Trucks

Volvo Trucks je prejel nagrado za izjemno kakovostno oblikovanje svojega novega modela Volvo FM

Novi Volvo FM družbe Volvo Trucks je prejel nagrado Red Dot Award 2021 na področju produktnega oblikovanja za gospodarska vozila. Novi Volvo FM je bil zasnovan z brezkompromisnim namenom: biti optimalno delovno orodje za široko paleto prevoznih nalog, pri čemer je vedno v ospredju voznik.
Novi Volvo FM se je že od samega začetka osredotočil na izboljšanje voznikovega delovnega mesta – z namenskim in nagrajenim dizajnom.
Novi Volvo FM se je že od samega začetka osredotočil na izboljšanje voznikovega delovnega mesta – z namenskim in nagrajenim dizajnom.

Priznanje Red Dot se je mednarodno uveljavilo kot eden od najbolj zaželenih certifikatov kakovosti na področju oblikovanja. Natečaj se je začel leta 1955 v oblikovalskem centru Nordrhein Westfalen v nemškem Essnu. Danes žirijo Red Dot sestavlja približno 50 mednarodnih strokovnjakov.

 

Razvoj novega Volva FM je sledil obsežnim anketam in intervjujem s strankami, ki so potrdile pomen voznikovega prispevka k donosnosti in podobi prevozniških podjetij. Oblikovalska ekipa se je zato lotila oblikovanja najboljše mobilne pisarne v panogi, rezultat pa je vsestransko uporabno tovorno vozilo, ki je okretno, prostorno in, kar je najpomembnejše, varno in udobno za vse voznike.

 

»Nagrada Red Dot je veliko priznanje za ustvarjalno delo oblikovalske ekipe Volvo Trucks. Nagrada poudarja dobro uravnotežen Volvo FM, ki kot privlačno tovorno vozilo ustvarja poslovno vrednost. Z namenskim oblikovanjem zunanjosti, notranjosti in uporabniške izkušnje izboljšujemo vsakdanje življenje naših voznikov in ohranjamo delovanje skupnosti,« pravi Carin Larsson, glavni oblikovalec za uporabniško izkušnjo pri Volvo Trucks.

 

Novi Volvo FM ponuja številne inovacije, ki združujejo višjo raven udobja, varnosti in produktivnosti. To so, med drugim, nova, prostorna kabina,  izboljšana vidljivost zaradi nižjega roba stranskih stekel, nova vzvratna ogledala in za doplačilo dodatna kamera na sovoznikovi strani, ki poskrbi za celovit pogled ob boku tovornjaka. Volvo FM je lahko prilagojen tudi tako, da znatno prihrani pri gorivo in posledično izpušča manj CO2.

 

Notranjost zaznamuje nova armaturna plošča in dinamični 12-palčni zaslon visoke ločljivosti namesto merilnikov. Uporabniku prijazen vmesnik je zasnovan v smeri poenostavitve voznikove interakcije, zmanjšanju motenj pri dostopu do ključnih informacij in je že pripravljen za prihodnje posodobitve in povezane storitve.

 

Zunanja oblika Volva FM poudarja njegovo vsestranskost za različne možnosti uporabe. Kabina ima novo, aerodinamično obliko s čistimi, prepoznavnimi linijami. Žarometi v obliki črke V ustvarjajo takojšnjo prepoznavnost, robustna sprednja maska pa daje vozilu drzen, samozavesten videz.

 

Novi Volvo FM je bil predstavljen leta 2020 skupaj z modeli Volvo FH, Volvo FH16 in Volvo FMX. Vsa štiri težka tovorna vozila so v proizvodnji od marca 2021.

Povezava do slik boljše kakovosti   

       13. april 2021

 

O nagradi Red Dot

Nagrada Red Dot je mednarodni oblikovalski natečaj, ustanovljen pred več kot 60 leti. Strokovne žirije izbirajo odličen dizajn na področju oblikovanja izdelkov, komunikacijskega oblikovanja in oblikovalskih konceptov. Leta 2021 so na tekmovanju sodelovali izdelki iz več kot 60 držav. Preberite več na www.red-dot.org

 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.