Trucks

Volvo Trucks na IAA 2024: Nova tovorna vozila in tehnologije, ki podpirajo pot k ničelnim emisijam in nič nesrečam

Paleta vozil Volvo Trucks na sejmu IAA 2024 bo dokaz Volvove zavezanosti, da razogljiči transport in prepreči nesreče. Volvo bo pokazal tovornjake z baterijsko-električnimi pogonskimi sklopi, gorivnimi celicami in obnovljivimi gorivi v motorjih z notranjim zgorevanjem – strategijo, ki omogoča trajnosten transport danes in jutri.
Volvo Trucks na IAA 2024: Nova tovorna vozila in tehnologije, ki podpirajo pot k ničelnim emisijam in nič nesrečam
Volvo Trucks bo na sejmu IAA 2024 predstavil svojo novo globalno paleto izdelkov, vključno z novim Volvo FH Aero.

Volvo Trucks bo na sejmu IAA 2024 predstavil globalno paleto svojih vozil, najmočnejšo do sedaj. Razstavljena bo nova serija Volvo FH Aero, ki je bila pred nedavnim predstavljena v Evropi, Aziji in Afriki, vključno z različicami s pogonom na elektriko in biogorivo. Na ameriškem trgu je bil predstavljen popolnoma nov Volvo VNL na popolnoma novi platformi, vključno z revolucionarnimi tehnologijami avtonomne vožnje. IAA bo prva priložnost, da spoznate Volvo VNL v Evropi. Oba modela tovornih vozil sta bila razvita s poudarkom na učinkoviti porabi goriva in na varnosti.

 

»Navdušen sem, ko vidim odzive strank in medijev na naše nove serije tovornjakov in prihodnje tehnologije,« pravi Roger Alm, predsednik Volvo Trucks. »Naša paleta na letošnjem IAA bo pokazala globalno moč skupine Volvo in našo zavezanost k doseganju ničelnih emisij in nič nesreč – oboje je za uspeh naših strank enako pomembno.«

 

Na IAA bo predstavljen tudi novi Volvo FM Low Entry – prvi Volvov tovornjak, razvit samo z baterijsko-električnim pogonskim sklopom in izjemno preglednostjo za izboljšano varnost v gostem mestnem okolju. Ikonični Volvo FH16 Aero bo predstavljen s povsem novim 17-litrskim visokoučinkovitim motorjem D17, ki se ponaša z večjo močjo ter manjšo porabo goriva in emisijami. To tovorno vozilo je bilo zasnovano za najzahtevnejše naloge in optimizirano produktivnost ter je certificirano za uporabo HVO (Hydrotreated Vegetable Oil oziroma parafinski biodizel) in biodizla B100.

 

Volvo Trucks bo predstavil tudi svojo prihajajočo tehnologijo e-axle, prilagojeno Volvovim baterijsko-električnim tovornjakom in električnim tovornjakom s pogonom na gorivne celice naslednje generacije, kar omogoča daljši električni doseg in optimizirane vozne lastnosti.

 

Volvove stranke imajo pet let izkušenj z električnimi tovornimi vozili v 47 državah po vsem svetu, naslednji korak v prihodnjih pogonskih sklopih pa je vodik. Vodik za uporabo v gorivnih celicah in vodik za motorje z notranjim zgorevanjem se razvijata vzporedno za prihodnjo ponudbo tovornih vozil za vse trge in za trajnostne transportne rešitve po vsem svetu. Obe vodikovi tehnologiji bosta kupcem na voljo proti kocu tega desetletja.

 

Več Volvovih tovornjakov na IAA bo opremljenih z novim Volvovim sistemom CMS (Camera Monitor System) - s kamerami namesto vzvratnih ogledal. To prinaša prednosti tako pri prihranku porabe goriva kot tudi večji varnosti zaradi boljše preglednosti.

 

 

 

Volvovo paleto na IAA bo sestavljalo 8 tovornjakov:

 

·         Volvo FH Aero Electric 4x2 s sistemom CMS (Camera Monitor System)

·         Volvo FH16 Aero 4x2 z gorivom HVO, kabino XXL in sistemom CMS

·         Volvo FMX Electric 6x4 s 3-smernim prekucnikom

·         Volvo FM Low Entry 6x2 s samonakladalcem

·         Volvo FM 4x2 s pogonom na plin in CMS

·         Volvo FE Electric 4x2 s samonakladalcem

·         Volvo VNL 860 v celotni specifikaciji

·         Volvov testni tovornjak na gorivne celice

 

Poleg široke palete modelov tovornih vozil bo Volvo pokazal tudi nove tehnologije in storitve, ki so v pripravi za naslednjo generacijo tovornjakov, vključno s storitvami polnjenja za baterijsko-električne tovornjake.

 

Obiskovalci IAA bodo Volvo Trucks našli v hali 21, razstavni prostor B01,  vrsto tovornih vozil za testne vožnje pa na testni stezi IAA. Ura tiskovne konference Volvo Trucks bo objavljena kasneje.

 

POVEZAVA do slik boljše kakovosti

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

Več slik in videov je na voljo v medijskem središču Volvo Trucks: https://media.volvogroup.com/dam

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.