Trucks

Volvo FH na plin. Prevozi na velike razdalje s ciljem ničelnih emisij

Če iščete rešitev za prevoze na velike razdalje, ki je 100-odstotno podnebno nevtralna, je Volvo FH na plin prava izbira. To tovorno vozilo združuje enako zmogljivost in vozne lastnosti kot Volvo FH, vendar se lahko emisije CO2 ob uporabi bioplina zmanjšajo za do 100 %.

Do 60 ton

Do 500 KM

Do 1000 km dosega

Visoka zmogljivost za vaše potrebe

Plinski pogonski sklop zagotavlja enako zmogljivost in navor kot naši dizelski motorji, vendar z manjšimi emisijami. Izbirate lahko med nazivnimi močmi v vrednosti 420, 460 ali 500 KM z do 2500 Nm navora. Volvo FH na plin je popolna izbira za prevoze na velike razdalje s skupno maso kompozicije do 60 ton.

* To zajema emisije iz vozila pri vožnji na dolge razdalje, imenovane tudi emisije »od rezervoarja do koles«, v primerjavi s tovornjakom, ki uporablja standardno evropsko dizelsko gorivo.

Optimalen doseg

Izbirate lahko med tremi različnimi velikostmi rezervoarja in vozilo Volvo FH na plin optimizirate za svoje potrebe. Tovorno vozilo ima doseg do 1000 km, zaradi česar je primerno za prevoze na velike razdalje v rastočem omrežju polnilnih postaj za bio-LNG in LNG.

Energijsko učinkovita tehnologija

Motorji vozila Volvo FH na plin temeljijo na tehnologiji dizelskih motorjev, kar je edinstveno v svetu težkih tovornih vozil. Tehnologija dizelskih motorjev je veliko bolj varčna kot druge možnosti plinskih motorjev. To pomeni večjo izhodno moč, večji navor in manjšo porabo goriva. Končni rezultat je boljši izkoristek goriva.

Uporaba vozil na plin ne bi samo zelo pripomogla k čistejšemu okolju, temveč bi tudi koristila našemu podjetju pri zmanjševanju neposrednih in posrednih stroškov.

Bodite obveščeni o tovornem vozilu Volvo FH na plin

Vaš pooblaščeni prodajalec za Volvo Trucks vas bo obveščal o novostih glede tovornih vozil na plin v vaši državi.