Trucks

Volvov najbolje prodajan tovornjak praznuje 30 let inovacij

Čas za praznovanje! Danes mineva 30 let, odkar je podjetje Volvo Trucks predstavilo model Volvo FH, svoj najbolje prodajan tovornjak doslej. Volvov vodilni model so že od samega začetka zaznamovali značilna zunanjost in notranjost, vrhunsko udobje za voznika ter tehnično napredne rešitve za učinkovitost in varnost.
Volvov najbolje prodajan tovornjak praznuje 30 let inovacij
Volvo FH je s skoraj 1,4 milijona prodanimi tovornimi vozili na približno 80 trgih po vsem svetu eden najuspešnejših modelov v panogi.

Volvo FH je s skoraj 1,4 milijona prodanimi tovornimi vozili na približno 80 trgih po vsem svetu eden najuspešnejših modelov v panogi. Volvo FH, nov vse od koles navzgor ter z odličnimi voznimi lastnostmi in učinkovito porabo goriva, je ob predstavitvi leta 1993 postavil nove standarde v vožnji težkih tovornjakov. 30 let kasneje je Volvo FH prava ikona.

 

»Volvo FH je popoln odraz miselnosti, ki se osredotoča na stranke in model, ki že 30 let premika meje. Na nobenem ključnem področju, kot so udobje za voznika, učinkovita poraba goriva, varnost in produktivnost, nismo nikoli prenehali izboljševati tega tovornega vozila. Zelo sem ponosen, da lahko naše stranke danes naročijo model Volvo FH z električnim, plinskim ali dizelskim pogonom,« pravi Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

 

Že od samega začetka vodilni pri prelomnih inovacijah

Volvo FH je bil in še vedno ostaja vodilni na področju inovacij. Predstavljen je bil s povsem novo šasijo, zasnovano tako, da je omogočala prilagodljive rešitve za različne nadgradnje in vrste tovorov. Prelomen pogonski sklop je imel popolnoma nov 12-litrski motor (16-litrski za model Volvo FH16) in povsem novo kabino, ki se je ponašala z izjemno aerodinamiko in udobjem za voznika.

 

V naslednjih letih so sledile inovacije, ki so vedno temeljile na Volvovih vrednotah s področja varnosti, kakovosti in skrbi za okolje. Inovacijski mejniki v zadnjih treh desetletjih vključujejo voznikovo varnostno blazino, avtomatiziran menjalnik I-Shift in dinamično krmiljenje Volvo Dynamic Steering, ki omogoča lahkotno krmiljenje in odlično okretnost.

 

Na področju oblikovanja zunanjosti velja omeniti vzvratni ogledali z edinstveno tanko zasnovo, ki vozniku zagotavlja boljši neposreden pregled, in sprednja žarometa, ki se ponašata z boljšo vidljivostjo in udobjem za voznika ter poskrbita za prepoznaven videz tovornjaka. To sta dva primera uporabe Volvove tehnologije in dizajna, ki povečujeta prednosti za voznika.

 

»Volvo FH prve generacije je popolnoma spremenil koncept sodobnega tovornjaka. Vse od takrat smo nadaljevali s postavljanjem novih standardov na področju tovornih vozil in predstavili nadaljnjih pet generacij tega tovornjaka. Naša formula za uspeh je bila uporaba najsodobnejše tehnologije tako, da prinaša jasne prednosti za naše stranke in voznike. Zelo sem ponosna, da je bilo kot dokaz nenehnih uspešnih izboljšav in nenehnega razvoja Volvo FH edino tovorno vozilo, ki je bilo trikrat izbrano za 'Mednarodni tovornjak leta',« pravi Ylva Dalerstedt, vodja segmenta prevozov na velike razdalje pri Volvo Trucks.

 

Več informacij najdete na:
https://www.volvotrucks.com/en-en/trucks/trucks/volvo-fh.html

https://www.volvotrucks.com/en-en/trucks/trucks/volvo-fh16.html

 

LINK do slik višje resolucije

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.