Trucks

Velik posel: Italijanski prevoznik kupil 1.000 tovornih vozil Volvo z najnovejšo tehnologijo za manjšo porabo goriva

Italijansko transportno in logistično podjetje Lannutti Group je naročilo 1.000 novih tovornih vozil Volvo FH z najnovejšo tehnologijo za manjšo porabo goriva, I-Save. V podjetju vidijo potencial za zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2 za 10 odstotkov.
Italijansko transportno in logistično podjetje LannVelik posel: Italijanski prevoznik kupil 1.000 tovornih vozil Volvo z najnovejšo tehnologijo za manjšo porabo goriva

Skupina Lannutti Group z voznim parkom 1.800 tovornih vozil posluje v osmih evropskih državah. Svojo odločitev za naložbo v 1.000 novih vozil Volvo FH so sprejeli po obsežnem enoletnem testiranju porabe goriva, kjer so novega Volvo FH, opremljenega s sistemom I-Save, primerjali s tovornimi vozili drugih znamk iz svojega voznega parka. Rezultat je bila osupljivih 10 odstotkov manjša poraba goriva v primerjavi z enakovrednim standardnim tovornim vozilom.*

 

»Naše načelo pri obnovi voznega parka v skupini Lannutti Group je, da dajemo prednost vozilom z nizkimi izpusti. Poleg zanesljivosti je za nas najpomembnejša čim manjša masa tovornega vozila, ki omogoča čim večjo koristno nosilnost in čim manjšo porabo goriva. Po pozitivnem testnem obdobju smo se odločili, da morajo biti vsa nova tovorna vozila Volvo opremljena s sistemom I-Save,« pravi Valter Lannutti, izvršni direktor skupine Lannutti Group.

 

Volvo FH z opremo I-Save združuje posebej varčen motor s funkcijami za varčevanje z gorivom, ki zmanjšujejo porabo goriva pri prevozih na velike razdalje, ne da bi vplivale na vozne lastnosti. Opremljene so tudi z dodatnimi varnostnimi funkcijami, kot sta sistema za pomoč pri menjavi voznega pasu in opozarjanje na utrujenost voznika, ki pomagajo preprečiti nesreče.

»Pri varnosti ne sklepamo kompromisov. Pomembno je, da svojim voznikom ponudimo varno in udobno delovno okolje, to pa je tudi način, ki pripomore k zanesljivosti naših dostav. Večina nesreč je, na srečo, manjših. Kljub temu je tovorna vozila pogosto treba popravljati in tovornjak, ki stoji, predstavlja velike stroške. Glede na vse sem prepričan, da so dodatni varnostni sistemi dobra naložba,« pravi Valter Lannutti.

 

 

 

Naročenih 1.000 tovornih vozil Volvo FH z opremo I-Save bo skupini Lannutti Group dobavljenih v letih 2021 in 2022.

 

»S skupino Lannutti imamo dolge in zaupanja vredne poslovne odnose. Resnično sem ponosen, da zaupajo Volvu in potrjujejo izjemne lastnosti glede porabe goriva, ki jo zagotavljajo naša tovorna vozila z opremo I-Save. To je enako pomembno tako za podnebje kot za naše stranke,« pravi Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

 

 

Dejstva

Vsaka funkcija sistema I-Save je bila zasnovana za zmanjšanje stroškov goriva.

 

Volvo FH z opremo I-Save vključuje:

·         motor D13TC (Turbo Compound) s 345 kW/460 KM (2.600 Nm) ali 368 kW/500 KM (2.800 Nm);

·         zadnjo os za nižjo porabo goriva;

·         ugašanje motorja v praznem teku;

·         sistem I-Cruise s funkcijo I-Roll, ki prilagaja hitrost v prid manjše porabe goriva;

·         črpalko servoojačevalnika volana s spremenljivo delovno prostornino;

·         nadgrajen sistem I-See;

·         nadgrajen menjalnik I-Shift z optimizirano programsko opremo za prevoze na velike razdalje.

 

* v primerjavi s standardnim vozilom Volvo FH z motorjem Euro 6 stopnja C.

 

 

Slikovno in video gradivo je na voljo v Volvo Trucks galeriji na http://images.volvotrucks.com

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.