Trucks

»Dostop z njim je zelo enostaven«

Tako pravi Mirza Bešić iz podjetja Bemija d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo in montažo jeklenih konstrukcij, montažo procesne tehnologije in vzdrževalno-montažnimi deli v energetiki. Svoj vozni park so namreč obogatili z novim Volvom FMX 84R.

Zmogljivega Volva FMX 84R, ki ga poganja 13-litrski šestvaljni motor s 460 konjskimi močmi, so izbrali predvsem zaradi narave svojega dela, saj to večinoma poteka na težje dostopnih in neravnih terenih. Mirza Bešić hvali njegovo zasnovo kabine, saj je dostop z dvigalom pri montaži procesne tehnologije, kjer je prostora običajno malo, zelo enostaven.

Vozilo je s skupno dovoljeno maso 32 ton oziroma tehnično 46 ton je opremljeno z nadgradnjo z dvigalom Fassi, za katero so poskrbeli v postojnskem podjetju Hidravlik servis d.o.o. Posebnost tega tovornjaka je tudi 400 mm daljša šasija, kar omogoča namestitev sprednjih stabilizatorjev. Dvigalo in druge operacije je mogoče krmiliti z brezžičnim daljinskim upravljanjem, za lažje premagovanje ovinkov in dostop do težje dostopnih delovišč pa skrbijo še menjalnik I-Shift s prestavami za počasno vožnjo (crawler), dinamični krmilni sistem (VDS) ter barvna kamera za pomoč pri vzvratni vožnji.

Družinsko podjetje Bemija d.o.o. z direktorjem Mirsadom Bešićem je bil ustanovljeno pred 27 leti, v tem času pa so si, ob konstantni in zdravi rasti, nabrali ogromno izkušenj in znanja na svojem področju. V Sloveniji so zgradili trdne temelje, podali pa so se tudi na tuje trge Evropske Unije in držav bivše Jugoslavije, s svojim profesionalnim pristopom, ažurnostjo in fleksibilnostjo pa so uspešno zaključili tudi projekte v Avstraliji in ZDA.

Med odmevnim projekti Mirza Bešić posebej poudarja montažo jeklene konstrukcije za novomeško Krko, sodelovali pa so tudi pri projektu Gospodarske zbornice Slovenije, podjetja Filc iz Škofje Loke ter gradnji termoelektrarne TEŠ 6. Svoje storitve, strokovno znanje in izkušnje so prispevali tudi Pocinkovalnici Inđija v Srbiji, Fiatovi tovarni v Kragujevcu, makedonskemu podjetju Socomac ter pri postavljanju celotnih pocinkovalnic po Evropi, ZDA in Avstraliji.


Za podrobnejše informacije se obrnite na:

Lidija Supek Koršoš                                                                 

e-pošta  lidija.supek@volvo.com


Volvo Trucks nudi popolne transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Ponudba zajema celovit nabor vozil od srednje do težkih gospodarskih vozil in podpora strank je zagotovljena s široko mrežo 2.100 prodajno-servisnih centrov v več kot 130 državah po svetu. Proizvodnja sestavnih delov tovornih vozil Volvo poteka v 15 državah po vsem svetu. Leta 2019 je bilo skupno izdobavljenih 131.000 tovornih vozil Volvo. Podjetje Volvo Trucks je član skupine Volvo, ki je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci gospodarskih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina zagotavlja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kvaliteta, varnost in skrb za okolje.