Trucks

Volvo Trucks spet začenja s proizvodnjo

Volvo Trucks s tovarnami na Švedskem in Belgiji, ki so bile začasno zaprte od sredine meseca marca, spet počasi začenja s proizvodnjo. Proizvodnja bo bazirala na knjigi naročil novih vozil, zmogljivosti dobaviteljev in na lokalnih predpisih z namenom, da se prepreči širjenja virusa corone.

V času epidemije corona virusa je Volvo Trucks-u uspelo zagotoviti kupcem veliko odprtih delavnic po celem svetu. Tudi v Sloveniji so bile delavnice odprte za naše stranke in ves čas tudi na voljo storitev Volvo Action Servis, ki je na razpolago 24 ur/7 dni v tednu. Proizvodnjo tovornjakov v Evropi pa je bilo potrebno zapreti od sredine marca, ker je bila prekinjena svetovna dobavna veriga.

 

Volvo Trucks se bo še naprej osredotočal na to, da bo prevoznikom pomagal pri rednem vzdrževanju svojih tovornjakov, ki so potrebni za transport blaga, kar je ključnega pomena za delovanje transportnih družb.

 

"Vozniki tovornjakov in vsi drugi v dobavnih procesih so se v tej krizi junaško potrudili in naša naloga je bila, da jim pomagamo še naprej opravljati svoje delo," pravi Dušan Mavrič, izvršni direktor Volvo Trucks Adriatic North.

 

4.5.2020.

 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Lidija Supek Koršoš,                                                                

e-pošta  lidija.supek@volvo.com

 

Volvo Trucks nudi popolne transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.100 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 14 državah po vsem svetu. Leta 2019 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 131.000 tovornih vozil Volvo. Podjetje Volvo Trucks je član skupine Volvo, ki je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci gospodarskih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina zagotavlja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.