Trucks

Volvo Trucks odpira tovarno baterij v Belgiji

Volvo Trucks odpira svojo prvo tovarno za sestavljanje baterij. Tovarna se nahaja v Gentu v Belgiji in bo dobavljala baterije za vgradnjo v težka električna tovorna vozila Volvo Trucks.
Volvo Trucks odpira tovarno baterij v Belgiji
Prva Volvo Trucks tovarna za sestavljanje baterij v Belgiji bo dobavljala akumulatorje po meri za težka električna tovorna vozila.

»Ta naložba kaže našo močno zavezanost  elektrifikaciji tovornega prometa. Do leta 2030 bo vsaj 50 odstotkov tovornih vozil, ki jih prodajamo po vsem svetu, električnih, do leta 2040 pa bomo postali ogljično nevtralno podjetje,« pravi Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

 

V novi tovarni baterij bodo celice in module proizvajalca Samsung SDI sestavljali v baterijske sklope, prilagojene za vgradnjo v težka električna vozila Volvo Trucks – Volvo FH, Volvo FM in Volvo FMX. Serijska proizvodnja se bo začela v tretji četrtini letošnjega leta.

 

Krajši dobavni roki in večja krožnost

Vsak baterijski sklop ima kapaciteto 90 kWh, stranka pa se lahko pri tovornjaku odloči za do šest sklopov (do 540 kWh). Njihovo število je odvisno od specifičnih zahtev stranke glede dosega in nosilnosti.

 

»Z integracijo postopka sestavljanja baterij v naš proizvodni proces lahko skrajšamo dobavne roke za stranke in zagotovimo visokozmogljive baterije, hkrati pa izboljšamo krožnost,« pravi Roger Alm.

 

Baterije Volvo Trucks so zasnovane tako, da jih je mogoče kasneje razgraditi, obnoviti in ponovno uporabiti. Tovarna  pa uporablja 100 % električne energije iz obnovljivih virov.

 

Električne rešitve za večino transportnih potreb

S proizvodnjo treh modelov težkih električnih tovornih vozil, ki se bo letos začela v Evropi, bo Volvo Trucks po vsem svetu ponujal skupaj šest modelov električnih tovornjakov, ki bodo pokrivali vse od mestne distribucije in odvoza odpadkov do regionalnih prevozov in gradbeništva.

 

»S serijsko proizvodnjo električnih tovornjakov smo začeli že leta 2019 in smo vodili tako na evropskem kot tudi severnoameriškem trgu. Prepričan sem, da bomo ob hitrem razvoju polnilnih omrežij in izboljšavah tehnologije baterij v zelo bližnji prihodnosti priča preobrazbi celotne industrije tovornih vozil,« pravi Roger Alm.

Povezava do fotografij visoke ločljivosti

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.