Trucks

Več o tem, kako podpiramo ta segment, preberite v interaktivni brošuri po segmentu

Povsod, kamor vas pelje pot

PREVOZI V GOZDARSTVU IN PREVAŽANJE LESA

Omejeni prostori, majhen odmik podvozja od tal, slabe ceste in zahtevni klanci – vse to že poznate. Prevoz lesa, lesnih sekancev in izdelkov v gozdarski industriji zahteva spretnost ter natančnost tako vas kot vaše opreme. Ponujamo vam rešitve, s katerimi lahko naredite več v krajšem času in ki vas tudi v resnično težavnih razmerah ne pustijo na cedilu.

Volvo FH16

Odlično udobje in masivna moč

 

Ključne informacije o izdelku

Izhodne moči: 550–750 KM.

Prostorne in udobne kabine v petih velikostih. Optimizirano za težke naloge in dolge razdalje. Šasija, ki se prilagaja nadgradnji.

 

Možnosti goriva

dizel, HVO.

 

Najpomembnejše novosti

Volvov dinamični krmilni sistem z osebnimi nastavitvami in podporo stabilnosti. I-Shift s prestavami za počasno vožnjo. Več prestav za vzvratno vožnjo. Dvig tandemske pogonske osi. Robustni odbijač.

Volvo FH

Odlično udobje in učinkovitost

 

Ključne informacije o izdelku

Izhodne moči: 420–540 KM.

Prostorne in udobne kabine v petih velikostih. Optimizirano za velike razdalje.

Šasija, ki se prilagaja nadgradnji.

 

Možnosti goriva

dizel, LNG, biodizel, HVO.

 

Najpomembnejše novosti

Volvov dinamični krmilni sistem z osebnimi nastavitvami in podporo stabilnosti. I-Shift s prestavami za počasno vožnjo. Več prestav za vzvratno vožnjo. Dvig tandemske pogonske osi. Robustni odbijač.

Volvo FMX

Narejen za zahteven teren

 

Ključne informacije o izdelku

Izhodne moči: 330–540 KM.

Varne in udobne kabine v šestih velikostih. Optimizirano za visoko zmogljivost v zahtevnih razmerah. Šasija, ki se prilagaja nadgradnji.

 

Možnosti goriva

dizel, HVO, biodizel.

 

Najpomembnejše novosti

I-Shift z zelo nizkimi prestavami za počasno vožnjo. Dvig tandemske pogonske osi

Rešitve Volvo Trucks za vaše delo

Raziščite rešitve, ki vam bodo olajšale življenje in še izboljšale poslovanje.

Do 750 konjskih moči, ki jih preprosto ukrotite
Z vozilom Volvo boste imeli na dosegu prstov vedno dovolj moči. Za volanom vozila Volvo FH16 je do 750 KM in 3550 Nm navora. Moč vam je zagotovljena, ko jo potrebujete, zato je Volvo FH16 preprost za vožnjo.

I-Shift s prestavami za počasno vožnjo
Zagotovite si odlično sposobnost speljevanja, tudi če je vozilo polno natovorjeno, in popoln nadzor nad močjo pri zelo nizkih hitrostih. Z menjalnikom I-Shift s prestavami za počasno vožnjo vam ni treba žrtvovati niti varčnosti niti sposobnosti speljevanja.

Varen spust z zavoro Stretch
Ko se polno natovorjeno tovorno vozilo s priklopnikom spušča, zavora Stretch vklopi kolesne zavore priklopnika, ki izravnajo kompozicijo in preprečijo prepogib.

Preprečevanje zdrsa pogonskih koles
Z voznikovim vmesnikom imate popoln nadzor nad obremenitvijo vsake osi, funkcijo pritiska sklopa osi in vsemi diferenciali. Za boljši oprijem zgolj obrnite krmilnik na plošči za preprečevanje zdrsa pogonskih koles v smeri urnega kazalca.

Optimizacija s sistemom I-See
S sistemom I-See lahko prihranite gorivo, saj se na podlagi topografskih podatkov optimizirata hitrost in prestavljanje na vaših poteh.

Robustni odbijač
Utrjen sprednji del z robustnim odbijačem in ščitnikom karterja zaščiti bistvene dele, da je tovorno vozilo primerno za težavne razmere.

Dinamični krmilni sistem Volvo po vaših željah
Ali iščete popolno stabilnost in nadzor pri vseh hitrostih ter hkrati razbremenitev ramen? Podrobneje si oglejte dinamični krmilni sistem Volvo,

Zunanje krmiljenje
Dinamični krmilni sistem Volvo omogoča daljinsko upravljanje krmiljenja. Tako lahko vozite tovorno vozilo in vam pri tem ni treba sedeti na voznikovem sedežu.

Udobne kabine
Vse naše kabine ponujajo visoko raven udobja, nizko raven hrupa in veliko prostora. Za vas in vse, kar želite imeti pri roki.

Manevrske sposobnosti
Olajšali smo vožnjo dolgih kompozicij s številnimi osmi. Pomožne osi za in pred gnano osjo omogočajo velike krmilne kote, dvig tandemske osi pa poskrbi, da je obračanje tovornega vozila s tandemskim pogonom kot pri enojnem pogonu.

Vidljivost
Velika okna in odlično zasnovana ogledala poskrbijo za izjemno vidljivost. Poleg tega lahko dodate do osem kamer, njihove slike pa so prikazane na stranskem zaslonu, kar vam zagotavlja popoln nadzor.

Pogon sprednjih koles, ko je potreben
Samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles vklopi gnano sprednjo os, ko jo potrebujete, in jo izklopi, ko je ne.

Prostor za žerjav
Izberite eno od naših nizkih spalnih kabin in na vrhu bo ostalo dovolj prostora za žerjav.

Zavarujte svojo razpoložljivost z zlato pogodbo Volvo
Najboljši način za zagotavljanje razpoložljivosti je zlata pogodba Volvo, ki za pavšalno mesečno plačilo vključuje vse preventivno vzdrževanje in popravila tovornega vozila. Poleg tega tovorno vozilo z delavnico komunicira na daljavo, da bodo vaši obiski kar najučinkovitejši. Tako bo vaše tovorno vozilo v najboljšem možnem stanju, vi pa boste imeli popoln nadzor nad svojimi stroški. Če se vaše število prevoženih kilometrov spreminja, izberite pogodbo Flexi-Gold Contract, ki ponuja enako kritje, vendar je plačilo prilagojeno ritmu vašega podjetja.

Referenčni naročnik

Stalno moramo spremljati učinkovitost porabe goriva in jo optimizirati, saj vedno vozimo polno natovorjeni.

Vaš delovni konj vas čaka

Pogovorite se z najbližjim pooblaščenim prodajalcem Volvo Trucks ter poiščite najboljšo rešitev za prevozno dejavnost v gozdarstvu in prevažanje lesa.