Trucks

Volvo širi svojo ponudbo tovornjakov na biodizelski pogon

Celotno paleto novih modelov tovornjakov Volvo zdaj lahko poganja 100-odstotni biodizel, kar ponuja še eno izbiro obnovljivega goriva za stranke, ki želijo zmanjšati emisije CO2.
Volvo širi svojo ponudbo tovornjakov na biodizelski pogon
Volvo Trucks širi svojo ponudbo modelov, prilagojenih za biodizel

Volvo Trucks širi svojo ponudbo modelov, prilagojenih za biodizel B100. To je še ena poteza v skladu s strategijo podjetja za zmanjšanje vpliva svojih tovornjakov na podnebje. Volvo Trucks ima eno najširših možnosti obnovljivih goriv v industriji, vključno z biodizlom, HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) in bioplinom. B100 je zdaj na voljo za širok izbor motorjev v modelih Volvo FL, FE, FM, FMX, FH in FH16.

 

»Naše stranke zahtevajo rešitve za zmanjšanje svojih emisij ogljika in obnovljiva goriva so privlačna možnost – to je preprosto učinkovit način za zmanjšanje CO2 iz transporta tukaj in zdaj,« pravi Jan Hjelmgren, vodja upravljanja izdelkov in kakovosti pri Volvo Trucks in nadaljuje : "Kot globalni proizvajalec tovornjakov moramo poskrbeti za najrazličnejše transportne potrebe in tržne razmere, zato ne vlagamo le v nove tehnologije, temveč tudi v rešitve, ki kratkoročno in dolgoročno razogljičijo promet."

 

Do 70 % nižje emisije CO2 Zmanjšanje emisij CO2 pri uporabi biodizla je med 30 % in 70 % v primerjavi s tradicionalnim dizelskim gorivom, odvisno od vrste surovine, uporabljene za proizvodnjo goriva. Trenutna ponudba Volvovih srednje- in težkih tovornjakov je danes na voljo s pogonskimi sklopi, ki poganjajo dizel, biodizel, HVO, CNG (stisnjen zemeljski plin), LNG (utekočinjeni zemeljski plin), Bio-CNG, Bio-LNG in elektriko.

 

Motor z notranjim izgorevanjem, ki ga poganjajo obnovljiva goriva, je eden od treh stebrov v strategiji razogljičenja družbe Volvo Trucks, pri čemer sta druga dva električna baterija in električna energija na gorivne celice. Ta strategija podpira cilj podjetja, da bi imeli vsi prodani tovornjaki Volvo do leta 2040 neto ničelne emisije. Biodizel – dejstva Razpoložljivi modeli tovornjakov Volvo, certificirani za biodizel B100, so modeli Volvo FL, FE, FM, FMX, FH in FH16 z določenimi različicami 5-, 8-, 13- in 17-litrskih dizelskih motorjev – razpoložljivost različic se razlikuje med trgi – glejte spodnjo povezavo do orodja za izdelavo tovornjakov*.

 

Model s certifikatom za biodizel pomeni tudi, da so izpolnjene zahteve Euro 6. Biodizel je nefosilno gorivo, pridobljeno iz rastlinskih olj (npr. repičnega olja) in ga je razmeroma enostavno proizvesti. Biodizel je znan tudi kot metil ester maščobnih kislin (FAME) v skladu s standardom EN14214. Vsi dizelski motorji Volvo Trucks so tudi certificirani za pogon na gorivo HVO100. HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) je v bistvu biogorivo, ki ga je mogoče izdelati iz vrste materialov, kot so rastlinska olja, pa tudi iz odpadkov. *Podrobnosti lahko raziščete v spletnem orodju za izdelavo tovornjakov Volvo Trucks.

 

 

*Podrobnosti lahko raziščete v spletnem orodju za izdelavo tovornjakov Volvo Trucks.

 

POVEZAVA do slik in videa visoke ločljivosti

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

Več slik in videov je na voljo v medijskem središču Volvo Trucks: https://media.volvogroup.com/dam

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.