Trucks

Volvo Trucks še dodatno izboljšuje učinkovitost porabe goriva in zmogljivosti svojih pogonskih sklopov za težka tovorna vozila

Volvo Trucks uvaja več pomembnih posodobitev svojih 11- in 13-litrskih motorjev s standardom Euro 6, ki pripomorejo k kombinaciji zmanjšanja porabe goriva in izboljšanja voznih lastnosti.
Volvo-Trucks-še-dodatno-izboljšuje-učinkovitost-porabe-goriva-in-zmogljivosti-svojih-pogonskih-sklopov-za-težka-tovorna-vozila
Najnovejše izboljšave preizkušene pogonske tehnologije Volvo Trucks lahko izkoristijo kombinacijo varčevanja z gorivom in izboljšane voznosti.

»Zmanjšanje porabe goriva je ključnega pomena za vsa transportna podjetja, še posebej za tista, ki opravljajo prevoze na velike razdalje, obenem pa želijo takoj imeti na voljo visoko raven zmogljivosti. Sedaj, s temi najnovejšimi izboljšavami naše preizkušene pogonske tehnologije lahko izkoristijo to edinstveno kombinacijo varčevanja z gorivom in izboljšanih voznih lastnosti,« pravi Dušan Mavrič, direktor Volvo Trucks Adriatic North.  

 

Najnižja poraba goriva doslej na dobro znani testni progi

Volvo FH s sistemom I-Save, ki je že znan po nizki porabi goriva, je dobil enake posodobitve motorja in pogona. Leta 2020 je na testu porabe goriva na testni progi Green Truck Award severno od Münchna s porabo goriva 22,7 litra na 100 km in povprečno hitrostjo 80,35 km/h dosegel najboljši rezultat doslej. Letos je več neodvisnih novinarskih testov v Franciji potrdilo vodilni položaj na področju učinkovite porabe goriva, sedaj pa je rekordne številke mogoče še izboljšati.

 

»Avtoprevozniki so nam posredovali  že veliko dokazov, ki so potrdili nizko porabo vozila Volvo FH s sistemom I-Save. Zato smo resnično navdušeni, da bodo nove izboljšave pogonskega sklopa naredile tovorno vozilo Volvo FH s sistemom I-Save še bolj varčno, kar bo neposredno prispevalo k boljšemu poslovnemu rezultatu naših strank. Prodaja novih, posodobljenih pogonskih sklopov se je že začela,« pojasnjuje Dušan Mavrič.

 

Fine nastavitve, ki prispevajo k znatnim izboljšavam

Ko je bil leta 2001 prvič predstavljen menjalnik I-Shift, je Volvo Trucks trdno verjel v menjalnik, ki temelji na sklopki, kot v najbolj učinkovito zasnovo za samodejno prestavljanje. Od takrat je bilo po vsem svetu prodanih več kot milijon tovornih vozil z menjalnikom I-Shift, dodatnemu pomembnemu izboljšanju voznih lastnosti pa sedaj botruje nov način interakcije med menjalnikom I-Shift in motorjem. Posodobljen menjalnik I-Shift uporablja novo strategijo prestavljanja, ki ne zagotavlja le hitrejšega menjavanja prestav, temveč tudi bolj gladko in harmonično vozniško izkušnjo.  

 

K manjši porabi goriva pripomoreta zmanjšanje trenja v motorju in izpopolnjen proces zgorevanja. Navor motorja je na pameten način strokovno nadzorovan s pomočjo posodobljenega sistema I-See, ki optimizira delovanje motorja glede na topografijo ceste in težo vozila.

 

»Volvovim inženirjem je v že tako izpopolnjen pogonski sklop resnično uspelo vnesti pomembne nove izboljšave. Čeprav je za natančne številke še nekoliko prezgodaj, pa lahko rečemo, da so naši testi na cesti v realnem okolju zelo obetavni,« nadaljuje Dušan Mavrič.

 

Volvo Trucks namerava opustiti fosilna goriva

Cilj družbe Volvo Trucks je, da bodo električna tovorna vozila leta 2030 predstavljala polovico prodaje, deset let pozneje, leta 2040, pa naj bi bila vsa prodana tovorna vozila Volvo fosilno nevtralna. Motor z notranjim zgorevanjem bo še naprej imel svojo vlogo in izboljšana učinkovitost, ki izhaja iz teh naprednih rešitev pri pogonskih sklopih, je eden od pomembnih načinov k prispevku za zmanjšanje izpustov CO2.

 

»Zavezani smo Pariškemu sporazumu o podnebnih spremembah in sprejemamo odločne ukrepe za dramatično zmanjšanje izpustov CO2 v cestnem tovornem prometu,« sklene Dušan Mavrič.


POVEZAVA do slik boljše kakovosti.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.