Trucks

Volvo prejel novo naročilo za 100 električnih tovornjakov s strani DFDS

Volvo Trucks je od logističnega podjetja DFDS prejel naročilo za 100 električnih tovornjakov. Skupno je DFDS zdaj od Volva kupil 225 električnih tovornjakov. Največji vozni park težkih električnih tovornjakov enega podjetja v Evropi.
Volvo prejel novo naročilo za 100 električnih tovornjakov s strani DFDS
DFDS je pri Volvu zdaj oddal naročila za skupaj 225 električnih tovornjakov. Od leve proti desni: Roger Alm, predsednik Volvo Trucks, Niklas Anderson, izvršni podpredsednik, oddelek za logistiko pri DFDS.

DFDS, eno največjih ladijskih in logističnih podjetij v severni Evropi, opaža vse večje povpraševanje po transportnih rešitvah z manjšim vplivom na okolje. Podjetje je zdaj oddalo še eno naročilo za 100 električnih Volvo tovornjakov.

 

Pred tem je podjetje DFDS od Volva kupilo skupaj 125 težkih električnih tovornjakov. 95 električnih tovornjakov Volvo trenutno deluje na Švedskem, Danskem, v Litvi, Belgiji in na Nizozemskem, preostalih 30 pa naj bi jih dobavili leta 2024.

 

Zahvaljujoč naraščajočemu voznemu parku električnih tovornjakov je podjetje DFDS do konca leta 2023* zmanjšalo emisije toplogrednih plinov za 1516 ton. »Zelo sem ponosen, da nadaljujemo naše tesno sodelovanje z DFDS. To naročilo za dodatnih 100 električnih tovornjakov Volvo je dokaz njihovega zaupanja v naše podjetje. Veliko povečanje flote električnih tovornjakov DFDS kaže, da je prevoz brez emisij izvedljiva rešitev tukaj in zdaj,« pravi Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

 

Novi električni tovornjaki bodo uporabljeni na devetih trgih po Evropi, vključno z Združenim kraljestvom, Irsko, Nizozemsko, Belgijo in Švedsko. Tovornjaki bodo posodobljeni in energetsko učinkovitejši modeli Volvo FH Electric in FM Electric. DFDS ima trenutno največjo floto težkih električnih tovornjakov v Evropi in dobro napreduje pri doseganju cilja, da bo do leta 2030 vsaj 25 odstotkov elektrificiranega voznega parka tovornjakov. »Želimo spodbuditi prehod na bolj trajnosten cestni promet. Naš vse večji vozni park električnih tovornjakov ne bo prispeval le k zmanjšanju vpliva našega delovanja na podnebje.

Prav tako bo DFDS omogočil podporo več podjetjem, ki želijo razogljičiti svoje dobavne verige. 100 novih električnih tovornjakov poudarja našo zavezanost pospeševanju razvoja,« pravi Niklas Anderson, izvršni podpredsednik oddelka za logistiko pri DFDS. Nekaj novih električnih tovornjakov se bo uporabljalo za prevoz blaga v in iz montažne tovarne Volvo Trucks v Göteborgu.

 

Od leta 2019 Volvo Trucks prodaja električne tovornjake strankam v 45 državah na šestih celinah. Volvo trenutno ponuja najširšo linijo izdelkov v panogi z osmimi električnimi modeli, ki skrbijo za zelo širok izbor prevozov v mestih in med njimi.

 

*Well-to-wheel. Vir: DFDS, dfds.com

 

 

Povezava do slik visoke ločljivosti

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

Več slik in videov je na voljo v medijskem središču Volvo Trucks: https://media.volvogroup.com/dam

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.