Trucks

Rekordno leto 2022 za Volvo Trucks – največje količine doslej in povečanje tržnega deleža v 41 državah

Leto 2022 je bilo za Volvo Trucks rekordno. Podjetje je strankam dobavilo največje število svojih tovornjakov doslej in povečalo svoj tržni delež v 41 državah.
Rekordno leto 2022 za Volvo Trucks – največje količine doslej in povečanje tržnega deleža v 41 državah
Leto 2022 je bilo za Volvo Trucks rekordno. Podjetje je strankam dobavilo največje število svojih tovornjakov doslej in povečalo svoj tržni delež v 41 državah.

Leto 2022 je bilo za Volvo Trucks najuspešnejše v vsej zgodovini podjetja. Ta globalni proizvajalec tovornih vozil je namreč lani dobavil 145.195 tovornjakov, kar je 19 % več kot leta 2021, ko je bilo dobavljenih 122.525 tovornjakov. Volvo Trucks je prav tako na 41 trgih po vsem svetu povečal svoj tržni delež v segmentu težkih tovornih vozil (≥ 16 ton). Rekordne dobave in povečanje tržnega deleža je treba gledati v luči pomanjkanja v dobavni verigi, ki je prevladovalo vse leto.

 

»Glede na negotove in težke čase, v katerih živimo, smo imeli fantastično leto. Kljub pomanjkanju v dobavni verigi in motnjam v proizvodnji nam je uspelo znatno povečati obseg dobave in tovornjake dostaviti našim strankam, da lahko rastejo in izboljšujejo svoj posel. To je posledica našega tesnega sodelovanja z dobavitelji ter trdega dela, opravljenega v našem podjetju in pri trgovcih,« pravi Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

 

Volvo Trucks ima v Evropi 18,2-odstotni tržni delež, kar je največ doslej. Volvo Trucks je vodilni na trgu v več evropskih državah. Podjetje je prav tako povečalo svoja tržna deleža v Severni Ameriki in Avstraliji na 10,8 % oziroma 17,0 %. V Braziliji je Volvo Trucks svoj tržni delež povečal na 24,6 % in s tem prvič postal vodilni na trgu.

 

»Med letom smo uspešno lansirali nove izdelke in storitve, prav tako smo vozila prodali številnim novim strankam. Njihove povratne informacije kažejo, da resnično cenijo naše visokokakovostne in varčne tovornjake ter strokovno in hitro podporo, ki jo nudi naša obsežna mreža trgovcev in delavnic. Vsi ti dejavniki prispevajo k njihovi dobičkonosnosti,« pravi Roger Alm.

 

Vodilni v elektrifikaciji transporta

Volvo Trucks je leta 2022 kot prvi svetovni proizvajalec tovornih vozil začel s serijsko proizvodnjo težkih električnih tovornjakov. Dobave električnih tovornjakov sedaj očitno kažejo pozitiven in naraščajoč trend. Za Volvova električna tovorna vozila so danes največji trgi ZDA, Nemčija, Nizozemska, Norveška in Švedska.

 

»Številne naše stranke, tako v Evropi kot v tujini, so med letom pričele s prehodom na elektriko. Jasno vidijo, da je prevoz brez emisij vse večja in vznemirljiva poslovna priložnost. Močno sem prepričan, da se bo ta trend nadaljeval in v prihodnjih letih hitro okrepil,« pravi Roger Alm.

Evropa pomeni EU, vključno z Norveško, Švico in Združenim kraljestvom. Vključuje vsebino, ki jo zagotavlja IHS Markit, ihsmarkit.com

Severna Amerika (ZDA in Kanada), vir: Wards Automotive, wardsauto.com
Avstralija, vir: Truck Industry Council, https://www.truck-industry-council.org/

Brazilija, vir: Anfavea, brazilsko Nacionalno združenje proizvajalcev motornih vozil, https://anfavea.com.br

 

POVEZAVA od slik boljše resolucije

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.