozil. Tudi dinamični krmilni sistem Volvo z varnostnima sistemoma pomoč za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu in podpora stabilnosti je na voljo kot dodatna oprema.

Novi Volvo FH16 vključuje tudi sistem prepoznavanja prometnih znakov, ki je prikazan na zaslonu instrumentne plošče. Sistem zazna različne prometne znake, med drugim za omejitve hitrosti in prehitevanja ter vrsto ceste.

Vidljivost je mogoče še dodatno izboljšati tako, da dodate kamero na sopotnikovi strani, ki na stranskem zaslonu prikazuje dodaten pogled na stranski del tovornega vozila.

Popolna kombinacija za zahtevne prevoze
Novi Volvo FH16 zagotavlja vrhunsko produktivnost pri najzahtevnejših prevozih s kombinacijo 16-litrskega motorja z močjo do 750 KM, izboljšanih manevrskih sposobnosti, najnovejše varnostne tehnologije in večje podpore za voznika.

Nova servisna pogodba strankam pomaga izboljšati denarni tok
Hiter razvoj povezanih storitev omogoča prevoznikom popolnoma nove načine povečevanja razpoložljivosti vozil in optimiziranja njihovega izkoristka.

Volvo Trucks predstavlja pogodbo Flexi-Gold Contract Volvo, ki zagotavlja enako kritje kot zlata pogodba Volvo po isti predvidljivi ceni, hkrati pa ponuja veliko več možnost pri prilagajanju spreminjajočim se poslovnim zahtevam. 40-odstotni prilagodljivi razpon za predvideno letno prevoženo število kilometrov omogoča spreminjanje mesečnega nadomestila. To prevoznikom zagotavlja boljšo prilagodljivost na sezonske spremembe in spremenljivo povpraševanje po prevozih.

„Mnoga prevozniška podjetja izrazijo potrebo po večji prilagodljivosti servisnih pogodb. Zdaj imamo tehnologijo, s katero so take dinamične in povezane rešitve mogoče,“ je povedal Thomas Niemeijer, vodja poslovnega razvoja za servisne pogodbe pri družbi Volvo Trucks.

Servisna pogodba Volvo Flexi-Gold je na voljo na izbranih trgih in jo bomo postopoma uvedli na nove trge.

Dejstva o novem tovornem vozilu Volvo FH16

  • Kabine: Nizka spalna kabina, spalna kabina, kabina Globetrotter, Globetrotter XL in Globetrotter XXL. Paketi zunanje in notranje opreme za posamezno zasnovo.
  • Motorji: Dizelski motorji so na voljo z različnimi emisijskimi standardi. Motor D16K Euro 6 generacije D je na voljo s 550 KM/2800 Nm, 650 KM/3150 Nm in 750 KM/3550 Nm.
  • Sistem prestavljanja: I-Shift s paketi programske opreme za različna področja prevozov.

POVEZAVA do filma
POVEZAVA do slik visoke ločljivosti
POVEZAVA do drugih izdaj izdelkov; Volvo FH, Volvo FM in Volvo FMX

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.