Trucks

Volvo FH Electric prejel nagrado "Tovornjak leta 2024"

Družba Volvo Trucks je prejela prestižno nagrado v panogi za svoj Volvo FH Electric. To je prvič, da je nagrado prejel električni tovornjak.
Volvo FH Electric prejel nagrado "Tovornjak leta 2024"
Volvo FH Electric je prejemnik nagrade "Tovornjak leta 2024"

Volvov težki električni tovornjak, Volvo FH Electric, je bil izbran za mednarodni tovornjak leta 2024. Pri razlagi svoje odločitve je žirija pohvalila zmogljivost električnega tovornjaka, brezhibno pospeševanje, tišino in obnašanje brez vibracij.

 

"Z uvedbo modela FH Electric je družba Volvo Trucks ponudila najsodobnejšo paleto baterijskih električnih vozil, primernih za širok nabor prevozov. To je dokaz, da energetski prehod pridobiva na moči tudi v današnjem zahtevnem poslovnem okolju," je povedal Gianenrico Griffini, predsednik izbora mednarodnega tovornjaka leta.

 

Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks, je včeraj zvečer na slovesni podelitvi nagrad na sejmu Solutrans Transport v Lyonu v Franciji sprejel prestižno nagrado.

 

"Zelo sem ponosen na priznanje, da je naš Volvo FH Electric prejel to visoko spoštovano nagrado. Prvič v zgodovini je transportna industrija izbrala električno vozilo za tovornjak leta. Volvo FH Electric predstavlja novo obdobje v prevozništvu s tovornimi vozili in osvojitev te nagrade jasno kaže, da se prehod na brezemisijski transport dogaja tukaj in zdaj," je dejal Roger Alm.

"Iskreno se želim zahvaliti vsem, ki so prispevali k temu uspehu. Temelji na odličnem timskem delu s strastjo in predanostjo naših fantastičnih sodelavcev v skupini Volvo ter tesnem sodelovanju z našimi cenjenimi strankami, partnerji in dobavitelji."

 

Četrtič zmagal

Legendarni Volvov model FH je bil tokrat že četrtič imenovan za tovornjak leta. Volvo FH je s skoraj 1,4 milijona prodanih tovornih vozil po vsem svetu eden najuspešnejših modelov v panogi doslej.

 

Volvo FH Electric lahko obratuje s skupno 44 tonami. Proizvodnja Volva FH Electric se je začela leta 2022 v Volvo tovarni v Göteborgu na Švedskem, proizvodnja v tovarni v Gentu v Belgiji pa se je začela leta 2023.

 

Celovit program električnih tovornjakov
Volvo Trucks je bil prvi svetovni proizvajalec, ki je začel serijsko proizvodnjo električnih tovornjakov že leta 2019, danes pa ima široko paleto električnih tovornjakov s skupno šestimi električnimi tovornjaki, zasnovanimi za najrazličnejše prevoze. Volvo Trucks je vodilni na trgu težkih električnih tovornih vozil v Evropi s 49-odstotnim tržnim deležem.

 

 

Mednarodni tovornjak leta

Organizacija International Truck of the Year je bila ustanovljena leta 1977 in jo sestavlja 24 novinarjev gospodarskih vozil iz večjih revij za tovornjake po vsej Evropi. Vsakoletna nagrada se podeli tovornjaku, ki je bil na trg uveden v zadnjih 12 mesecih in je najbolj prispeval k učinkovitosti cestnega prometa. Ocenjenih je več ključnih meril, vključno s tehnološkimi inovacijami, udobjem, varnostjo, voznimi zmogljivostmi, energetsko učinkovitostjo, okoljskim "odtisom" in skupnimi stroški lastništva (TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/ 

 

Upoštevajte, da:

  • Sklicevanje na "Evropo" pomeni Evropsko unijo, vključno z Norveško in Švico. Referenca - Volvo tržni delež za težka električna tovorna vozila (≥16 ton) v Evropi vključuje poročanja podjetje S&P Global.

 

POVEZAVA do slik visoke resolucije

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.300 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2022 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.