Trucks

ZASEBNOST

Skupina Volvo zasebnost jemlje resno. Cenimo zaupanje, ki ste nam ga izkazali s predložitvijo svojih osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo vedno uporabljali pošteno in tako, da bomo upravičili vaše zaupanje.

 Vedno vam bomo pregledno sporočili, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo, s kom jih delimo in na koga se lahko obrnete, če boste imeli kakršne koli pomisleke.

Splošna zasebnost spletnega mesta

Spletna mesta skupine Volvo lahko uporabljate, ne da bi morali razkriti svojo identiteto. Spodaj so opisane podrobnosti o podatkih, ki jih običajno zbiramo, ko dostopate do spletnih mest. Če se registrirate za katero od naših storitev ali stopite v stik z nami prek obrazcev, bodo navedene podrobne informacije o tem, kako se obdelujejo vaši podatki v povezavi z vašo registracijo.

Podrobnosti o identiteti in podatki za stik upravljavca ter odgovorne osebe za varstvo zasebnosti skupine

AB Volvo („VOLVO“) je kot upravljavec osebnih podatkov odgovoren za obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi o varstvu podatkov.

Če imate vprašanja v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov, stopite v stik z odgovorno osebo za varstvo zasebnosti skupine VOLVO na e-naslovu gpo.office@volvo.com oziroma po običajni pošti ali po telefonu:

AB Volvo, Att: Group Privacy Office, Dept AA14100, VGHQ, SE-405 08 Göteborg, Švedska 

+46 (0)31 66 00 00 

Katere kategorije osebnih podatkov bo VOLVO obdeloval, v kakšen namen in na kakšni pravni podlagi?

Ko dostopate do katerega koli spletnega mesta VOLVO, je vaš spletni brskalnik tehnično konfiguriran za samodejni prenos naslednjih podatkov („podatkov dnevnika“) v naš spletni strežnik, ki jih nato zajamemo v dnevniške datoteke:

  • Datum dostopa
  • Čas dostopa
  • URL referenčnega spletnega mesta
  • Pridobljena datoteka
  • Prenesena količina podatkov
  • Vrsta in različica brskalnika
  • Operacijski sistem
  • Naslov IP
  • Ime domene vašega internetnega ponudnika

To so izključno podatki, ki vam ne omogočajo identifikacije. Ti podatki so potrebni za tehnične namene, da vam pravilno pošljemo vsebino, ki ste jo zahtevali, njihovo zbiranje pa je neizogiben vidik uporabe spletnih mest. Podatki dnevnika se analizirajo izključno za statistične namene, da bi izboljšali našo spletno mesto in njeno temeljno funkcijo. Volvo bo obdelal vaše osebne podatke na pravni podlagi zakonitega interesa. Med zakonite interese družbe VOLVO spadata interes za upravljanje spletnih mest v skladu s pošteno poslovno prakso ter interes za vzdrževanje razpoložljivosti in funkcionalnosti spletnih mest. 

Piškotki
Za zbiranje podatkov o vaši uporabi spletnega mesta uporabljamo piškotke in slikovne pike za sledenje, da spletno mesto prilagodimo potrebam uporabnikov. Zbiranje teh podatkov o uporabi in ustvarjanje profila uporabe poteka anonimno z uporabo ID-ja piškotka. Te profile uporabe ustvarjamo in hranimo izključno v anonimizirani obliki ter jih ne združujemo z vašim imenom ali drugimi podatki, npr. vašim e-poštnim naslovom, ki bi lahko razkrili vašo identiteto.

Piškotkov ni mogoče uporabiti za zagon programov ali dostavo virusov v vaš računalnik. S podatki, ki jih vsebujejo piškotki, lahko poenostavimo krmarjenje in olajšamo pravilen prikaz naših spletnih mest.

Vsako spletno mesto ima svojo izjavo o piškotkih, v kateri lahko kot uporabnik vidite natančno uporabo piškotkov za to določeno spletno mesto. 

Posredovanje podatkov tretjim osebam

Družba VOLVO lahko vaše osebne podatke deli z drugo družbo v skupini Volvo, vključno z družbo zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora, če je to nujno za izpolnjevanje namena obdelave osebnih podatkov ali določeno z zakonodajo ali predpisi. Družba VOLVO lahko vaše osebne podatke deli tudi s tretjimi družbami in dobavitelji, vključno z družbami in dobavitelji zunaj EU/EGP, če je to nujno za namen obdelave osebnih podatkov.

Za zagotavljanje spletnih mest skupine Volvo sodelujemo z različnimi ponudniki storitev. Družba VOLVO bo zagotovila, da bodo vzpostavljeni ustrezni varovalni ukrepi za zagotavljanje ustreznih ravni zaščite vaših osebnih podatkov, kot je zahtevano z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. .

Povezave do drugih spletnih mest

Naša spletna mesta lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih mest. Na skladnost ali neskladnost upravljavcev teh spletnih mest z določbami o varstvu podatkov ne moremo vplivati.

Koliko časa bo družba VOLVO hranila vaše osebne podatke?

Družba VOLVO bo vaše osebne podatke hranila toliko časa, kot je potrebno za izpolnitev namenov, za katere so bili osebni podatki zbrani. 

Vaše pravice v zvezi z varstvom podatkov

Imate pravico, da od družbe VOLVO zahtevate informacije o osebnih podatkih, ki jih je obdelala, in dostop do teh osebnih podatkov. Prav tako imate pravico zahtevati popravek svojih osebnih podatkov, če so ti nepravilni, in njihov izbris. Poleg tega imate pravico zahtevati omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, kar pomeni, da od družbe VOLVO zahtevate, naj v nekaterih okoliščinah omeji obdelavo vaših osebnih podatkov.

Obdelavi lahko tudi ugovarjate na podlagi upravičenega interesa ali obdelave za neposredno trženje. Imate tudi pravico do prenosljivosti podatkov (prenosa osebnih podatkov drugemu upravljavcu), če obdelava vaših osebnih podatkov, ki jo izvaja družba VOLVO, temelji na soglasju ali pogodbeni obveznosti in je avtomatizirana. 

Imate tudi pravico, da pri nadzornem organu vložite kakršne koli pritožbe v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov, ki jo izvaja družba VOLVO.