Trucks

Volvo Trucks predstavlja posodobljena električna tovorna vozila, zasnovana za mestni prevoz brez emisij

Z električnim dosegom do 450 km, 50 % krajšim časom polnjenja in vklopom novih varnostnih funkcij. Nove električne različice za Volvov srednji razred so zasnovane za urbano okolje: omogočajo varno urbano logistiko in transport brez emisij.
Volvo Trucks predstavlja posodobljena električna tovorna vozila, zasnovana za mestni prevoz brez emisij
Nova Volvo FE in FL Electric: tovornjaki srednjega razreda, zasnovani za mestni prevoz in logistiko brez emisij.

Danes so tovornjaki brez emisij, ki lahko izpolnijo vse potrebe mestnega prevoza in logistike, pomembnejši kot kdaj koli prej, saj ima vse več mest politike čistih območij in vse večje zahteve glede trajnosti za podjetja. Da bi izpolnili te zahteve, Volvo Trucks predstavlja novi električni različici srednje velikih tovornjakov: Volvo FL in FE.

 

Volvo FL in FE sta idealna za najbolj obremenjene mestne aplikacije, kot so distribucija, zbiranje odpadkov in mestna gradnja. Električne različice so na trgu od leta 2019 in se že prodajajo na več trgih v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki, Aziji in Avstraliji.

Zmogljivost polnjenja z izmeničnim tokom električnih različic Volvovih srednjih tovornjakov se je skoraj podvojila na 43 kW, s čimer se je čas, potreben za polnjenje baterije, zmanjšal za približno 50 odstotkov. Na voljo je tudi nova različica baterijskih paketov, ki ponujajo do 450 km skupnega dosega z enim polnjenjem.

 

»Volvo Trucks predstavlja vodilno ponudbo električnih tovornjakov na trgu in jih nenehno izboljšujemo, da bi več podjetjem omogočili prehod na brezemisijska vozila pri vsakodnevnem delovanju,« je povedala Jessica Sandström, vodja produktnega upravljanja pri Volvo Trucks. —. "Novi različici Volvo FL in FE sta idealni delovni orodji za podjetja, kjer je trajnost na vrhu njihove agende, in ponujata široko paleto aplikacij za njihove stranke."

 

Varnost je bistvenega pomena pri tovornjakih Volvo FL in FE, saj si v mestu običajno delijo omejen prostor z avtomobili, kolesi, skuterji in pešci. Vrsta novih funkcij povečuje varnost tako za voznika kot za druge udeležence v prometu, te varnostne izboljšave pa pomenijo, da modela Volvo FL in FE presegata Splošno varnostno uredbo, ki bo začela veljati leta 2024.

Nova modela FL in FE imata tudi privlačno novo zasnovo z osveženim sprednjim delom, značilnimi žarometi LED in izboljšanim logotipom ter napisom Volvo na sprednjem delu.

Poleg tega so bile vse različice pogonskega sklopa vozil Volvo FL in FE – vključno z električnimi, plinskimi in dizelskimi – opremljene s številnimi novimi funkcijami, zaradi česar so še boljše za sodobna mestna podjetja.

 

Spodaj so povzete nekatere posodobitve funkcij vozil Volvo FL in FE:

  • Zunanja ogledala so tanjša, tako da ima voznik boljši neposreden pregled nad okolico.
  • Notranjost ima nove LED luči in notranji prostor za shranjevanje, ki ga je mogoče zakleniti, kar bo izboljšalo delovno okolje.
  • Volvo FL in FE sta lahko opremljena z rešitvijo 360-stopinjske panoramske kamere ali stranske kamere.
  • Nova armaturna plošča je opremljena z novimi funkcijami, ki so preproste za uporabo.
  • Električna različica ima nov električni vmesnik za odgon moči, ki omogoča izdelavo karoserije brez elektromehanskega motorja, s čimer poenostavi karoserijo in prihrani težo.
  • Dodatki k varnostnemu sistemu vključujejo zaznavanje ranljivih udeležencev v prometu, podporo za preprečevanje bočnega trčenja in podporo za opozarjanje voznika.

 

Nova modela Volvo FL in FE je že mogoče naročiti, dobave strankam pa se bodo začele v prvi polovici leta 2024.

 

Slike in videoposnetki so na voljo na Volvo Trucks Mediahub:

 

GALERIJA

 

 

Za več informacij se obrnite na:

Ana Marolt

ana.marolt@volvo.com

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.300 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2022 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.