Trucks

Volvo vodi na rastočem trgu električnih tovornjakov

Lani je število težkih električnih tovornih vozil na cestah po Evropi in ZDA raslo hitreje kot kadarkoli prej. Volvo Trucks je v več kot 38 državah po vsem svetu prodal več kot 4.300 električnih tovornjakov. V Evropi je Volvo Trucks s 32-odstotnim tržnim deležem vodilni na trgu težkih električnih tovornih vozil. V Severni Ameriki pa je skoraj polovica registriranih električnih vozil v letu 2022 Volvo Trucks.
Volvo vodi na rastočem trgu električnih tovornjakov
Volvo Trucks je v več kot 38 državah po vsem svetu prodal več kot 4.300 električnih tovornjakov

V letu 2022 je trg težkih (≥16 ton) električnih tovornih vozil v Evropi zrasel za 200 odstotkov - na 1.041 tovornjakov, Volvo Trucks pa ima na njem največji delež.

 

»Odločeni smo voditi električno preobrazbo tovornjakov in naš vodilni položaj na trgu leta 2022, ne samo v Evropi, ampak tudi v Severni Ameriki, je dokaz, da delamo prav to. Čeprav je trg električnih tovornih vozil v primerjavi s tradicionalnimi dizelskimi različicami še vedno majhen, je trend jasen: številne naše stranke sedaj začenjajo svoj prehod na elektriko. Nameravamo biti pobudnik tega prehoda in cilj je, da bo leta 2030 50 odstotkov naše svetovne prodaje novih tovornjakov električnih,« pravi Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

 

Odkar je Volvo Trucks leta 2019 začel s proizvodnjo popolnoma električnih tovornjakov, je podjetje v več kot 38 državah po vsem svetu prodalo več kot 4.200 električnih tovornih vozil. Volvo trenutno ponuja v serijski proizvodnji najširšo paleto električnih tovornjakov , ki skrbijo za zelo širok nabor prevozov v mestih in med njimi..

 

»Sedaj imamo paleto izdelkov, ki lahko pokriva večino vrst transporta za vse vrste strank. Če pogledamo vzorce pretoka blaga v Evropi, je jasno, da je z našo linijo električnih tovornjakov mogoče elektrificirati skoraj polovico vseh teh prevozov,« komentira Roger Alm. »Naše poslanstvo je, da pri uresničevanju tega podpiramo naše stranke.«

 

10 največjih trgov za električna tovorna vozila glede na število registriranih električnih tovornjakov ≥16 ton v Evropski uniji, vključno z Norveško in Švico, je:

1.        Nemčija 198

2.       Švedska 169

3.       Norveška 150

4.       Francija 118

5.       Švica 103

6.       Nizozemska 89

7.       Španija 79

8.      Danska 48

9.       Belgija 17

10.   Italija 15

 

 

Upoštevajte:

·         Vse navedbe za  »Evropo« pomenijo Evropsko unijo, vključno z Norveško in Švico.

·         Podatki o Volvovem tržnem deležu in skupni rasti za težka (≥16 ton) električna tovorna vozila v Evropi vključujejo vsebino, ki jo zagotavlja IHS Markit.

·         Severna Amerika pomeni ZDA in Kanado. Podatki o tržnem deležu Volvo Trucks za Severno Ameriko vključujejo vsebino, ki jo zagotavlja Polk S&P.

 

Povezava do slik višje resolucije

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.