Trucks

Volvo Trucks
2022-11-28
Zgodba stranke
Author
Volvo Trucks

Iwona Blecharczyk je zmagala na natečaju za Volvo Trucking Adventure

Iwona Blecharczyk s Poljske je uresničila svoje sanje in postala poklicna voznica tovornjaka ter ustanovila lastno podjetje, nato pa je dobila življenjsko priložnost – podala se je na neverjetno potovanje po Skandinaviji s svojim najljubšim tovornjakom: to je Volvo FH!


Iwona Blecharczyk je delovna ženska, ki je hkrati lastnica in upravljavka prevozniškega podjetja, obenem pa opravlja tudi delo uspešne vplivnice na družabnih omrežjih. Tovornjake vozi že več kot 11 let, tako v ostrem zimskem podnebju Severne Amerike kot tudi na dolgih zavitih cestah po Evropi. Ni pa imela veliko izkušenj z vožnjo po državi, od koder prihaja njen najljubši tovornjak: to je Švedska.


Edinstveno tekmovanje za tovornjakarje

Ko je družba Volvo Trucks predstavila digitalno tekmovanje za voznike tovornjakov, v sklopu katerega izbrani zmagovalec dobi priložnost, da se odpravi na enkratno življenjsko potovanje od Göteborga do Nordkappa, najsevernejše točke Evrope, se je Iwona takoj odločila, da se prijavi. Iwona je poslala svoj videoposnetek in zmagala, izbrana je bila izmed več kot 2000 vozniki z vsega sveta.


»Pri natečaju Volvo Trucking Adventure smo iskali voznika z bogatimi izkušnjami na področju vožnje tovornjakov ter odprto in pustolovsko osebnost. Ker naj bi dogodivščino posneli in jo objavili na družabnih omrežjih, je bil pomemben kriterij tudi to, da se oseba pred kamero dobro počuti. Iwona je s svojimi bogatimi izkušnjami, pozitivno in pustolovsko osebnostjo ter proaktivno miselnostjo izpolnjevala vse pogoje,« pojasnjuje Lene Larsen, vodja projektov, Volvo Trucking Adventure.


Poleg Iwone Blecharczyk je bilo na ekskluzivni dogodek družbe Volvo Trucks v Göteborgu povabljenih še 20 najboljših kandidatov z vsega sveta.

»Želeli smo pripraviti nekaj posebnega za našo skupnost voznikov in jim dati priložnost, da pridejo ter izkusijo domovino družbe Volvo Trucks. S tem, ko voznike tovornih vozil postavljamo v središče pozornosti, želimo opozoriti tudi na pomembno delo, ki ga opravljajo vsak dan,« pravi Roger Alm, predsednik, Volvo Trucks.

Slika: Iwona Blecharczyk poleg preostalih 20 najboljših voznikov tovornih vozil iz natečaja Volvo Trucking Adventure

»Navdušena sem, da družba Volvo Trucks organizira motivacijski dogodek, ki pritegne toliko voznikov z vsega sveta. Ko sem izvedela, da sem bila izbrana, je bila to res izjemna čast, da me je izbrala znamka, ki jo imam tako rada, zares sem hvaležna za to priložnost,« pravi Iwona Blecharczyk.  


Življenje na cesti

Iwona je imela že v svojih zgodnjih dvajsetih letih željo postati voznica tovornega vozila in potovati po svetu. Po nekaj letih kot poklicna voznica v segmentu težkih prevozov se je odločila slediti svojim sanjam in ustanovila lastno prevozniško podjetje – Imagination.

Kot voznica tovornega vozila najbolj uživam v raziskovanju novih držav in spoznavanju novih ljudi. Zelo sem srečna, ker lahko živim svoje sanje

Na vprašanje, ali ima poklic voznice tovornega vozila kakšne slabosti, odgovarja: »No, ena stvar, ki je lahko nekoliko težavna, ko ste na poti, je najti dobre sanitarije! To je lahko včasih nekoliko naporno, še posebej za nas, voznice.«

Glede varnosti pri poklicu voznice tovornega vozila, ki dela, živi na cesti in tam preživlja tudi noči, Iwona pojasnjuje: »Pri svojem delu sem previdna, npr. parkiram na varnih mestih, poskušam ne pritegniti preveč pozornosti itd., a nikoli me ni strah.  Včasih se morda počutim nekoliko samo, ker sem daleč od družine in prijateljev. Lepo bi bilo, če bi se za ta poklic odločilo več žensk! Danes so v Evropi le okoli 3 % voznic tovornih vozil. Rada bi videla več žensk za volani tovornih vozil!«
 

Potovanje v treh epizodah

Septembra je Iwona začela svojo pot iz Göteborga proti Nordkappu. To potovanje je bilo dolgo več kot 2000 km. Kar za izkušeno voznico tovornega vozila ni nič posebnega, a ta vožnja ni bila kot kateri koli drug dan v službi. Oglejte si spodnje videe, če želite izvedeti več o Iwoninem potovanju!


Na kratko o Iwoni Blecharczyk:

  • Ime: Iwona Blecharczyk
  • Prihaja iz: Poljske
  • Vozilo: črn Volvo FH13 460 Turbo Compound po imenu »Volvy«
  • Dosedanja kariera: učiteljica angleščine, voznica tovornega vozila in lastnica prevozniškega podjetja »Imagination Transport«, YouTuberka, vplivnica
  • Kadar ne dela: pohodništvo, rad preizkuša nove stvari


Na kratko o natečaju Volvo Trucking Adventure:

  • To je globalno digitalno tekmovanje za voznike tovornih vozil znamke Volvo, kjer so voznike spodbujali, da razkrijejo tisto, kar jim je v svetu tovornih vozil najbolj všeč. 
  • Zmagovalka je bila izbrana in za nagrado prejela edinstveno potovanje po Skandinaviji za volanom vrhunskega tovornega vozila Volvo FH.
  • Pot je vključevala postanke za raziskovanje različnih tovornjakov, srečanje z novimi vozniki tovornih vozil in spoznavanje Skandinavije.
  • Pustolovsko potovanje je bilo posneto in ga zdaj lahko spremljate na družabnih omrežjih.
  • 20 najboljših kandidatov z vsega sveta je bilo povabljenih na dogodek za voznike tovornih vozil v Göteborgu. Obiskali so lahko družbo Volvo Trucks in preizkusili povsem nov nabor tovornjakov, se srečali s kolegi vozniki in raziskali izjemno otočje zahodne obale Švedske.

Volvo Trucking Adventure – To je Iwonino potovanje  

Oglejte si 1. epizodo: Navdušujoč začetek

Oglejte si 2. epizodo: Švedsko jeklo, švedski tovornjaki

Oglejte si 3. epizodo: Stroji in narava