Trucks

Jose Talamantes Pavon
2022-06-19
4 min
Tehnologija in inovacije Svet voznikov
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Kako tehnologija prispeva k učinkoviti vožnji?

Povezljivost in analiza podatkov ustvarjata nove priložnosti na področju razvoja in usposabljanja voznikov. Ne glede na to, ali ste lastnik-voznik ali upravljavec voznega parka, lahko s tem izboljšate porabo goriva, čas delovanja in varnost.
 

Na porabo goriva tovornega vozila vpliva veliko dejavnikov, na številne od njih pa voznik ne more vplivati. Vendar pa je tehnika vožnje pomembna in vsaka naložba v razvoj in usposabljanje voznikov se bo povrnila z manjšo porabo, manjšim številom nesreč in manjšo obrabo sestavnih delov.

Nove tehnologije ustvarjajo boljše voznike

Pri razvoju voznikov je velik izziv poznavanje posameznih spretnosti, ki jih je mogoče izboljšati. Povezljivost in podatkovna analitika olajšujeta prepoznavanje teh potencialnih izboljšav, kar podjetjem in voznikom omogoča, da ustrezno prilagodijo usposabljanje.


Tovorna vozila z vsako vožnjo proizvedejo ogromne količine podatkov, ki so vedno bolj uporabni za pridobivanje koristnih informacij. Ali na primer obstaja določena pot ali odsek ceste, kjer je poraba goriva vedno večja? Ali obstajajo nekatere situacije, kjer je močnejše zaviranje pogostejše?


Ne glede na to, ali so vozniki začetniki ali izkušeni, lahko prava vrsta usposabljanja voznikov skupaj s povezljivostjo in analizo podatkov vsakemu vozniku pomaga izpopolniti svojo tehniko in vplivati na vsako podjetje.

V našem vodniku o tem, kako nova tehnologija omogoča učinkovitejšo vožnjo, lahko izveste:

●  kako lahko vozniki in tehnologija sodelujejo pri preprečevanju nesreč

●  kako povezane storitve in dobra tehnika vožnje zmanjšujejo porabo goriva in emisije CO2

●  kako uporabljati digitalne storitve usposabljanja voznikov v praksi

●  kako umetna inteligenca in strojno učenje spodbujata razvoj prihodnjih storitev usposabljanja voznikov

Vodnik: Kako tehnologija prispeva k učinkoviti vožnji?